Οι σκοτεινές αίθουσες υποδέχονται τη νέα ταινία του Παντελή Βούλγαρη, «Μικρά Αγγλία», η οποία κάνει πρεμιέρα σήμερα. Συνολικά, η κινηματογραφική εβδομάδα φαίνεται αρκετά πλούσια καθώς και άλλα 7 φιλμ κάνουν ντεμπούτο.

Δείτε αναλυτικά τις ταινίες που κάνουν πρεμιέρα αυτήν την εβδομάδα καθώς και τα trailer τους…

«Μικρά Αγγλία»

Eλληνική ταινία, σκηνοθεσία Παντελής Βούλγαρης με τους: Αντρέα Κωνσταντίνου, Πηνελόπη Τσιλίκα, Σοφία Κόκκαλη, Αννέζα Παπαδοπούλου, Μάξιμο Μουμούρη

Στην Άνδρο της δεκαετίας του ’30, η Μίνα, σύζυγος ναυτικού που λείπει διαρκώς σε ταξίδια, παντρεύει την κόρη της Όρσα με τον νεαρό καπετάνιο και πλοιοκτήτη Νίκο Βατοκούζη και όχι με τον ορφανό υποπλοίαρχο Σπύρο Μαλταμπέ με τον οποίο είναι ερωτευμένη. Όταν όμως ο τελευταίος γίνει περιζήτητος καπετάνιος, θα παντρευτεί τη μικρότερη κόρη της Μίνας, τη Μόσχα, αναστατώνοντας έτσι επικίνδυνα την οικογενειακή καθημερινότητα.

«Behind the Candelabra»

Aμερικανική ταινία, σκηνοθεσία Στίβεν Σόντερμπεργκ με τους: Μάικλ Ντάγκλας, Ματ Ντέιμον, Ρομπ Λόου, Νταν Αϊκρόιντ

Η ιστορία της εξάχρονης ερωτικής σχέσης του νεαρού Σκοτ Θόρσον με το διάσημο πιανίστα Λιμπεράτσε στα τέλη της δεκαετίας του ’70.

«Απρόσκλητος Επισκέπτης»

Aμερικανική ταινία, σκηνοθεσία Γκάρι Φλέντερ με τους: Τζέισον Στέιθαμ, Τζέιμς Φράνκο, Κέιτ Μπόσγουορθ, Γουινόνα Ράιντερ

Ο Φιλ Μπρόουκερ, πρώην πράκτορας της δίωξης ναρκωτικών, ζει πλέον με τη μικρή κόρη του μια φιλήσυχη ζωή στον αμερικανικό Νότο. Μια παρεξήγηση όμως θα αποκαλύψει στον τοπικό έμπορο ναρκωτικών το παρελθόν του, μια πληροφορία που εκείνος αποφασίζει να πουλήσει σε όσους έχουν ανοιχτούς λογαριασμούς με τον Μπρόουκερ.

«Carrie»

Aμερικανική ταινία, σκηνοθεσία Κίμπερλι Πιρς με τους: Κλόι Γκρέις Μόρετζ, Τζούλιαν Μουρ, Τζούντι Γκριρ, Γκαμπριέλα Γουάιλντ

Τελειόφοιτη λυκείου, η Κάρι Γουάιτ μεγαλώνει απομονωμένη από τις συμμαθήτριές της και με αυστηρή πειθαρχία από τη φανατικά θρησκόληπτη μητέρα της. Ανακαλύπτει ότι διαθέτει τηλεκινητικές δυνάμεις κι αιφνιδιάζεται όταν ο γοητευτικός συμμαθητής της Τόμι Ρος της ζητά να τον συνοδεύσει στο χορό των αποφοίτων, κάτι που η μητέρα της δεν πρόκειται να επιτρέψει ποτέ.

«Εκεί που δεν το Περιμένεις»

Aμερικανική ταινία, σκηνοθεσία Νικόλ Χολοφσένερ με τους: Τζέιμς Γκαντολφίνι, Κάθριν Κίνερ, Τόνι Κολέτ, Τζούλια Λούις – Ντρέιφους

Η Ίβα, χωρισμένη μητέρα που δουλεύει ως μασέζ, γνωρίζει τον επίσης χωρισμένο Άλμπερτ, με τον οποίο ξεκινά μια πολλά υποσχόμενη σχέση. Όταν όμως η πρώην γυναίκα του γίνεται πελάτισσά της, τα πράγματα περιπλέκονται με ανεξέλεγκτο τρόπο.

«Runaway Day»

Eλληνική ταινία, σκηνοθεσία Δημήτρης Μπαβέλλας με τους: Μαρία Σκουλά, Μάκη Παπαδημητρίου, Ερρίκο Λίτση, Υβόννη Μαλτέζου

Η Μαρία, παντρεμένη με δυο παιδιά, και ο Λουκάς, άνεργος 35άρης που ζει με τη μητέρα του, τρέπονται ένα πρωί –χωρίς λόγο– σε φυγή. Οι δικοί τους προσπαθούν να τους εντοπίσουν, καθώς όλο και περισσότεροι Αθηναίοι εγκαταλείπουν ανεξήγητα την πόλη.

«Ο Δρόμος του Ορφέα»

Eλληνική ταινία, σκηνοθεσία Κώστας Κολημένος με τους: Μπίλιω Καλιακάτσου, Γιάννη Χρηστοδουλιά, Μπίλη Στάμο

Μια παντρεμένη γυναίκα ερωτεύεται έναν μποέμ νεαρό και φεύγουν για λίγες ημέρες μαζί στην εξοχή. Η επιστροφή τους στην πόλη όμως θα συνοδευτεί με μια απότομη προσγείωση στην πραγματικότητα.

«Αη Βασίλης Τζούνιορ»

Γαλλική ταινία, σκηνοθεσία Λικ Βινσιγκέρα

Ο Αϊ-Βασίλης βγαίνει στη σύνταξη και τη θέση του αναλαμβάνει ο επτάχρονος Νικόλας. Έχοντας χάσει όμως τον παιδικό του ενθουσιασμό, το πνεύμα των Χριστουγέννων αρχίζει να εξαφανίζεται από τον κόσμο.