Στη γειτονιά που έχει συμπεριληφθεί ανάμεσα στις καλύτερες του κόσμου, δεν θα μπορούσαν να λείπουν επιχειρήσεις με άποψη και χαρακτήρα.

Καθιερωμένα στέκια που πιστεύουν σε αυτό που κάνουν και έχουν καθιερωθεί για το μεράκι τους, αλλά και πιο νέες αφίξεις που έχουν κάτι διαφορετικό να προσθέσουν, δίνουν το δικό τους στίγμα στην περιοχή.

Το Κουκάκι, λοιπόν, με το έντονο παρελθόν και το ακόμη πιο ενδιαφέρον μέλλον, δεν σταματά να μας εκπλήσσει ποτέ. Σημεία αναφοράς  που το έχουν καθιερώσει στη συνείδηση του κοινού για την αυθεντική του ατμόσφαιρα αλλά και πιο μοντέρνες επιλογές, το καθιστούν ως την απόλυτη επιλογή για έξοδο σε μία από τις πιο παλιές, όμορφες και νοσταλγικές συνοικίες στην καρδιά της πόλης.

Meerkat Cocktail Safari – Για ψαγμένα cocktails με άποψη

Αφιερωμένο στο ταξίδι, την εξερεύνηση και την ανακάλυψη νέων γεύσεων, τάσεων, γούστων και μουσικών, το Meerkat (Βυζαντίου 7) υποδέχεται τη νέα σεζόν ανανεωμένο με νέες γεύσεις σε cocktails, σνακ και brunch.

Η άρτι αφιχθείσα cocktail λίστα του είναι εμπνευσμένη από τέσσερις διαφορετικές φυλές και αποτελείται από 12 signature cocktails –2 cocktails και 1 Mocktail για κάθε φυλή, εμπνευσμένα από τη ζωή, το φαγητό και τη καθημερινότητα της καθεμιάς από αυτές. Τα σαββατοκύριακα σερβίρει αυθεντικό, γαλλικό brunch.

Tuk Tuk – Για ταϊλανδέζικο στο χέρι

Αυθεντικές ταϊλανδέζικες γεύσεις, μυούν στη street food φιλοσοφία της Ταϋλάνδης, σε αυτό το μικροσκοπικό και σχετικά νέο στέκι στο Κουκάκι (Βεΐκου 40). Διαθέτει λιγοστές θέσεις, τόσο στο μπαρ μπροστά στην ανοιχτή κουζίνα, όσο και στα ψηλά stands κατά μήκος του διαδρόμου, γι’ αυτό και θα το βρείτε συνεχώς γεμάτο.

Ρετρό σκηνικό με ροζ τοίχους και χαρακτηριστικά, αυθεντικά, ασιατικά διακοσμητικά. Δοκιμάστε σπρινγκ ρολς, ντάμπλινγκς και γουόν τον, καθώς και τα περίφημα aahaan jaan diaw, το «πιάτο του εργαζόμενου», που το καθένα από αυτά αποτελεί και ολόκληρο γεύμα μόνο του.

Meat Lab – Για λαχταριστά σάντουιτς & burgers

Προστέθηκε στο δυναμικό της περιοχής (Χατζηχρήστου 29) στις αρχές Αυγούστου, σερβίροντας πρωτότυπα σάντουιτς και ζουμερά burgers. Αναβαθμισμένη street food πρόταση με επιλεγμένης ποιότητας κρέατα –καπνιστά, μαγειρεμένα στο φούρνο ή σε κενό αέρος– που σερβίρονται σε διάφορα ψωμάκια, συνταγές του Meat Lab.

