Ο κάτοχος τεσσάρων Όσκαρ, Κλιντ Ίστγουντ, επιστρέφει στη μεγάλη οθόνη με ένα κοινωνικό δράμα βασισμένο σε πραγματικά γεγονότα, την ώρα που η Νικόλ Κίντμαν γίνεται αγνώριστη διεκδικώντας Χρυσή Σφαίρα Α’ Γυναικείου Ρόλου σε Δράμα.

Παράλληλα, η πρόταση της Τουρκίας για το Όσκαρ Καλύτερης Ξένης Ταινίας 2019 φέρει την υπογραφή του βραβευμένου με Χρυσό Φοίνικα σκηνοθέτη Νουρί Μπιλγκέ Τσεϊλάν, ενώ Το Πράσινο Βιβλίο έχει ήδη πέντε υποψηφιότητες για Χρυσή Σφαίρα.

Το Βαποράκι (The Mule)

Αμερικάνικο κοινωνικό δράμα, 116’

Σκηνοθεσία: Κλιντ Ίστγουντ

Πρωταγωνιστούν: Κλιντ Ίστγουντ, Μπράντλεϊ Κούπερ, Λόρενς Φίσμπερν, Μάικλ Πένια, Νταϊάν Γουίστ, Άντι Γκαρσία, Άλισον Ίστγουντ, Τάισα Φαρμίγκα, Ιγκνάσιο Σερίτσι

Η τελευταία ταινία του κατόχου τεσσάρων Όσκαρ, Κλιντ Ίστγουντ, είναι βασισμένη σε πραγματικά γεγονότα, ενώ το σενάριό του αντλεί πληροφορίες από το άρθρο των New York Times «The Sinaloa Cartels’ 90-Year-Old Drug Mule».

Ο Ερλ Στόουν (Κλιντ Ίστγουντ) είναι ένας απένταρος ογδοντάχρονος, στο χείλος της καταστροφής, καθώς βρίσκεται αντιμέτωπος με την χρεοκοπία της επιχείρησής του. Έτσι, δέχεται μια πρόταση για μια δουλειά, όπου φαινομενικά θα είναι ένας οδηγός. Στην ουσία, όμως, γίνεται μεταφορέας στην υπηρεσία του μεξικάνικου καρτέλ ναρκωτικών.

Πηγαίνοντας αρκετά καλά, οι «παραγγελίες» αυξάνονται συνεχώς, καταφέρνοντας, έτσι, να ανέβει στην ιεραρχία. Ωστόσο, το ραντάρ του σκληρού πράκτορα της υπηρεσίας για την καταπολέμηση των ναρκωτικών Κόλιν Μπέιτς (Μπράντλεϊ Κούπερ) δεν αργεί να τον εντοπίσει. Θα έχει αρκετό χρόνο ο Στόουν για να διορθώσει τα λάθη του, πριν βρεθεί ενώπιον της δικαιοσύνης ή των αρχηγών του καρτέλ;

Destroyer

Αμερικάνικη Αστυνομική περιπέτεια- Δράμα, 121’

Σκηνοθεσία: Καρίν Κουσάμα

Πρωταγωνιστούν: Νικόλ Κίντμαν, Τόμπι Κέμπελ, Τατιάνα Μασλάνι,  Σκοτ ΜακΝέρι,  Σεμπάστιαν Σταν

Μία αστυνομική περιπέτεια- δράμα και μια συγκλονιστική ερμηνεία από την Νικόλ Κίντμαν που διεκδικεί Χρυσή Σφαίρα Α’ Γυναικείου Ρόλου σε Δράμα. Η Έριν Μπελ είναι ντετέκτιβ στο αστυνομικό τμήμα του Λος Άντζελες.

Πριν από 16 χρόνια συμμετείχε σε μία μυστική αποστολή στην Καλιφόρνια, προκειμένου να εισχωρήσει σε μια συμμορία και να συλλάβει τον τρομακτικό αρχηγό της, Σίλας. Ωστόσο, η κάλυψή της χάθηκε στη διάρκεια μιας βίαιης ληστείας και ο Σίλας διέφυγε.

Αρκετά χρόνια μετά ο Σίλας επιστρέφει έχοντας στα πλάνα του να πραγματοποιήσει τη μεγαλύτερη ληστεία όλων των εποχών. Αυτήν τη φορά, όμως, η Έριν θα καταφέρει να τον σταματήσει.

Το Πράσινο Βιβλίο (Green Book)

Αμερικάνικη κοινωνική, 130’

Σκηνοθεσία: Peter Farrelly

Πρωταγωνιστούν: Viggo Mortensen, Mahershala Ali, Linda Cardellini,Sebastian Maniscalco, Dimiter D. Marinov,  P.J. Byrne

Βασισμένη σε μια αληθινή φιλία η ταινία Το Πράσινο Βιβλίο έχει ήδη πέντε υποψηφιότητες για Χρυσή Σφαίρα.

