Για τους φανατικούς σινεφίλ σας παρουσιάζουμε αναλυτικά το πρόγραμμα των ταινιών που θα βγουν στις κινηματογραφικές αίθουσες τους επόμενους μήνες.

ΙΟΥΛΙΟΣ

19 ΙΟΥΛΙΟΥ -Ο ΠΡΟΣΤΑΤΗΣ – SAFE
ΣΚΗΝΟΘΕΣΙΑ: Μποάζ Γιακίν
ΠΡΩΤΑΓΩΝΙΣΤΟΥΝ: Τζέισον Στέιθαμ, Κάθριν Τσαν, Κρις Σαράντον

Ο Λουκ Ράιτ, ένας δευτεροκλασάτος παλαιστής του κυκλώματος μεικτών πολεμικών τεχνών, ζει μια βαρετή ζωή αγώνων ρουτίνας μέχρι την ημέρα που θα «πουλήσει» έναν στημένο αγώνα. Προς παραδειγματισμό των υπολοίπων, η Ρώσικη Μαφία θα δολοφονήσει την οικογένειά του και θα τον «σβήσει» από τη μέχρι τώρα ζωή του, αφήνοντάς τον να περιπλανιέται στους δρόμους της Νέας Υόρκης, απόκληρος, στοιχειωμένος από τις ενοχές, ταλανισμένος από την επίγνωση ότι πάντα θα τον παρακολουθούν και με τη βεβαιότητα ότι όποιος τον ξαναπλησιάσει συναισθηματικά θα βρεθεί νεκρός.

Όταν όμως θα συναντήσει μια δωδεκάχρονη Κινέζα, την Μέι, που καταδιώκεται από τους ίδιους ανθρώπους που σκότωσαν τη γυναίκα του, ο Λουκ θα αναλάβει δράση και θα εμπλακεί ενεργά σε έναν πόλεμο όπου παίζονται πολλά.

Σιγά-σιγά, θα συνειδητοποιήσει ότι η Μέι δεν είναι ένα απλό κορίτσι, αλλά μια ορφανή μαθηματική διάνοια που έχει αναγκαστεί να δουλέψει για την Τριάδα ως «λογίστρια». Τελικά, θα ανακαλύψει ότι στο μυαλό της έχει καταγράψει έναν ανεκτίμητο αριθμητικό κώδικα, που η Τριάδα, η Ρώσικη Μαφία και κάποιοι διεφθαρμένοι αξιωματικοί της Αστυνομίας της Νέας Υόρκης θα σκότωναν για να τον αποκτήσουν.

Όταν θα καταλάβει ότι είναι ο μοναδικός άνθρωπος που μπορεί να εμπιστευθεί η Μέι, ο Λουκ θα βουτήξει στον βίαιο υπόκοσμο της μεγαλούπολης προκειμένου να σώσει τη ζωή της μικρής… και ίσως να πάρει πίσω τη δική του.

19 ΙΟΥΛΙΟΥ – Ο ΣΕΦ ΚΑΙ Ο ΣΕΦ ΤΟΥ COMME UN CHEF
ΣΚΗΝΟΘΕΣΙΑ – ΣΕΝΑΡΙΟ: Ντανιέλ Κοέν
ΠΡΩΤΑΓΩΝΙΣΤΟΥΝ: Ζαν Ρενό, Μικαέλ Γιουν, Ραφαέλ Αγκογιέ

Ο Τζάκι είναι λάτρης της υψηλής κουζίνας. Είναι αυτοδίδακτος, πολύ ταλαντούχος αλλά και εξαιρετικά πεισματάρης.
Ο διάσημος σεφ Αλεξάντρ Λαγκάρντ (Ζαν Ρενό) είναι σε διαμάχη με τον Στάνισλας Μάτερ, τον νέο διευθυντή του ομίλου που διευθύνει το εστιατόριό του, Cargo Lagarde. Ο Μάτερ δολοπλοκεί προκειμένου να τον κάνει να χάσει ένα αστέρι στον επόμενο Οδηγό Εστιατορίων, ώστε να τον αντικαταστήσει με κάποιον νεότερο και πιο «σύγχρονο» σεφ, ο οποίος ασπάζεται τη χημική και τη μοριακή κουζίνα που αποφέρει πολύ περισσότερα χρήματα. Ο Στάνισλας Μάτερ ξεκινά απολύοντας ένα-ένα τα μέλη της ομάδας του Λαγκάρντ. Το χειρότερο όμως, είναι ότι ο Λαγκάρντ αρχίζει να ξεμένει από ιδέες για το νέο του μενού, το οποίο πολύ σύντομα θα έρθουν να δοκιμάσουν και να αξιολογήσουν οι κριτές του Οδηγού… Ο Αλεξάντρ αναζητά απεγνωσμένα έναν βοηθά που θα τον βοηθήσει να ανταπεξέρθει με τα δύο γεύματα που καλείται καθημερινά να σερβίρει το εστιατόριο.

