Τη Δευτέρα 22 Ιουλίου 2013 και ώρα 20.00 το Κέντρο Νόησις θα προβάλλει την ταινία ““«Springsteen & I» συμμετέχοντας στη φιλόδοξη, ταυτόχρονη, παγκόσμια πρεμιέρα της σε επιλεγμένους κινηματογράφους σε όλο τον κόσμο.

Το Νόησις καλεί το κοινό να απολαύσει σε πρώτη πανελλήνια προβολή το πολυαναμενόμενο μουσικό ντοκιμαντέρ του καλοκαιριού στον κινηματογράφο γιγαντοοθόνης του Κέντρου με το μοναδικό ψηφιακό ήχο DTS cinema surround που κατακλύζει την αίθουσα, με τη βοήθεια τριάντα ηχείων και έντεκα ενισχυτών.

Σε παραγωγή του Ridley Scott, σκηνοθέτη μεταξύ άλλων του “Alien” και του “Blade Runner”, η ταινία υπόσχεται ότι αποτελεί μία κινηματογραφική παραγωγή που δημιουργήθηκε για τους θαυμαστές του από τους θαυμαστές του. Περιλαμβάνει τα πιο αγαπημένα τραγούδια του Springsteen, τις ιστορίες των ανθρώπων που έζησαν με αυτά, καθώς και αποσπάσματα από θρυλικές παραστάσεις της καριέρας του που θα προβληθούν για πρώτη φορά. Και φυσικά το εγχείρημα αυτό πραγματοποιήθηκε με την υποστήριξη του Springsteen και φέρει τη σφραγίδα του.

Όλα ξεκίνησαν τον περασμένο Νοέμβριο, όταν το «Αφεντικό» κάλεσε μέσα από το επίσημο site του τους εκατομμύρια θαυμαστές του σε όλο τον κόσμο να συμμετάσχουν σε μία επαναστατική κινηματογραφική παραγωγή που θα δημιουργούνταν από τους ίδιους. Το μόνο που χρειαζόταν ήταν να στείλουν βίντεο διάρκειας έως 5 λεπτών, σε οποιαδήποτε ανάλυση από μηχανές υψηλής ευκρίνειας έως απλού κινητού τηλεφώνου. Αυτό που αναζητούσε ο Ridley Scott και οι συνεργάτες του ήταν προσωπικές ιστορίες θαυμαστών που περιέγραφαν πώς ο μεγάλος αυτός καλλιτέχνης έχει επηρεάσει τις ζωές τους. Στη συνέχεια, ο σκηνοθέτης Baillie Walsh συνέθεσε το υλικό που συγκεντρώθηκε σε μία «καλειδοσκοπική» κινηματογραφική ταινία.

Πριν από σαράντα χρόνια ο Bruce Springsteen μπήκε στη μουσική ροκ σκηνή και την άλλαξε για πάντα. Με περισσότερες από 120 εκατομμύρια πωλήσεις δίσκων παγκοσμίως και αμέτρητα βραβεία, συμπεριλαμβανομένων 20 βραβείων Grammy, η μουσική του χαρακτηρίζει μία ολόκληρη γενιά. Τώρα με αυτή την ταινία δίνεται η ευκαιρία στο κοινό σε όλο τον κόσμο, αλλά και στη Θεσσαλονίκη, να ανακαλύψει πώς η μουσική του Bruce Springsteen αποτέλεσε το soundtrack της ζωής τόσων ανθρώπων.

Δείτε το τρέιλερ

Χώρος: Κινηματογράφος γιγαντοοθόνης ΝΟΗΣΙΣ
Ημερομηνία: Δευτέρα 22 Ιουλίου 2013, στις 20.00
Τιμές εισιτηρίων: Προπώληση 8 Ευρώ, Ταμείο 10 Ευρώ

Μετά την προβολή της ταινίας θα ακολουθήσει “Springsteen Party”.

«Springsteen & I»”
Σκηνοθεσία: Baillie Walsh

Παίζουν: Bruce Springsteen

Παραγωγή
Ridley Scott….executive producer
Liza Marshall….executive producer
Jack Arbuthnott….executive producer
Svana Gisla….producer
Jacob Swan Hyam….co-producer

Γλώσσα: Αγγλικά, με αγγλικούς υπότιτλους