Η ταινία ορόσημο στην ιστορία του ελληνικού κινηματογράφου, η «Κάλπικη Λίρα» επιστρέφει στις σκοτεινές αίθουσες και μάλιστα έπειτα από ψηφιακή επεξεργασία. Η πρεμιέρα της κλασικής αυτής ταινίας θα γίνει την Κυριακή του Πάσχα, 15 Απριλίου με την τεχνολογία της ψηφιακής προβολής.

Πρόκειται για την πρώτη ελληνική ταινία που επανακυκλοφορεί μετά από ειδική ψηφιακή επεξεργασία, την οποία και επιμελήθηκε ο κινηματογραφικός οργανισμός Καραγιάννης-Καρατζόπουλος Α.Ε..

Η «Κάλπικη Λίρα» του Γιώργου Τζαβέλλα ήταν μία από τις μεγαλύτερες εισπρακτικές και καλλιτεχνικές επιτυχίες της εποχής της, με «καριέρα» σε πολλά διεθνή φεστιβάλ.

Αποτελείται από τέσσερις αυτοτελείς ιστορίες οι οποίες συνδέονται με μία κάλπικη λίρα. Αξίζει να σημειωθεί ότι ήταν η πρώτη σπονδυλωτή ταινία του ελληνικού κινηματογράφου.

Το τετράπτυχο των ιστοριών ζωντανεύει από την αφρόκρεμα των ερμηνευτών, θεατρικών και κινηματογραφικών, της εποχής: ο Βασίλης Λογοθετίδης και η Ίλυα Λιβυκού, ο Μίμης Φωτόπουλος και η Σπεράντζα Βρανά, ο Δημήτρης Χορν και η Έλλη Λαμπέτη, καθώς και ο Ορέστης Μακρής. Τη μουσική στην «Κάλπικη λίρα» έγραψε ο Μάνος Χατζιδάκις.

Εν αναμονή λοιπόν της πρεμιέρας δείτε ορισμένες φωτογραφίες από την ταινία…