Και τότε, σε μια περίεργη στροφή της τύχης, θα γνωρίσει τον Τζάκι.

ΑΥΓΟΥΣΤΟΣ
2 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ -ΧΩΡΙΣ ΣΥΝΟΡΑ

ΣΕΝΑΡΙΟ – ΣΚΗΝΟΘΕΣΙΑ: Νίκος Γκαϊτατζής
ΠΡΩΤΑΓΩΝΙΣΤΟΥΝ: Γιώργος Βογιατζής, Γιώργος Χωραφάς, Βερόνικα Βασιλακοπούλου, Σείμουρ Κασέλ, Ευγενία Καπλάν, Ντέιβιντ Μίλμπερν, Δωροθέα Μερκούρη

Ο Θανάσης, ένας καλοκάγαθος πλανόδιος πωλητής έχει υπό την προστασία του την μικρή Μελίσα, ένα πεντάχρονο κοριτσάκι που η μητέρα της Μίλλα, μετανάστρια από την Ρωσία, του την εμπιστεύτηκε, προκειμένου να αναζητήσει την τύχη της στην Αμερική. Όλα θα ανατραπούν στη ζωή τους, όταν η Μίλλα επιστρέφει στην Ελλάδα με τον άνδρα της, για να πάρει την κόρη της στην Αμερική. Η Μελίσα πρέπει να αποχωριστεί τον άνθρωπο που θεωρεί πατέρα της, ενώ ο Θανάσης είναι αναγκασμένος να συνηθίσει να ζει και πάλι μόνος του, χάνοντας το μοναδικό πλάσμα που έδινε χαρά στην καθημερινότητα του.

Με την προτροπή ενός φίλου του και την συμπαράσταση των γειτόνων του, ο Θανάσης θα ταξιδέψει στην Αμερική για να συναντήσει για μια ακόμη φορά την Μελίσα. Στην προσπάθεια του αυτή θα τον βοηθήσει ένας στενός του συγγενής, σε ένα ταξίδι πολύ διαφορετικό από αυτό που περίμενε όταν έφευγε από την Ελλάδα.
Τα γυρίσματα της ταινίας έγιναν στις πολιτείες των Ηνωμένων Πολιτειών, Νέο Μεξικό Καλιφόρνια, Ιλινόις, στην Αθήνα και το Μεξικό.

9 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ – SPECIAL FORCES


ΣΚΗΝΟΘΕΣΙΑ: Στεφάν Ριμπογιάντ
ΠΡΩΤΑΓΩΝΙΣΤΟΥΝ: Νταιάν Κρούγκερ, Ντζίμον Χούνσου, Μπενουά Μαζιμέλ, Ντενίς Μενοσέτ

Η Έλσα Καζανόβα (Νταιάν Κρούγκερ), γαλλίδα δημοσιογράφος, πέφτει θύμα απαγωγής των Ταλιμπάν, στο Αφγανιστάν. Το Γαλλικό Υπουργείο Άμυνας, θα αναθέσει σε μια ομάδα επίλεκτων στρατιωτών μια ριψοκίνδυνη αποστολή: να την ελευθερώσει πριν την επικείμενη εκτέλεση της.Στην ταινία “Special Forces”, πρωταγωνιστούν η Νταιάν Κρούγκερ (“Troy”, “Inglourius Basterds”, “Unknown”) και ο Ντζίμον Χούνσου, υποψήφιος για Όσκαρ Β’ ανδρικού Ρόλου, στις ταινίες “Blood Diamond” και “In America”. Μαζί τους, ο Μπενουά Μαζιμέλ (Βραβείο Ανδρικής Ερμηνείας για την ταινία “La Pianiste”, στο Φεστιβάλ Καννών του 2001) και o Ντενίς Μενοσέτ (“Inglourious Basterds”, “Robin Hood”).