Η ταινία διαδραματίζεται το 1960 με τον Tony Lip, έναν πορτιέρη από την ιταλο-αμερικάνικη γειτονιά του Bronx, να προσλαμβάνεται ως οδηγός του Dr. Don Shirley, ενός παγκοσμίου φήμης Αφροαμερικάνου πιανίστα.

Ο σκοπός της πρόσληψής του, η μεταφορά του πιανίστα σε μια περιοδεία από το Μανχάταν στον αμερικάνικο νότο. Κατά την διάρκεια της διαδρομής θα πρέπει να κινηθούν βασιζόμενοι στο «Πράσινο Βιβλίο», ένα βιβλίο που τους υποδεικνύει τα λιγοστά καταλύματα, εστιατόρια κλπ. που εκείνη την εποχή ήταν ασφαλή για τους Αφροαμερικάνους.

Στη διαδρομή τους θα συναντήσουν ρατσισμό, διάφορους κινδύνους αλλά και ανθρωπιά. Έτσι, αναγκάζονται να βάλουν στην άκρη τις όποιες διαφορές τους και να επιβιώσουν σε μία διαδρομή ζωής.

Η Άγρια Αχλαδιά (The Wild Pearl Tree)

Δράμα τουρκικής παραγωγής, 188’

Σκηνοθεσία: Νουρί Μπιλγκέ Τσεϊλάν

Πρωταγωνιστούν: Ντογκού Ντεμιρκόλ, Μουράτ Τσεμσίρ, Μπενού Γιλντιριμλάρ

Στην πρόταση της Τουρκίας για το Όσκαρ Καλύτερης Ξένης Ταινίας 2019, ο Σινάν είναι ένας νεαρός ο οποίος επιστρέφει, χωρίς ιδιαίτερη προθυμία, στο χωριό που μεγάλωσε μετά τις σπουδές του.

Εκεί, προσπαθεί να εκδώσει το πρώτο του βιβλίο και να αποφασίσει τι θα κάνει στο μέλλον. Καθώς περιπλανιέται στο  μικρόκοσμο του χωριού του, συνειδητοποιεί την αντιπάθειά του, τόσο για το μέρος, όσο και για τον ανεύθυνο καθηγητή και οικογενειάρχη πατέρα του, ο οποίος με αδυναμία στον τζόγο είναι πνιγμένος στα χρέη.

Μια Δεύτερη Ευκαιρία (Second Act)

Αμερικάνικη κωμωδία, 103′

Σκηνοθεσία: Πίτερ Σίγκαλ

Πρωταγωνιστούν: Τζένιφερ Λόπεζ, Βανέσα Χάτζενς, Μίλο Βεντιμίλια, Τριτ Γουίλιαμς

Η Μάγια είναι μια 43χρονη ιδιοκτήτρια καταστήματος λιανικής πώλησης που παλεύει με τα ανεκπλήρωτα όνειρα και τα απωθημένα του παρελθόντος. Κάποια στιγμή της δίνεται η ευκαιρία να αλλάξει την ζωή της και να αποδείξει, έτσι, στους γιάπηδες της Madison Avenue, ότι το «σχολείο της ζωής» έχει την ίδια αξία (πολλές φορές και περισσότερη) με τα πανάκριβα κολλέγια.

Escape Room

Ψυχολογικό θρίλερ, 99’

Σκηνοθεσία: Adam Robitel

Πρωταγωνιστούν: Taylor Russell, Loga Miller, Deborah Ann Woll, Jay Ellis, Tyler Labine, Nik Dobani, Yorick van Wageningen, Adam Robitel

Με όνομα που παραπέμπει στη νέα τάση διασκέδασης, το Escape Room είναι ένα ψυχολογικό θρίλερ που αφορά σε έξι άγνωστους μεταξύ τους ανθρώπους, οι οποίοι είναι μπλεγμένοι σε διάφορες καταστάσεις πέρα από τον έλεγχό τους.

Για να επιβιώσουν και να βγουν ζωντανοί από το δωμάτιο- γρίφο πρέπει να βάλουν το μυαλό τους να λειτουργήσει 100% και να βρουν την τελική έξοδο.

Wheely

Animation, 90′

Σκηνοθεσία: ΓΙΟΥΣΡΙ ΑΜΠΝΤΟΥΛ ΧΑΛΙΜ

Ο Wheely είναι αυτοκίνητο παλιός πρωταθλητής και θρύλος της τοπικής σκηνής, που πλέον εργάζεται ως ταξί. Έχοντας μεγάλα σχέδια στο μυαλό του και επιθυμώντας διακαώς να τρέξει σε αγώνες ταχύτητας ερωτεύεται ένα σπορ αυτοκίνητο και η μέχρι πρότινος βαρετή ζωή του ανατρέπεται εντελώς, αποκτώντας ξανά ενδιαφέρον.