Σοκαρισμένο το Χόλιγουντ και η παγκόσμια βιομηχανία κινηματογράφου από το τραγικό περιστατικό που συνέβη στα γυρίσματα της ταινίας Rust όταν ο πρωταγωνιστής Άλεκ Μπάλντουιν πυροβόλησε κατά λάθος την διευθύντρια φωτογραφίας, Αλίνα Χάτσινς, με αποτέλεσμα λίγο αργότερα να χάσει τη ζωή της. Από το περιστατικό τραυματίστηκε και ο σκηνοθέτης της ταινίας Τζόελ Σόουζα.

Όπως μετέδωσε το «Hollywood Reporter», που επικαλέστηκε εκπρόσωπο της παραγωγής, το τραγικό συμβάν είναι «ατύχημα», καθώς αντί για άσφαιρα στο πιστόλι που χρησιμοποιούσε ο πρωταγωνιστής είχαν τοποθετηθεί αληθινές σφαίρες.

Η 42χρονη Χάτσινς (Halyna Hutchins) διακομίστηκε στο νοσοκομείο βαριά τραυματισμένη και λίγη ώρα αργότερα υπέκυψε στα τραύματά της.

Ποια ήταν η 42χρονη Αλίνα Χάτσινς

Η Χάτσινς καταγόταν από την Ουκρανία, είχε σπουδάσει δημοσιογραφία στο Κίεβο και σκηνοθεσία στο Λος Άντζελες και το περιοδικό American Cinematographer την είχε χαρακτηρίσει το 2019 ως ανερχόμενο αστέρι.

Γεννήθηκε το 1979 και μεγάλωσε σε μια σοβιετική στρατιωτική βάση στον Αρκτικό Κύκλο. Παρακολούθησε το Εθνικό Πανεπιστήμιο του Κιέβου και αποφοίτησε με πτυχίο στη διεθνή δημοσιογραφία. στα αρχικά στάδια της καριέρα της, εργάστηκε ως ερευνήτρια δημοσιογράφος για βρετανικές παραγωγές ντοκιμαντέρ στην Ανατολική Ευρώπη.

Εμπνευσμένη από κινηματογραφιστές όπως ο Κρίστοφερ Ντόιλ και ο Σεργκέι Ουρουσέφσκι, αποφάσισε να επικεντρωθεί στη δημιουργία ταινιών και μετακόμισε στο Λος Άντζελες, δουλεύοντας πρώτα σε διάφορα πρότζεκτ ως βοηθός παραγωγής και ως κάμεραμαν, ενώ ταυτόχρονα γύριζε και ταινίες μικρού μήκους.

Μετά από σύσταση του βραβευμένου με Emmy κινηματογραφιστή Ρόμπερτ Πράιμς, εισήλθε στο Ωδείο του Αμερικανικού Ινστιτούτου Κινηματογράφου, με το πρόγραμμα MFA κινηματογραφικής του ινστιτούτου, το 2013 και αποφοίτησε δύο χρόνια αργότερα. Η διατριβή της «Hidden», μια συνεργασία με τον συμμαθητή της Farzad Ostovarzadeh, προβλήθηκε στο Camerimage, το ευρωπαϊκό φεστιβάλ αφιερωμένο στον κινηματογράφο.

Το 2018, ήταν μία από τις οκτώ γυναίκες κινηματογραφίστριες που επιλέχθηκαν για την τελετή έναρξης του 21ου Century Fox DP Lab και ένα χρόνο αργότερα επιλέχθηκε ως ένα από τα ανερχόμενα αστέρια από το περιοδκόύ American Cinematographer.

Με τον Mortimer, φωτογράφισε την indie υπερηρωική ταινία μυστηρίου-θρίλερ «Archenemy», που κυκλοφόρησε το 2020 από τις SpectreVision και Voltage. Με πρωταγωνιστή τον Joe Manganiello, η ταινία έκανε πρεμιέρα στο Beyond Fest 2020 και ήταν σε επίσημο διαγωνισμό στο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου Sitges, λαμβάνοντας μια υποψηφιότητα για την καλύτερη ταινία.

«Είμαι στενοχωρημένος για την απώλεια της Αλίνα. Και τόσο εξοργισμένος που κάτι τέτοιο συνέβη στα γυρίσματα. Ήταν μεγάλο ταλέντο, αφοσιωμένη στην τέχνη και τον κινηματογράφο» έγραψε στο Twitter ο Mortimer.