21 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ – Ο ΣΚΟΤΕΙΝΟΣ ΙΠΠΟΤΗΣ: Η ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ – THE DARK KNIGHT RISES
ΣΚΗΝΟΘΕΣΙΑ: Κρίστοφερ Νόλαν
ΠΡΩΤΑΓΩΝΙΣΤΟΥΝ: Κρίστιαν Μπέιλ, Μάικλ Κέιν, Γκάρι Όλντμαν, Μόργκαν Φρίμαν, Τομ Χάρντι, Άν Χάθαγουεϊ, Τζόζεφ Γκόρντον-Λέβιτ, Μαριόν Κοτιγιάρ.

Με την ταινία “Ο Σκοτεινός Ιππότης: Η Επιστροφή ” κλείνει η επική τριλογία του Σκοτεινού Ιππότη, του σκηνοθέτη Κρίστοφερ Νόλαν.

Έχουν περάσει οκτώ χρόνια από τότε που ο Μπάτμαν εξαφανίστηκε μέσα στη νύχτα. Στη συνείδηση του κόσμου θεωρήθηκε από ήρωας, φυγάς. Έχοντας κατηγορηθεί για το θάνατο του εισαγγελέα Χάρβεϊ Ντεντ, ο Σκοτεινός Ιππότης θυσίασε τα πάντα για ό,τι ο ίδιος και ο Επίτροπος Γκόρντον ήλπιζαν ότι ήταν καλύτερο για το κοινό καλό. Για ένα διάστημα, η εγκληματική δραστηριότητα μειώθηκε δραστικά στην Γκόθαμ Σίτι, και πολλοί πίστεψαν ότι αυτό οφειλόταν στο νόμο που είχε εισάγει ο Ντεντ.

Όμως, όλα θ’ αλλάξουν με την άφιξη μιας παμπόνηρης διαρρήκτη, η οποία διαθέτει μυστηριώδη ατζέντα. Πολύ πιο επικίνδυνη, όμως, είναι η εμφάνιση του Μπέιν, ενός τρομοκράτη του οποίου τα αδίστακτα σχέδια για την Γκόθαμ, ωθούν τον Μπρους να βγει από την αυτοεξορία του. Αλλά ακόμα κι όταν φορέσει και πάλι τη στολή του, ο Μπάτμαν ίσως να μην καταφέρει να τον σταματήσει.

Πρωταγωνιστής – μεταξύ ενός διεθνούς all-star καστ, ο βραβευμένος με Όσκαρ, Κρίστιαν Μπέιλ (“The Fighter”) αναλαμβάνει και πάλι το διπλό ρόλο του Μπρους Γουέιν / Μπάτμαν. Στην ταινία “Ο Σκοτεινός Ιππότης: Η Επιστροφή” πρωταγωνιστούν επίσης η Αν Χάθαγουεϊ, ως Σελινα Κάιλ, ο Τομ Χάρντι, ως Μπέιν, η βραβευμένη με Όσκαρ, Μαριόν Κοτιγιάρ (“La Vie en Rose”), στο ρόλο της Μιράντα Τέιτ και ο Τζόζεφ Γκόρντον Λέβιτ, ως Τζον Μπλέικ.

Στο καστ επιστρέφουν επίσης ο βραβευμένος με Όσκαρ, Μάικλ Κέιν (“The Cider House Rules”), ο οποίος ενσαρκώνει τον Άλφρεντ, ο Γκάρι Όλντμαν, ως Επίτροπος Γκόρντον και ο επίσης βραβευμένος με Όσκαρ, Μόργκαν Φρίμαν (“Million Dollar Babe”), τον οποίο θα δούμε και πάλι στον ρόλο του Λούσιους Φοξ.

Το σενάριο είναι γραμμένο από τον Τζόναθαν Νόλαν και τον Κρίστοφερ Νόλαν, βασισμένο σε ιστορία του Κρίστοφερ Νόλαν και του Ντέιβιντ Σ. Γκόγερ.

Τα γυρίσματα έγιναν σε 3 ηπείρους, και περιλάμβαναν τις αμερικανικές πόλεις του Πίτσμπουργκ, της Νέας Υόρκης και του Λος Άντζελες, καθώς και τοποθεσίες στην Ινδία, την Αγγλία και τη Σκωτία.

