Ο κόσμος του κινηματογράφου και το Χόλιγουντ ακόμα προσπαθούν να επεξεργαστούν το τραγικό δυστύχημα που συνέβη στα γυρίσματα της ταινίας Rust με τον Άλεκ Μπάλντουιν στο Νέο Μεξικό. Ο ηθοποιός άθελά του πυροβόλησε θανάσιμα την διευθύντρια φωτογραφίας Αλίνα Χάτσινς και τραυμάτισε ευτυχώς, όπως αποδείχτηκε, όχι σοβαρά τον σκηνοθέτη Τζόελ Σόουζα.

Ενώ οι αρχικές αναφορές έκαναν λόγο για πολύ σοβαρό τραυματισμό του 48χρονου σκηνοθέτη με πολλούς να φοβούνται για τη ζωή του καθώς υπήρξαν δημοσιεύματα από αμερικανικά ΜΜΕ που ανέφεραν ότι είχε μεταφερθεί σε κρίσιμη κατάσταση σε νοσοκομείο όπου και χαροπάλευε στην εντατική, η κατάστασή του δεν ήταν ανησυχητική.

Εν τέλει και σύμφωνα με πληροφορίες που μετέδωσε ο Independent o Σόουζα μετά από εξονυχιστικό έλεγχο από τους γιατρούς πήρε εξιτήριο και βρίσκεται με την οικογένειά του. Σύμφωνα με το δημοσίευμα αναμένεται και κάποια δήλωσή του.

Άλεκ Μπάλντουιν

Η τραγική ειρωνεία με την ιστορία της ταινίας και τα συμβάντα στα γυρίσματα

Ο Άλεκ Μπάλντουιν πυροβόλησε κατά λάθος την Αλίνα Χάτσινς και τον σκηνοθέτη Τζόελ Σόουζα με ενα prop όπλο το οποίο όμως βρέθηκε να έχει μέσα κανονικές σφαίρες.

Πολλά και αναπάντητα είναι τα ερωτήματα που ταλανίζουν τους ιθύνοντες της ταινίας για το πώς ένα ψεύτικο όπλο βρέθηκε να έχει οπλιστεί με κανονικά βλήματα. Όπως και γιατί στο σκηνικό της ταινίας Rust είχε γίνει η επιλογή να υπάρχουν όπλα έστω και με άσφαιρα. Ακόμα δεν έχει διευκρινιστεί τι είδους όπλο ήταν αυτό που χρησιμοποίησε ο ηθοποιός.

Ωστόσο αρκετοί ήταν αυτοί που παρατήρησαν και μία τραγική ειρωνεία στην έτσι και αλλιώς τραγική υπόθεση της ταινίας Rust.

H ιστορία της ταινίας αφορά ένα 13χρονο παιδί πίσω στο 1880 το οποίο μένει μόνο του να φροντίσει τον εαυτό του και τον μικρό του αδερφό μετά τον θάνατο των γονιών του. Ο μικρός εξαφανίζεται μαζί με τον παππού του ο οποίος είχε καταδικαστεί σε απαγχονισμό για την άθελά του, δολοφονία ενός ντόπιου ιδιοκτήτη ράντσου.

Όπως ακριβώς συνέβη και στην πραγματική ζωή με τον Μπάλντουιν να πυροβολεί κατά λάθος την Χάτσινς και τον σκηνοθέτη.