Η τρίτη ταινία της επιτυχημένης τριλογίας του Κρίστοφερ Νόλαν που θα έχει τίτλο «The Dark Knight Rises» πραγματοποιεί ήδη γυρίσματα στο Λος Άντζελες τις τελευταίες εβδομάδες.

Απ’ ότι φαίνεται, ο Μπάτμαν σκοπεύει να «καταλάβει» και τη Νέα Υόρκη, αφού στις 29 Οκτώβρη θα ξεκινήσουν τα γυρίσματα με φόντο τη Γουόλ Στριτ και το κίνημα Occupy Wall Street.

Οι διαδηλωτές παραμένουν έξω από τη Γουόλ Στριτ, στο πάρκο Ζουκότι πάνω από ένα μήνα, δίνοντας στο σκηνοθέτη του Μπάτμαν ένα εξαιρετικό φόντο, όπως δηλώνει.

Δεν αποκλείεται, βέβαια, οι αντιδράσεις των διαδηλωτών να είναι οξείες, αφού το alter ego του Μπάτμαν, Μπρους Γουέιν, είναι ένας πολυεκατομμυριούχος, κατά των οποίων στρέφονται οι διαδηλωτές!

Η παραγωγή ζήτησε από μέλη του κινήματος να κάνουν μικρές εμφανίσεις στην ταινία, αναφέροντας ότι αυτή εκτυλίσσεται «σε μία πόλη που πολιορκείται από το έγκλημα και τη διαφθορά» και αναφέρει ότι ζητά ηθοποιούς να ερμηνεύσουν ρόλους «ληστών και μισθοφόρων», αστυνομικών και στρατιωτών.

Τα γυρίσματα αναμένεται να πραγματοποιηθούν την τελευταία εβδομάδα του Οκτώβρη και την πρώτη εβδομάδα του Νοέμβρη.

Στην ταινία που θα βγει στις αίθουσες το 2012, πρωταγωνιστούν εκτός από τον Κρίστιαν Μπέιλ, τον Μάικλ Κέιν και τον Γκάρι Όλντμαν, οι Αν Χάθαγουεϊ (σε ρόλο Catwoman), Τζόζεφ Γκόρντον Λέβιτ, Μαριόν Κοτιγιάρ και Τομ Χάρντι, ενώ λεπτομέρειες για το σενάριο και την κατάληξη της τριλογίας παραμένουν «σφραγισμένα» στο συρτάρι του Νόλαν.

Πάντως, τα στοιχεία που έχουμε μέχρι στιγμής, δείχνουν ότι η τριλογία του «Σκοτεινού Ιππότη» θα κλείσει με τον καλύτερο τρόπο, αφήνοντας πίσω ακόμα και την ανατριχιαστική ερμηνεία του Χιθ Λέτζερ ως Τζόκερ στο «The Dark Knight».