ΟΚΤΩΒΡΙΟΣ
ΟΙ ΔΙΩΚΤΕΣ ΤΟΥ ΕΓΚΛΗΜΑΤΟΣ – THE GANGSTER SQUAD
Σκηνοθεσία: Ρούμπεν Φλάισερ
Πρωταγωνιστούν: Σον Πεν, Ράιαν Γκόσλινγκ, Νικ Νόλτε, Τζος Μπρόλιν, Έμα Στόουν

Λος Άντζελες, 1949. Ο αδίστακτος μαφιόζος Μίκι Κοέν (Σον Πεν) έχει πάρει τον έλεγχο της πόλης, αποκτώντας περιουσία από ναρκωτικά, όπλα, πορνεία και κάθε στοίχημα που παίζεται στα δυτικά του Σικάγο. Κι όλα αυτά, απολαμβάνοντας την προστασία όχι μόνο των πρωτοπαλίκαρών του, αλλά της αστυνομίας και των πολιτικών που κρατάει στο χέρι.

Με τόση δύναμη, είναι εύκολο να τρομοκρατήσει ακόμα και τους πιο γενναίους αστυνομικούς της πιάτσας… εκτός ίσως, από μια μικρή μυστική ομάδα της Αστυνομίας του Λος Άντζελες, με επικεφαλής τον Αστυνόμο Τζον Ο΄Μάρα (Τζος Μπρόλιν) και τον Τζέρι Γούτερς (Ράιαν Γκόσλινγκ), που θα ενώσουν τις δυνάμεις τους για να διαλύσουν τον κόσμο του Κοέν.

Υπό τις σκηνοθετικές οδηγίες του Ρούμπεν Φλάισερ, η ταινία αποτελεί μια ευφάνταστη αφήγηση της προσπάθειας της Αστυνομίας του Λος Άντζελες να ανατρέψει έναν από τους πιο επικίνδυνους μαφιόζους όλων των εποχών και να πάρει πίσω την πόλη.

Στην ταινία πρωταγωνιστούν ο βραβευμένος με Oscar, Σον Πεν (“Milk,” “Mystic River”) στο ρόλο του Μίκι Κοέν, ο υποψήφιος για Oscar, Τζος Μπρόλιν (“Milk,” “True Grit”), στο ρόλο του Τζον ο’ Μάρα, ο υποψήφιος για Όσκαρ, Ράιαν Γκόσλινγκ (“Half Nelson”, “Blue Valentine”, “Drive”), στο ρόλο του Τζέρι Γούτερς, ο υποψήφιος για Oscar, Νικ Νόλτε (“Affliction,” “The Prince of Tides”) στο ρόλο του Αστυνόμου «Ουίσκι Μπιλ» Πάρκερ και η Έμα Στόουν, στο ρόλο της Γκρέις Φάραντεϊ, του «καρφιού» του Κοέν και αντικείμενο του πόθου του Γούτερς.

Το σενάριο φέρει την υπογραφή του Γουίλ Μπιλ (τηλεοπτικό “Castle”), και βασίζεται σε μια σειρά άρθρων του Πολ Λίμπερμαν με τίτλο “Tales From the Gangster Squad”.

ΝΟΕΜΒΡΙΟΣ
8 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ – ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ «ΑΡΓΩ» – ARGO
Σκηνοθεσία: Μπεν Άφλεκ
Πρωταγωνιστούν: Μπεν Άφλεκ, Μπράιαν Κράνστον, Άλαν Άρκιν, Τζον Γκούντμαν, Βίκτορ Γκάρμπερ

Βασισμένο σε πραγματικά γεγονότα, το “Argo” αποτελεί το χρονολόγιο μιας επικίνδυνης αποστολής διάσωσης έξι Αμερικανών, που διαδραματίζεται στα παρασκήνια της κρίσης του Ιράν – μια αλήθεια που επί σειρά δεκαετιών δεν έφτανε στην κοινή γνώμη.

Ο Βραβευμένος με Όσκαρ Μπεν Άφλεκ (“The Town,” “Good Will Hunting”) σκηνοθετεί και πρωταγωνιστεί στην ταινία, της οποίας υπογράφει και την παραγωγή. Στην παραγωγή συναντούμε, επίσης, τον βραβευμένο με Όσκαρ Τζορτζ Κλούνεϊ (“Syriana”), και τον υποψήφιο για Όσκαρ, Γκραντ Χέσλοφ (“Good Night, and Good Luck”).