Tostado Cubano (κομμάτια ζουμερής πανσέτας σε χειροποίητη σάλτσα bbq, ανάμεσα σε δύο λεπτές, τραγανές φέτες ψωμιού «Tostada» με βούτυρο, πίκλες, μουστάρδα, δροσερό μαρούλι και τυρί) και Smokehosouse Burgers (μοσχαρίσιο μπιφτέκι με τυρί τσένταρ και μπέικον, μαρούλι iceberg, καραμελωμένα κρεμμύδια, chilli mayo και πίκλες σε χειροποίητο αφράτο ψωμάκι γλυκοπατάτας) στις must try επιλογές του μενού.

Monsieur Barbu – Για το καθιερωμένο brunch της Κυριακής

Αν ένα στέκι στο Κουκάκι έχει συνδέσει το όνομά του με το καθιερωμένο brunch της Κυριακής, αυτό δεν είναι άλλο από το Monsieur Barbu (Φαλήρου 59). Από τα πιο φημισμένα στέκια στην περιοχή, που αν δεν έχετε επισκεφτεί μέχρι σήμερα αξίζει ένα πέρασμα. Ευχάριστη ατμόσφαιρα, θετικά vibes, ωραίες μουσικές και ενημερωμένα cocktails με ανεπιτήδευτη παρουσίαση.

Materia Prima – Για την ενημερωμένη κάβα του

Με διττή λειτουργία, αυτή της κάβας και εκείνη του wine bar, το Materia Prima (Φαλήρου 68), αποτελεί αγαπημένη επιλογή για τους οινόφιλους της γειτονιάς, και όχι μόνο. Διαθέτει περίπου 300 ετικέτες από τον ελληνικό και διεθνή αμπελώνα και γευστικές προτάσεις –πλατό τυριών και αλλαντικών, καρπάτσιο, ζεστή σούπα ημέρας, γλυκά κ.α.– να συνοδεύσετε την οινική επιλογή σας.

Balcony – Για φαγητό με θεά στην Ακρόπολη

Στη συμβολή των Βεΐκου και Δημητρακοπούλου, το restaurant- bar Balcony στεγάζεται σε ένα υπέροχο νεοκλασικό κτήριο και σερβίρει προτάσεις της μοντέρνας, ελληνικής και μεσογειακής κουζίνας. Εκτός από τις γευστικές επιλογές του, φημίζεται και για την υπέροχη θέα που έχει στην Ακρόπολη. Προτείνεται, επίσης, για χαλαρό ποτό ή ένα ποτήρι κρασί.

Lotte – Για την παριζιάνικη αισθητική του

Με τη γουστόζικη αισθητική και την vintage ατμόσφαιρα που το χαρακτηρίζουν μεταφέρει αυτόματα στη γραφική γειτονιά του Marais, στο Παρίσι. Κουκλίστικο και μικροσκοπικό το Lotte, επί της Τσάμη Καρατάσου πολύ κοντά στο Μουσείο Ακρόπολης, σερβίρει σπιτικά γλυκά ημέρας, αλμυρές τάρτες και κάποιες κρύες επιλογές. Ρετρό μουσικές προτάσεις δένουν αρμονικά με το παλιακό σκηνικό του αγαπημένου μπιστρό.

Τα Κορίτσια – Για ζουμερό σουβλάκι δίχως προηγούμενο

Μπορεί η ταμπέλα στο εξωτερικό του να γράφει απλώς «Ψητοπωλείο», ωστόσο όσοι έχουν μεγαλώσει ή μένουν στο Κουκάκι, όταν πρόκειται για σουβλάκι δίνουν ραντεβού «Στα κορίτσια».

Βρίσκονται στον πεζόδρομο της Δράκου από τα τέλη της δεκαετίας του ’70 και είναι δημοφιλείς για τον πεντανόστιμο γύρο και τα σωστά ψημένα καλαμάκια τους, τα οποία τυλίγουν σε αλάδωτη πιτούλα, με ολόφρεσκη ντομάτα και δροσερό γιαούρτι. Μικρό, σχετικά, ένα σουβλάκι από «τα κορίτσια», δεν είναι ποτέ αρκετό.