Από τη στιγμή που ανακοινώθηκε η είδηση του θανάτου του Ian Kilmister όλοι λίγο ή πολύ το περίμεναν. Ο ντραμίστας Mikkey Dee σε δηλώσεις του σε σουηδική εφημερίδα, το επιβεβαίωσε. Motorhead δίχως Lemmy δεν μπορούν να υπάρξουν.

«Ο Lemmy ΗΤΑΝ οι Motorhead. Δεν θα περιοδεύσουμε άλλο, ούτε θα φτιάξουμε άλλους δίσκους. Αλλά η φωτιά και ο Lemmy θα ζουν για πάντα στις καρδιές όλων. Ξόδευε όλη την ενέργειά του στη σκηνή και μετά ήταν πάρα πολύ κουρασμένος. Ήταν φοβερό ακόμα και που τελείωσε την περιοδεία. Ήταν μόλις 20 μέρες πριν, μου φαίνεται απίστευτο. Αλλά, έστω κι έτσι, είναι φανταστικό που κατάφερε να τελειώσει τις συναυλίες. Ήταν πολύ σπουδαίο να μην ακυρώσουμε λόγω του Lemmy» τόνισε.

O κιθαρίστας,  Phil Campbell, που μαζί με τον Mikkey, αποτέλεσαν το μακροβιότερο line-up της μεγάλης μπάντας (μαζί από το 1992, ο Phil από το 1984) έγραψε πως ο καλός φίλος και αδελφός του έφυγε από κοντά μας. «Η ζωή δεν θα είναι ίδια. Σε ευχαριστώ για όλα. PLAY IT LOUD».

Για ιστορικούς πλέον λόγους αξίζει να σημειωθεί πως η τελευταία συναυλία της μπάντας πραγματοποιήθηκε στις 11/12 στο Βερολίνο.