Στις 4 Νοεμβρίου του 1979, καθώς η επανάσταση στο Ιράν φτάνει στην κορύφωσή της, μια ομάδα Ιρανών στρατιωτών εισβάλει στην Αμερικανική πρεσβεία στην Τεχεράνη και κρατά όμηρους 52 Αμερικανούς. Μέσα στον πανικό, έξι Αμερικανοί καταφέρνουν να διαφύγουν και να βρουν καταφύγιο στην κατοικία του Καναδού πρέσβη.

Γνωρίζοντας ότι είναι θέμα χρόνου να εντοπιστούν και να θανατωθούν, ο ειδικός «απομακρύνσεων» της CIA Τόνι Μέντεζ (Άφλεκ) καταστρώνει ένα επικίνδυνο σχέδιο προκειμένου να τους φυγαδεύσει με ασφάλεια από την χώρα. Το σχέδιο είναι τόσο παράτολμο που μόνο σε ταινία θα μπορούσε κανείς να το δει.

Μαζί με τον Άφλεκ. Στην «Επιχείρηση ‘Αργώ’» συμπρωταγωνιστούν ο βραβευμένος με Όσκαρ, Άλαν Άρκιν (“Little Miss Sunshine”), ο Μπράιαν Κράνστον (τηλεοπτικό “Breaking Bad”) και ο Τζον Γκούντμαν (“You Don’t Know Jack”). Το καστ συμπληρώνουν οι Κέρι Μπισέ, Κάιλ Τσάντλερ, Ρόρι Κόκρεϊν, Κρίστοφερ Ντέναμ, Τέιτ Ντόνοβαν, Κλέα Ντιβάλ, Βίκτορ Γκάρμπερ, Ζέλικο Ιβάνεκ, Ρίτσαρντ Κάιντ, Σκοτ ΜακΝέρι, Κρις Μεσίνα, Μάικλ Παρκς και Τέιλορ Σίλινγκ.
Το σενάριο του Κρις Τέριο βασίζεται στο The Master in Disguise του Αντόνιο Τζ. Μέντεζ και στο άρθρο του Τζόσουα Μπέαρμαν, “The Great Escape” που δημοσιεύτηκε στο Wired Magazine.

29 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ – ΑΝ…
Σενάριο – Σκηνοθεσία: Χριστόφορος Παπακαλιάτης
Πρωταγωνιστούν: Χριστόφορος Παπακαλιάτης (Δημήτρης), Μαρίνα Καλογήρου (Χριστίνα), Μάρω Κοντού (Ελενίτσα), Γιώργος Κωνσταντίνου (Αντωνάκης), Θέμις Μπαζάκα (Μητέρα Δημήτρη), Μαρία Σολωμού (Μαρία), Βασίλης Χαραλαμπόπουλος (Βασίλης), Φάνης Μουρατίδης (Γιώργος), Τάκης Σπυριδάκης (Μπάρμαν), Τάσος Ιορδανίδης (Γιάννης), Ακύλλας Καραζήσης (Παραγωγός)

«Ένα διαφορετικό love story σε μία εποχή που όλα αλλάζουν»
Όλοι δεν έχουμε αναρωτηθεί πόσο μπορεί μία στιγμιαία απόφασή μας, να καθορίσει όλη μας τη ζωή;
Ακριβώς αυτό συμβαίνει και στη ζωή του ήρωα μας του Δημήτρη.

ΑΘΗΝΑ. ΠΛΑΚΑ. 2009
– Αν ο Δημήτρης έβγαινε από το σπίτι του εκείνο το βράδυ θα γνώριζε τη Χριστίνα..

Ένας έρωτας θα γεννηθεί και θα φτάσει μέχρι και σήμερα το 2012. Ένας έρωτας στην εποχή της κρίσης και των μεγάλων αλλαγών . Θα αντέξει; Είναι ο έρωτας η απάντηση σε όλο αυτό που ζούμε; Πόσο επηρεάζει μία οικονομική κρίση και πόσο μπορεί να διαλύσει τη σχέση ενός ζευγαριού; Συγχωρείται η απιστία; Και πόσο ίδιες είναι οι εποχές στο θέμα του έρωτα;

– Αν όμως ο Δημήτρης εκείνο το βράδυ του 2009 δεν έβγαινε από το σπίτι του, δεν θα γνώριζε τη Χριστίνα και θα παρέμεναν δύο άγνωστοι στην ίδια πόλη.. Ο χρόνος, ο τόπος και τα γεγονότα στη ζωή του Δημήτρη είναι κοινά.. Η βασική διαφορά είναι ότι δεν είναι μαζί με τη Χριστίνα για να τα αντιμετωπίσει…

