«Δεν το περίμενα ότι θα περνούσα τόσο καλά μέσα σε ένα περιβάλλον που γνώριζα απ’ έξω και ανακατωτά, γι’ αυτόν όμως ακριβώς τον λόγο νομίζω ότι η εμπειρία μου στο “Χόμπιτ” ήταν κάτι παραπάνω από εξαίσια» λέει η Κέιτ Μπλάνσετ με ένα συγκρατημένο χαμόγελο στο πρόσωπό της.

H Αυστραλή ηθοποιός μίλησε στο «Βήμα» για τα γυρίσματα της νέας της ταινίας, που την έφεραν και πάλι στη Νέα Ζηλανδία και στο σύμπαν ενός συγγραφέα που τον θεωρεί κορυφαίο.

«Κατά έναν περίεργο τρόπο το ”Χόμπιτ” για μένα ήταν μία απρόβλεπτη αλλά και γεμάτη αγωνία εμπειρία, αφού ως την τελευταία στιγμή δεν ήξερα αν θα είμαι μέσα στην ταινία ή όχι», είπε ο ηθοποιός.

«Ως μέρος του κοινού που περιμένει να δεν την ταινία στο σινεμά ήμουν κάτι παραπάνω από ενθουσιασμένη, πόσω μάλλον όταν έμαθα ότι αποφασίστηκε τελικά να γυριστεί από τον ίδιο τον Πίτετ Τζάκσον. Ως ηθοποιός, όμως, το μόνο που θα μπορούσα να κάνω είναι να ελπίζω γιατί θα ήμουν ψεύτρα αν δεν παραδεχόμουν ότι ήθελα πολύ να ανήκω στην παρέα του Χόμπιτ. Έστω και για λίγο», συμπλήρωσε η ηθοποιός.

Τι ήταν αυτό που ως αναγνώστρια εκτίμησε στο «Χόμπιτ»;

Η απάντησή της ήταν κάπως απρόβλεπτη: «Είναι λίγο σα να διαβάζεις Προυστ. Μου το είπε ο άνδρας μου και τον εμπιστεύομαι γιατί – και αυτό είναι ένα πρόβλημα – εγώ δεν έχω διαβάσει Προυστ. Μου είπε λοιπόν ότι έτσι και διαβάσεις Προυστ, στη συνέχεια μπορείς να αφομοιώσεις τη λογοτεχνία με ένα πολύ πιο ουσιαστικό τρόπο. Αυτό κάνει ο Τόλκιν όσο αφορά τα παιδικά βιβλία. Ανοίγει τις πύλες της φαντασίας των παιδιών και τα διαμορφώνει έτσι ώστε να γίνουν δημιουργικά, σκεπτόμενα άτομα»