Ο Ρότζερ Έμπερτ απεβίωσε χτες, σκορπίζοντας θλίψη στον κόσμο του κινηματογράφου. Ο διάσημος κριτικός ήταν ιδιαίτερα αγαπητός, για τα αιχμηρά, σαρκαστικά αλλά και εύστοχα σχόλια του.

Όταν ο Έμπερτ έβλεπε μια ταινία που θεωρούσε κακή, δεν υπήρχε περίπτωση να «μασήσει» τα λόγια του.

Δείτε 10 ταινίες τις οποίες δεν είχε διστάσει να θάψει και τα σχόλια που χρησιμοποίησε…

Σημειώνεται, ότι η ανώτερη αξιολόγηση είναι τα 4 αστέρια.

«Αρμαγεδδών», 1 αστέρι

Οκ, ας πούμε ότι καταφέρνεις να ανατινάξεις ένα μετεωρίτη στο μέγεθος του Τέξας. Τι θα συμβεί εάν ένα κομμάτι στο μέγεθος του Ντάλας ξεφύγει; Δεν θα ήταν αρκετά μεγάλο για να καταστρέψει τη ζωή στη Γη; Αντίστοιχα εάν ήταν στο μέγεθος του Όστιν; Ας το παραδεχτούμε: Ακόμη και ένα κομμάτι στο μέγεθος σούπερ μάρκετ στο Abilene λίγο-πολύ θα μας τελείωνε, εάν συμπεριλάβουμε και το πάρκιγνκ!

«Η Απώλεια του Έρωτα» (The Brown Bunny), 0 αστέρια

Είχα κάνει κολονοσκόπηση κάποτε, και με άφησαν να τη δω στην τηλεόραση. Ήταν πιο διασκεδαστική από την «Απώλεια του Έρωτα».

Επιπλέον, όταν ο σκηνοθέτης της ταινίας απάντησε κοροϊδεύοντας τον Έμπερτ για το βάρος του, ο κριτικός απάντησε: «Είναι αλήθεια ότι είμαι χοντρός, αλλά κάποια στιγμή θα αδυνατίσω, και αυτός όμως θα παραμένει ο σκηνοθέτης της “Απώλειας του Έρωτα”»!

«Jason X» (Η 10η ταινία του «Παρασκευή και 13), μισό αστέρι

«Αυτό είναι χαζομάρα σε τόσα επίπεδα.» Διάλογος από το «Jason X». Σπάνια για μια ταινία να περιγράφει τόσο ειλικρινά τον εαυτό της. Το «Jason X» είναι χάλι σε επίπεδο σεναρίου, ανάπτυξης χαρακτήρων, αγωνίας, ειδικών εφέ, πρωτοτυπίας, στίξη και καθαρότητας σκέψης.

«Το Ξεκαθάρισμα» (Mad Dog Time), 0 αστέρια

«Το Ξεκαθάρισμα» είναι η πρώτη ταινία που είδα που δεν βελτιώνει τίποτα από το να παρακολουθούσα μια μαύρη οθόνη για τον ίδιο χρόνο. Αλήθεια, έχω ξαναδεί κακές ταινίες στο παρελθόν. Αλλά, συνήθως μου κινούσαν το ενδιαφέρον για το πόσο κακές ήταν. Η παρακολούθηση του «Ξεκαθαρίσματος», είναι σαν να περιμένεις για λεωφορείο σε μια πόλη που δεν είσαι σίγουρος ότι έχει δρομολόγια….

«Συνήθεις Ύποπτο» (The Usual Suspects), 1,5 αστέρια

Για μια ακόμη φορά, η κατανόηση μου, αρχίζει να τελειώνει και τελικά σημείωσα: «Στο βαθμό που καταλαβαίνω, δεν με νοιάζει». Ήταν, ωστόσο, κάπως ανακουφιστικό στο τέλος της ταινίας να ανακαλύπτω ότι τελικά είχα καταλάβει, ό,τι έπρεπε να καταλάβω. Ήταν απλά πως υπήρχαν λιγότερα να καταλάβω απ’ ό,τι θέτει η ταινία στην αρχή.

«Αρσενικός Ζιγκολό: Ωραίος και Ευρωπαίος» (Deuce Bigalow: European Gigolo), 0 αστέρια

Ο πρωταγωνιστικός χαρακτήρας κάνει μια ζωή που είναι πόρνη από μόνη της. Πόσα χρεώνει δεν ξέρω, αλλά η τιμή το αξίζει, αν μείνει έξω από τους δρόμους και άλλες ταινίες. Το «Αρσενικός Ζιγκολό» είναι αληθινά άσχημο, σαν να ήθελε να βασανίσει το κοινό. Το καλύτερο σχετικά με την ταινία είναι ότι διαρκεί μόνο 75 λεπτά… Μιλώντας υπό την επίσημη ιδιότητα ενός κατόχου Πούλιτζερ, κ. Schneider η ταινία σας είναι χάλι».

«Ζητούνται Γονείς» (North), 0 αστέρια

Τη μίσησα αυτή την ταινία. Τη μίσησα, τη μίσησα, τη μίσησα, τη μίσησα, τη μίσησα αυτή την ταινία. Τη μίσησα. Μίσησα κάθε χαζοχαρούμενη, ηλίθια, κενή, προσβλητική για τους θεατές, στιγμή αυτής της ταινίας. Μίσησα την ευαισθησία ότι θα άρεσε στον καθένα. Μίσησα τη σιωπηρή προσβολή των θεατών από την πίστη ότι ο καθένας θα διασκέδαζε από αυτή.

«Spice World – Η Ταινία), μισό αστέρι

Το «Spice World» είχε σκοπό προφανώς να αντιγράψει το «A Hard Day’s Night» που έφερε του Beatles στις ταινίες… Η τεράστια διαφορά είναι φυσικά, ότι οι Beatles ήταν ταλαντούχοι, τη στιγμή που –ας το παραδεχτούμε- οι Spice Girls θα μπορούσαν να αντιγραφούν από οποιεσδήποτε 5 γυναίκες κάτω από την ηλικία των 30 που θα στεκόντουσαν στην ουρά καταστήματος ντόνατ.

«Ένας για Όλες» (Good Luck Chuck), 0 αστέρια

Μόνο μια λέξη υπάρχει για αυτή την ταινία, και αυτή η λέξη είναι: Αηδία.

«Freddy Got Fingered», 0 αστέρια

Αυτή η ταινία δεν πλησιάζει τον πάτο. Αυτή η ταινία δεν είναι ο πάτος. Αυτή η ταινία δεν είναι κάτω από τον πάτο. Αυτή η ταινία δεν αξίζει να συνυπάρχει στην ίδια πρόταση με πάτους.