Πόσο εύκολο είναι να ζει κάποιος μόνος του; Πόσο αντέχει ένας άνθρωπος τη μοναξιά ή αλλιώς την «ελευθερία»; Πόσο κοντά σου μπορεί να είναι ένας μεγάλος έρωτας και εσύ να μην τον βλέπεις; Θα γνωριστούν ποτέ ο Δημήτρης και η Χριστίνα;

Το “Αν…” είναι μία ιστορία από δύο διαφορετικές οπτικές γωνίες στον ίδιο χρόνο με κοινά γεγονότα και πρόσωπα…
Ένα σενάριο με ήρωες έρμαια των γεγονότων και νέες διαδρομές που ίσως να μας οδηγήσουν σε έναν άλλο τρόπο σκέψης…

Κοινός παρανομαστής όλων; Ο έρωτας.

Ο Χριστόφορος Παπακαλιάτης υπογράφει το σενάριο και την σκηνοθεσία, ενώ στην ταινία θα τον δούμε στο ρόλο του Δημήτρη. Δίπλα του, η Μαρίνα Καλογήρου υποδύεται την Χριστίνα.

ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΣ
13 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ – XOMΠΙΤ: ΕΝΑ ΑΝΑΠΑΝΤΕΧΟ ΤΑΞΙΔΙ – THE HOBBIT: AN UNEXPECTED JOURNEY
ΣΚΗΝΟΘΕΣΙΑ: Πίτερ Τζάκσον
ΠΡΩΤΑΓΩΝΙΣΤΟΥΝ: Μάρτιν Φρίμαν, Ίαν Μακ Κέλεν, Κέιτ Μπλάνσετ, Ελάιτζα Γουντ, Άντι Σέρκις, Τζέφρι Τόμας, Μάικ Μιζράχι

13 Δεκεμβρίου 2012… είναι η ημερομηνία που θα κάνει πρεμιέρα στις αίθουσες το πρώτο μέρος από το “Χόμπιτ”, το ομώνυμο αριστούργημα του Τζ. Ρ. Ρ. Τόλκιν. Την κινηματογραφική μεταφορά του βιβλίου υπογράφει ο Πίτερ Τζάκσον, ο δημιουργός του “Άρχοντα των Δαχτυλιδιών”, ενώ το κινηματογραφικό “Χόμπιτ”, θα ολοκληρωθεί σε δύο μέρη.
Η δράση της ταινίας τοποθετείται στη Μέση Γη, 60 χρόνια πριν τον “Άρχοντα των Δαχτυλιδιών”, την μεγάλη εμπορική επιτυχία, που κέρδισε εκτός από την αγάπη του κοινού και Όσκαρ Καλύτερης Ταινίας με την “Επιστροφή του Βασιλιά”. Οι δύο ταινίες θα γυριστούν σε ψηφιακό 3D, χρησιμοποιώντας οπτικοακουστικό εξοπλισμό τελευταίας τεχνολογίας.

Οι ταινίες “Χόμπιτ” ακολουθούν το ταξίδι του Μπίλμπο Μπάγκινς, ο οποίος ξεκινά μια επική αποστολή, προκειμένου να απελευθερωθεί το χαμένο βασίλειο των Νάνων, Έρεμπορ, το οποίο έχει κατακτήσει εδώ και πολύ καιρό ο δράκος Σμάουγκ. Ο Γκάνταλφ ο Γκρίζος θα τον προσεγγίσει αιφνίδια και χάρη σε αυτόν, ο Μπίλμπο θα ενώσει τις δυνάμεις του με μια ομάδα 13 νάνων, με επικεφαλής τον θρυλικό πολεμιστή Θόριν Δρύασπις. Στον πρωταγωνιστικό ρόλο του Μπίλμπο Μπάγκινς συναντάμε τον Μάρτιν Φρίμαν, ενώ ο Ίαν Μακ Κέλεν επιστρέφει στον ρόλο του Γκάνταλφ του Γκρίζου, η Κέιτ Μπλάνσετ στον ρόλο της Γκαλάντριελ, ο Άντι Σέρκις στον ρόλο του Γκόλουμ και ο Ελάιτζα Γουντ στον ρόλο του Φρόντο. Ο Τζέφρι Τόμας και ο Μάικ Μιζράχι συμπληρώνουν το καστ, στους ρόλους των Βασιλιάδων των Νάνων, Θορ και Θρέιν, αντίστοιχα.

ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΣ
3 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ – Ο ΥΠΕΡΟΧΟΣ ΓΚΑΤΣΜΠΥ – THE GREAT GATSBY
ΣΕΝΑΡΙΟ – ΣΚΗΝΟΘΕΣΙΑ: Μπαζ Λούρμαν
ΠΡΩΤΑΓΩΝΙΣΤΟΥΝ: Λεονάρντο Ντι Κάπριο, Τόμπι Μαγκουάιρ, Κάρεϊ Μάλιγκαν, Τζόελ Έντγκερτον, Ίσλα Φίσερ, Τζέισον Κλαρκ, Ελίζαμπεθ Ντεμπίκι, Αμιτάμπ Μπαχτσάν,

Ο αναγνωρισμένος σεναριογράφος/παραγωγός/σκηνοθέτης Μπαζ Λούρμαν παρουσιάζει τη νέα μεταφορά του κλασσικού μυθιστορήματος τον Φ. Σκοτ Φιτζέραλντ Ο Υπέροχος Γκάτσμπυ. Ο δημιουργός θα δώσει τη δική του χαρακτηριστική οπτική ερμηνεία της κλασικής ιστορίας, αναβιώνοντας μια ολόκληρη εποχή με πρωτόγνωρο τρόπο, με τον Λεονάρντο Ντι Κάπριο στον ομώνυμο πρωταγωνιστικό ρόλο.

«Ο Υπέροχος Γκάτσμπυ» ακολουθεί τον επίδοξο συγγραφέα Νικ Κάραγουεϊ (στα πρότυπα του ίδιου του Φιτζέραλντ), που φεύγει από τις Μεσοδυτικές πολιτείες των ΗΠΑ για να πάει στην Νέα Υόρκη της άνοιξης του 1922, μιας εποχής που χαρακτηρίζεται από τα χαλαρά ήθη, την πομπώδη τζαζ, την κυριαρχία του λαθρεμπορίου και της ακμής του χρηματιστηρίου. Κυνηγώντας το δικό του Αμερικανικό Όνειρο, ο Νικ θα βρεθεί δίπλα στον μυστηριώδη και κοσμικό εκατομμυριούχο Τζέι Γκάτσμπυ, και κοντά στην ξαδέρφη του Ντέζι και τον ερωτύλο γαλαζοαίματο σύζυγό της, Τομ Μπιουκάναν. Κάπως έτσι ο Νικ θα χαθεί στον ελκυστικό κόσμο των κροίσων, της ψευδαίσθησης, του έρωτα και της απάτης τους. Καθώς ο Νικ βιώνει τα όσα συμβαίνουν μέσα και έξω από τον κόσμο στον οποίο πλέον ζει, καταγράφει την ιστορία του ατελέσφορου έρωτα, των αδιάφθορων ονείρων που αποτελούν σημεία αναφοράς για τη σύγχρονη εποχή.

Ο υποψήφιος για Όσκαρ Ντι Κάπριο (“J. Edgar,” “Aviator”) υποδύεται τον Τζέι Γκάτσμπι, ενώ ο Τόμπι Μαγκουάιρ ενσαρκώνει τον Νικ Κάραγουεϊ. Η υποψήφια για Oscar® Κάρεϊ Μάλιγκαν (“An Education”) και ο Τζόελ Έντγκερτον θα υποδυθούν τους Ντέζι και Τομ Μπιουκάναν αντίστοιχα, ενώ στον ρόλο της Μιρτλ θα δούμε την Ίσλα Φίσερ και στον ρόλο του Τζορτζ Γουίλσον, τον Τζέισον Κλαρκ. Η πρωτοεμφανιζόμενη Ελίζαμπεθ Ντεμπίκι υποδύεται την Τζόρνταν Μπέικερ, ενώ ο θρύλος του Ινδικού κινηματογράφου, Αμιτάμπ Μπαχτσάν ενσαρκώνει τον Μέιερ Γούλφσεϊμ.
Ο υποψήφιος για Oscar® Λούρμαν (“Moulin Rouge!”) σκηνοθετεί την ταινία σε 3D, ενώ συνυπογράφει και το σενάριο – που βασίζεται στο μυθιστόρημα του Φιτζέραλντ – με τον συνεργάτη του, Κρεγκ Πιρς.