Μαγαζιά που μετρούν λίγες μέρες λειτουργίας και δημιουργήθηκαν με σκοπό να δώσουν το δικό τους στίγμα στη γαστρονομική και μπαρ σκηνή της πόλης.

Ένα νέο αστικό καφενείο, ένα ολοκαίνουριο μπιστρό, ένα πρωτότυπο concept street food , μία ταράτσα με εκπληκτική θέα, ένα εξειδικευμένο coffee spot, ένα εστιατόριο υψηλών προσδοκιών και ένα φρέσκο all day μπαίνουν στην ατζέντα μας.

Lagom

Με φόντο την πιο όμορφη θέα της Αθηναϊκής Ριβιέρας, στην καρδιά της Βουλιαγμένης (Λεωφ. Ποσειδώνος 17), το Lagom αποτελεί τη νέα εστιατορική άφιξη με την υπογραφή του συνιδιοκτήτη και chef Σταμάτη Μαρμαρινού και της ομάδας του Poseidonion Grand Hotel στις Σπέτσες.

Πρόκειται για ένα ελληνικό bistro που μυεί τους καλεσμένους του στην παραδοσιακή κουζίνα με δημιουργικές προεκτάσεις και τις εμπνευσμένες προτάσεις του chef Σταμάτη Μαρμαρινού, o οποίος έχει καταφέρει να χτίσει τη δική του ξεχωριστή γαστρονομική ταυτότητα μέσα από την βραβευμένη πορεία του ως executive chef του Poseidonion Grand Hotel.

Ζinglee

Το νέο παιδάκι του επιτυχημένου και αγαπημένου σεφ των Nice n Easy, βρίσκεται στον πεζόδρομο της Τσακάλωφ στο Κολωνάκι, λειτουργεί μόλις λίγες μέρες και ήρθε για να αποτελέσει το νέο all day στέκι στην περιοχή. Ανοιχτό για πρωινό με ποικιλία από σάντουιτς, το μεσημέρι και το βράδυ θα αποτελεί στέκι για τα πιάτα της ελληνικής δημιουργικής κουζίνας παρασκευασμένα με ΠΟΠ προϊόντα, ενώ τα σαββατοκύριακα θα σερβίρει και brunch.

The Str. Eaters

Αέρας Νέας Υόρκης πνέει στην Πλατεία Καρύτση με την άφιξη του The Str. Eaters. Ένα έξυπνο concept το οποίο θα ταξιδεύει σε διάφορες κουζίνες και χώρες μέσα από τις street food γευστικές προτάσεις του. Signature cocktails από τον Άρη Χατζηαντωνίου του Momix και επιλεγμένα κρασιά και μπύρες συνοδεύουν τις επιλογές σας.

Ciel Athens

All day άφιξη απέναντι από τη Μητρόπολη (Μνησικλέους & Μητροπόλεως) για καφέ, brunch και cocktails με θέα από την υπέροχη ταράτσα του. Μεσογειακά πιάτα εμπνευσμένα από τις συνταγές της γιαγιάς που παρουσιάζονται στην πιο μοντέρνα εκδοχή τους, signature cocktails και brunch σε καθημερινή βάση.

Third Place

Στην καρδιά του ιστορικού κέντρου, επί της Απόλλωνος, το Third Place δημιουργήθηκε για να αποτελέσει στέκι για τους λάτρεις του specialty coffee. Με μίνιμαλ βιομηχανικό design σε γκρι τόνους και pop χρωματιστές πινελιές, διαθέτει εξειδικευμένο προσωπικό και premium προϊόντα, ενώ εστιάζει στις διάφορες τεχνικές παρασκευής καφέ.

Bunuel Uptempo Bistro

Με όνομα εμπνευσμένο από τον Ισπανό σκηνοθέτη Bunuel, γνωστός για τον υπερρεαλισμό του, το Bunuel Uptempo Bistro δίνει το παρών επί της Πατριάρχου Ιωακείμ κοντά στον Ευαγγελισμό και αποτελεί το νέο εγχείρημα του bartender Σταμάτη Σταματιάδη. Ατμοσφαιρικός χώρος με ρετρό αισθητική, όπου θα δοκιμάσετε κλασικά cocktails από τις δεκαετίες των ‘20s και ‘30s και πιάτα με γαλλική φινέτσα.

Ilios

Με αέρα από άλλη εποχή, αλλά και στοιχεία από το σήμερα, το ILIOS, υποδέχεται τους επισκέπτες του καθημερινά από νωρίς το πρωί μέχρι και το βράδυ σε έναν ολοκαίνουργιο χώρο λίγα βήματα από το Σύνταγμα, στη Στοά Σπυρομήλιου. Ζεστασιά, καθημερινή απλότητα και πρώτες ύλες επιλεγμένες κυρίως από μικρούς Έλληνες παραγωγούς διαμορφώνουν την ταυτότητα του νέου γευστικού προορισμού.

Οικείες γεύσεις που θυμίζουν κάτι από τα παλιά και πιάτα συνδεδεμένα με το ελληνικό στοιχείο και την παραδοσιακή κουζίνα, με την υπογραφή του Executive Chef Δημήτρη Σκαρμούτσου, πρωτοπόρου στην ανάδειξη τοπικών προϊόντων και συνταγών της ελληνικής γης. Κασιώτικα ντολμαδάκια, παστό Σπάρτης, παλαιωμένη γραβιέρα Ίου, στάκα Χανιών είναι μερικές από τις ξεχωριστές γεύσεις που συνθέτουν το μενού.

Senios

Στις νέες αφίξεις στον πεζόδρομο της Καλαμιώτου (στον αριθμό 15) το Senios, ένα new age καφενείο που δίνει έμφαση στα ελληνικά προϊόντα, τόσο στο κομμάτι του φαγητού όσο και στου ποτού, και αποτελεί έμπνευση της επιτυχημένης ομάδας των The Clumsies.

Συνταγές της γιαγιάς, ψαγμένες πρώτες ύλες από κάθε γωνιά της χώρας και ευρηματικοί συνδυασμοί συνθέτουν ένα μενού που δίνει μια φρέσκια διάσταση σε γνώριμες γεύσεις.

Την ίδια στιγμή, πίσω από το bar η βραβευμένη ομάδα του The Clumsies ετοιμάζει cocktails αρωματισμένα σε βαρέλια και βασισμένα σε iconic κλασικές συνταγές με ένα signature twist από τους Νίκο Μπάκουλη και Βασίλη Κυρίτση.