Πολλοί ήταν εκείνοι που, προτού βρεθούν στην Πλατεία Νερού για τη συναυλία των Prodigy στο πλαίσιο του Release Athens, διατηρούσαν τις αμφιβολίες τους σχετικά με το αν η εμφάνιση του συγκροτήματος θα μπορούσε να συγκριθεί με τις – θρυλικές –  εμφανίσεις τους πριν τον σοκαριστικό θάνατο του Keith Flint. Πολλοί ένιωθαν πως ίσως κάτι θα έλειπε ή πως το συγκρότημα θα έχανε κάτι από τη δυναμική του, κάτι από την ενέργειά του. 

Τη στιγμή, όμως, που το θρυλικό συγκρότημα εμφανίστηκε στη σκηνή όλες αυτές οι αμφιβολίες διαγράφηκαν. Οι Prodigy μας απέδειξαν, με μια ακόμα εμφάνιση που θα μνημονεύουμε για χρόνια, πως ο καλύτερος τρόπος για να τιμήσουν τη μνήμη του Keith Flint θα ήταν να παραμείνουν πιστοί στην ταυτότητά τους και στη μοναδική σχέση που είχαν χτίσει τόσα χρόνια με τους φανατικούς θαυμαστές τους. 

Άλλωστε στο κορυφαίο – ίσως- τραγούδι του συγκροτήματος, ο Flint ήταν παρών, μέσα από ένα εντυπωσιακό λέιζερ περίγραμμα που έδειχνε τη μορφή του να χορεύει στο βάθος της σκηνής. Εμείς, είχαμε την τύχη να απολαύσουμε την ιστορική αυτή συναυλία από προνομιακή θέση και συγκεκριμένα από το VIP μπαλκόνι του opaponline.gr που φέρνει νέο αέρα στη διασκέδαση.

Ένα ατελείωτο πάρτι ηλεκτρονικής μουσικής

Αν ένα πάρτυ χρειάζεται να συμπεριλάβει στις playlist του (τουλάχιστον) ένα τραγούδι των Prodigy προκειμένου να χαρακτηριστεί ως επιτυχημένο, τότε καταλαβαίνει κανείς πως ένα πάρτυ που αποτελείται μόνο από τραγούδια των Prodigy μπορεί να χαρακτηριστεί ως το απόλυτο. Αυτό ακριβώς συνέβη και την Παρασκευή στην Πλατεία Νερού. Οι Prodigy έδωσαν τον καλύτερό τους εαυτό και έγιναν ένα με τους χιλιάδες θαυμαστές τους σε ένα ατελείωτο πάρτι βγαλμένο από τα όνειρα κάθε θαυμαστή της ηλεκτρονικής μουσικής. 

“Breathe”, “Omen”, “Voodoo People”, “Firestarter” και πολλές ακόμη θρυλικές επιτυχίες του συγκροτήματος έδωσαν τον ρυθμό και όσοι βρεθήκαμε εκεί καταλάβαμε γιατί Τύπος και κοινό στη Βρετανία αποθέωσαν τις live εμφανίσεις τους μετά την επανένωση: γιατί όσα χρόνια κι αν περάσουν, οι Prodigy θα είναι πάντα “Out of Space”.

Ηχηρά ονόματα στο Lineup

Πριν η βραδιά απογειωθεί με την εκρηκτική εμφάνιση των Prodigy, οι δικοί μας Zade και Ekelon, γνωστοί και ως Lip Forensics, έγιναν δεκτοί με ενθουσιασμό από το κοινό παρουσιάζοντας το ντεμπούτο τους, “Apophenia”, το οποίο μόλις κυκλοφόρησε, ενώ το δύσκολο έργο προθέρμανσης του κοινού πριν τους Prodigy ανέλαβαν οι Primal Scream. Το συγκρότημα από τη Γλασκώβη επέστρεψε στην Ελλάδα 15 χρόνια μετά την τελευταία του εμφάνιση και φρόντισε με μια αξέχαστη εμφάνιση να μας αποδείξει πως άξιζε τελικά η αναμονή.