Τα αθλητικά ντοκιμαντέρ έχουν την τιμητική τους εδώ και καιρό στο Netflix και σε αυτό ακριβώς το πλαίσιο κυκλοφόρησε τον Ιούνιο του 2020 ένα από τα πιο ενδιαφέροντα προγράμματα για τον κόσμο των σπορ.

Τον άγνωστο κόσμο των σπορ, καθώς εδώ μιλάμε για βουντού πάλη στο Κονγκό και παραδοσιακούς αγώνες για τους οποίους οι περισσότεροι δεν έχουμε ακούσει τίποτα.

«Εντός Έδρας: Τα Σπορ του Κόσμου» ονόμασε το κανάλι στα ελληνικά το «Home Game», μια σειρά για τα πιο ακραία και επικίνδυνα αθλήματα του πλανήτη. Αλλά και τις κοινωνίες στις οποίες παίζονται.

Στα 8 επεισόδιά του βλέπουμε το βίαιο κάλτσιο στόρικο, το πάντρεμα ράγκμπι και πολεμικών τεχνών που παίζεται στη Φλωρεντία, τους Αγώνες Χάιλαντς της Σκοτίας με τη ρίψη κορμών, την ελεύθερη κατάδυση χωρίς οξυγόνο των Φιλιππινέζων και το γυναικείο ρόλερ ντέρμπι του Τέξας.

Αυτά είναι τα γνωστότερα, καθώς μετά τα πράγματα γίνονται κάπως πιο περίεργα. Στην Κιργιζία παίζουν το κοκ μπορού, ένα πόλο με άλογα και μπάλα μια νεκρή κατσίκα, στο Κονγκό το μυστικιστικό κατς φετίς, στο Μπαλί τον αγώνα ταχύτητας με βουβάλια μακεπούνγκ λάμπιτ και στην Ινδία επιδίδονται σε ένα είδος πάλης που ονομάζεται πελουάνι.

Οι αθλητές είναι εδώ ιδιαίτεροι, διατεθειμένοι να ρισκάρουν τη ζωή τους για χάρη της παράδοσης. Είναι ενημερωτικό και καλογυρισμένο, σε βάζει κατευθείαν στο κλίμα χωρίς να πλατειάζει.