Το βράδυ της Δευτέρας 12 Μαρτίου, πλήθος καλεσμένων κατέκλυσαν τον κινηματογράφο Ατλαντίς Cinema Classics (Λεωφ. Βουλιαγμένης 245, στη Δάφνη) για την πρεμιέρα της νέας ταινίας του Κώστα Χαραλάμπους, «Δεμένη Κόκκινη Κλωστή».

Ο Κώστας Χαραλάμπους στην ταινία του παρουσιάζει μια ιστορική περίοδο σκληρή και αληθινή, που δίχασε την Ελλάδα όσο καμία άλλη και άφησε σημάδια που φαίνονται ως σήμερα.

Μετά την συμφωνία της Βάρκιζας, σε ένα ορεινό χωριό της ελληνικής επαρχίας, ένοπλοι παρακρατικοί με αρχηγό τον Μίχα (Τάσος Νούσιας) προβαίνουν σε εκφοβισμούς, δολοφονίες και χυδαιότητες απέναντι στους αριστερούς που δεν έχουν δηλώσει την υποταγή τους. Ένας από τους αριστερούς είναι και ο Λάμπρος (Θάνος Σαμαράς) με την γυναίκα του (Στεφανία Γουλιώτη). Η ιστορία μας θα φέρει κοντά αυτά τα πρόσωπα και το στενό τους πυρήνα και θα τα δέσει σε μια Κόκκινη Κλωστή.

Στην πρεμιέρα παραβρέθηκαν ο σκηνοθέτης Κώστας Χαραλάμπους, οι πρωταγωνιστές Τάσος Νούσιας, Στεφανία Γουλιώτη, Ανέστης Βλάχος, Τάσος Παλατζίδης, Σπύρος Μπιμπίλας, Μαρία Φιλίππου, Έφη Γούση, καθώς και οι αγαπημένοι τους συνάδελφοι Γιάννης Ζουγανέλης, Ελένη Φιλίνη, Όθωνας Μεταξάς, Ντίνος Αυγουστίδης, Γιώργος Κοτανίδης, Μανούσος Μανουσάκης.

Μετά την προβολή της ταινίας, ακολούθησε κοκτέιλ όπου προσφέρθηκε κρασί του κτήματος «Αναγέννηση» Νεμέας. Στον ίδιο χώρο φιλοξενείτο επίσης η αναδρομική έκθεση ζωγραφικής-γλυπτικής της εικαστικού Βάσως Γκιώνη-Ζησιμοπούλου.

Η ταινία θα προβληθεί στις 15 Μαρτίου αποκλειστικά στον κινηματογράφο Odeon ΟΠΕΡΑ.


Οι πρωταγωνιστές Τάσος Νούσιας και Στεφανία Γουλιώτη


Ο Γιάννης Ζουγανέλης, ο σκηνοθέτης της ταινίας Κώστας Χαραλάμπους και ο δημοσιογράφος Ορέστης Ανδρεαδάκης που προλόγισε την ταινία