Σε απόσταση αναπνοής από την πολύβουη Ερμού βρίσκονται μερικά από τα πιο ενδιαφέροντα μπαρ του αθηναϊκού κέντρου. Μαγαζιά που έχουν άποψη, στυλ, ωραία ατμόσφαιρα και καλά ποτά. Είτε για ένα χαλαρό early drink μετά τα ψώνια ή το χάζι στις βιτρίνες, είτε για βραδινή έξοδο στο κέντρο με την παρέα, τα παρακάτω στέκια δεν θα σε απογοητεύσουν. Δέκα ωραία μπαρ που αξίζει να επισκεφτείς και να βάλεις στη λίστα σου.

Kuko’s The Bar

grkg-kukos Το ανακαινισμένο, διατηρητέο νεοκλασικό του 1890 στον αριθμό 4 επί του πεζόδρομου της Καλαμιώτου μετατράπηκε σε ένα από τα πιο cozy all day στέκια της Αθήνας. Συνδυάζοντας αρμονικά το νεοκλασικό με το βιομηχανικό στυλ, το Kuko’s The Bar ξεχωρίζει για την οικεία ατμόσφαιρα και το παρεΐστικο κλίμα του. Η cocktail list περιλαμβάνει εμπνευσμένες προτάσεις από την ομάδα του Kuko’s με homemade σιρόπια και bitters δικής τους παραγωγής, χωρίς αυτό να σημαίνει βέβαια ότι δεν θα βρείτε και τις πιο κλασικές επιλογές. Για εσάς που αγαπάτε το κρασί, διαθέτει μια προσεγμένη wine list με επιλεγμένες ετικέτες από τον ελληνικό αμπελώνα, κάποιες από τις οποίες σερβίρονται και σε ποτήρι, καθώς και σπιτική σανγκρία.

Πληροφορίες

Καλαμιώτου 4, τηλ. 210 3248897, fb page: KUKO’s The Bar

The Trap

grkg-trap «Κρυμμένο» σε μια στοά επί της Όθωνος, στην Πλατεία Συντάγματος, το The Trap ξεχωρίζει για τον ιδιαίτερο χώρο του που συνδυάζει στοιχεία παριζιάνικου μπιστρό και αυθεντικού αμερικάνικου μπαρ, με τέτοιο τρόπο ώστε να μην μοιάζει «βαρύ» αλλά να παραμένει κλασικό και διαχρονικό. Στη λίστα του θα βρεις κάποια signature cocktails καθώς και προτάσεις που ανανεώνονται και αναγράφονται στον μαυροπίνακα. Ευχάριστη έκπληξη οι επιλογές σε τσίπουρα και μεζεδοειδή πιατάκια που προστέθηκαν στο μενού στο πλαίσιο της συνεργασίας του με το βολιώτικο τσιπουράδικο ΜεΖεν.

Πληροφορίες

Όθωνος 10, τηλ. 210 3215561, fb page: The Trap

Barreldier

grkg-barreldier Βρίσκεται στη στοά Μπολάνη, επί της Βουλής, και φημίζεται για τα παλαιωμένα cocktails –Barreldier στα ελληνικά σημαίνει ο δρόμος του βαρελιού– και την ευρωπαϊκή ατμόσφαιρα που έφερε στο κέντρο της Αθήνας. Ξεχωρίζει, επίσης, για την ιδιαίτερη αγάπη και την αφοσίωση που δείχνει ο Mario Basso –ο άνθρωπος κλειδί πίσω από την μπάρα– σε αυτό που κάνει. Πρωταγωνιστής εδώ δεν είναι άλλος από τα εξαιρετικά και προσεγμένα cocktails που ωριμάζουν σε βαρέλι, παρασκευασμένα με ιδιαίτερη μαεστρία και χειροποίητα bitters και σιρόπια από τον Mario.

Πληροφορίες

Βουλής 7, Στοά Μπολάνη, τηλ. 210 3254711, fb page: Barreldier

7 Jokers

grkg-7_jokers Διάσημο ως after επιλογή με διακόσμηση του θυμίζει Moulin Rouge, το 7 Jokers αποτελεί μια κατηγορία μαγαζιού από μόνο του. Βρίσκεται στην καρδιά της Αθήνας και μπορεί κάποιος να το επισκεφτεί και να περάσει καλά όλες τις ώρες της ημέρας. Από το πρωί για καφέ, τάρτες και σάντουιτς, ως το άλλο πρωί με ποτό. Φημίζεται για την arty διάθεση και την πρωτότυπη διακόσμηση, τις ροκ μουσικές και το πρόσχαρο προσωπικό. Μένει ανοιχτό μέχρι τις πρωινές ώρες, κυρίως τις Παρασκευές και τα Σάββατα.

Πληροφορίες

Βουλής 7, τηλ. 210 3219225, fb page: 7 jokers

Zaf

grkg-zaf Το Zaf αποτελεί σταθερή αξία για την Πλατεία της Αγίας Ειρήνης, από την πρώτη στιγμή που λειτούργησε. Αποτελεί πάντα αγαπημένη επιλογή για καφέ ή ποτό στο κέντρο, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι δεν το προτιμούμε και για τις γευστικές προτάσεις του. Μετά τη βόλτα μας στο κέντρο, δίνουμε εδώ ραντεβού για ένα καλοφτιαγμένο cocktail από την signature list ή για να χαλαρώσουμε πίνοντας ένα ποτήρι λευκό κρασί. Το Zaf αγαπάει την καλή μουσική και γι ‘αυτό έχει ταυτιστεί μαζί της μέσα από live events, dj sets και ολονύχτια parties.

Πληροφορίες

Πλατεία Αγίας Ειρήνης 8, τηλ. 210 3236711, fb page: ZAF café – bar