Το μοντάζ του ντοκιμαντέρ «Ιαπωνία σε μια ημέρα» που αφορά το σεισμό και το τσουνάμι, τα οποία σκότωσαν 19.000 ανθρώπους και προκάλεσαν τη χειρότερη πυρηνική καταστροφή, θα αναλάβει ο βρετανός σκηνοθέτης Ρίντλεϊ Σκοτ.

Το ντοκιμαντέρ θα είναι μια συμπαραγωγή της Fuji Television και της βρετανικής εταιρίας παραγωγής Scott Free και θα βασίζεται στα βίντεο του κόσμου και τις εικόνες που κατέγραψαν περίπου 200 κάμερες της Fuji στις πληγείσες περιοχές.

Η Fuji TV επέλεξε τον σκηνοθέτη ταινιών όπως οι «Alien», «Blade Runner» και «Μονομάχος» λόγω της δουλειάς τους στο «Life in a day», ένα ντοκιμαντέρ που δημιουργήθηκε από ένα βίντεο καλειδοσκόπιο 80.000 ανθρώπων σε 192 χώρες.

Η εταιρία προώθησης της ταινίας υπολογίζει στις συνεισφορές όχι μόνο όσων ζουν στην Ιαπωνία, αλλά και σε άλλη μέρη, ενώ τα κέρδη θα διατεθούν στα θύματα της καταστροφής.

«Το τεράστιο αυτό εγχείρημα αφιερώνεται σε όσους έχασαν τη ζωή τους και σε αυτούς που υποφέρουν από την καταστροφή», διευκρινίζει σε ανακοίνωσή του το τηλεοπτικό δίκτυο.

Η ταινία θα ολοκληρωθεί μέχρι το φθινόπωρο και θα προβληθεί στην Ιαπωνία και μετά στο εξωτερικό. Τα βίντεο του κόσμου θα παρουσιάζονται στο YouTube.