Στη νέα, ιλιγγιώδη και γεμάτη θεαματική δράση περιπέτεια, ο νεαρός και παράτολμος Ντ΄ Αρτανιάν ενώνει τις δυνάμεις του με τους τρεις βετεράνους σωματοφύλακες.

Μαζί βάζουν σκοπό να σταματήσουν τις βλέψεις του μοχθηρού Καρδινάλιου Ρισελιέ για το θρόνο της Γαλλίας και να τον εμποδίσουν να βυθίσει την Ευρώπη στον πόλεμο.

Ο σκηνοθέτης Πολ Άντερσον χρησιμοποιεί το 3D σύστημα κάμερας που επινόησε και χρησιμοποίησε για το «Avatar» ο Τζέιμς Κάμερον, για να παρουσιάσει σε μια μοναδική 3D εκδοχή, με σφιχτή πλοκή και καταιγιστική δράση, τις περιπέτειες των θρυλικών ηρώων του Αλέξανδρου Δουμά.

Πρωταγωνιστούν ο Ορλάντο Μπλουμ , η Μίλα Γιόβοβιτς, ο βραβευμένος με Όσκαρ Κριστόφ Βαλς, ο Λόγκαν Λέρμαν, ο Λιούκ Έβανς και ο Ρέι Στίβενσον.

Η ταινία θα βγει στις κινηματογραφικές αίθουσες στις 6 Οκτωβρίου.

Η ταινία «Οι Τρεις Σωματοφύλακες» γυρίστηκε σε μερικές από τις πιο όμορφες πόλεις της Βαυαρίας, καθώς και στα Babelsberg Film Studios στο Βερολίνο.

Τα γυρίσματα ξεκίνησαν στο Bamberg, μέσα σε μια Ιστορική αυλή που βρίσκεται στο Domplatz. Το Domplatz μετατράπηκε στο Calais του 17ου αιώνα, όπου οι ήρωές μας ανακαλύπτουν πως ο δρόμος προς την Αγγλία είναι μπλοκαρισμένος. Τα γυρίσματα έλαβαν επίσης χώρα στο Obere Brűke (Άνω Γέφυρα) και κάτω από το φανταχτερό κτίριο που ήταν κάποτε το δημαρχείο.

Συνέντευξη της Μίλα Γιόβοβιτς

Το δημαρχείο χτίστηκε στα μέσα του 14ου αιώνα. Εκτός από την εκπληκτική αρχιτεκτονική, αλλά και το εσωτερικό σε ύφος Barocco και Rococo, οι τοιχογραφίες είναι ιδιαίτερα εντυπωσιακές λόγω της πλαστικότητάς τους.

Η επόμενη στάση στην περιοδεία ήταν το Burghausen, για γυρίσματα μέσα στα ιστορικά τείχη του κάστρου. Το Burghausen έχει το μεγαλύτερο κάστρο στην Ευρώπη, με μήκος μεγαλύτερο των 3281 ποδιών. Το κάστρο, το οποίο χρονολογείται στον 12ο αιώνα, βρίσκεται σε μια ειδυλλιακή τοποθεσία ανάμεσα στον ποταμό Salzach και την λίμνη Wohrsee, στους πρόποδες των Άλπεων.

Στη συνέχεια, το συνεργείο ταξίδεψε στο βόρειο άκρο της Βαυαρίας, για να κινηματογραφήσει το μεγαλείο του Λούβρου στο Wűrzbutg Residenz και στους κήπους. Πλήθη συγκεντρώνοντας καθημερινά ώστε να δουν τους ηθοποιούς του «The Three Musketeers».

Χτισμένο ανάμεσα στο 1720 και το 1780, το παλάτι είναι η πρώην κατοικία των Wűrzburg πριγκίπων κι επισκόπων. Κατά τη διάρκεια του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου, υπέστη σοβαρές ζημιές, αλλά υπεβλήθη σε εκτεταμένη αποκατάσταση και άνοιξε ξανά το 1987. Τώρα βρίσκεται στη Λίστα Παγκόσμιας Κληρονομιάς της UNESCO. Το Schloss Weissenstein στο Pommersfelden ήταν το εξοχικό του παλατιού και το χρησιμοποίησαν οι δημιουργοί της ταινίας ως το εσωτερικό του Ενετικού κρυσφήγετου.

Στην συνέχεια, το συνεργείο εγκαταστάθηκε στο Chiemsee κι έπρεπε να παίρνει κάθε πρωί ένα θαλάσσιο ταξί για το νησί-κατοικία του Royal Palace of Herrenchiemsee. Αναμφισβήτητα το πιο παρηκμασμένο από τα παλάτια όπου έγιναν γυρίσματα, το παλάτι αυτό ήταν επινόηση του Βασιλιά Λουδοβίκου ΙΙ και επρόκειτο να είναι ένα αντίγραφο του ανακτόρου των Βερσαλλιών. Ο Λουδοβίκος πέθανε το 1886 πριν ολοκληρωθεί η κατασκευή. Παρά ταύτα, υπάρχει ακόμα η βασιλική κρεβατοκάμαρα, με ένα κρεβάτι 8½ ποδιών, και η Mirror Gallery, η οποία έχει μήκος 328 πόδια κι είναι διακοσμημένη με 1,800 κεριά.

Συνέντευξη του σκηνοθέτη της ταινίας Πολ Άντερσον

Αρκετά εντυπωσιακά δωμάτια κι οι διάσημοι γαλλικοί κήποι στο Herrenchiemsee χρησιμοποιήθηκαν ως τοποθεσίες στην ταινία. Ολόκληρη η τοποθεσία αποτέλεσε το σωσία του Λούβρου, της κατοικίας του Βασιλιά Λουί και της Βασίλισσας Αν. Πίσω στο Μόναχο, το συνεργείο εγκαταστάθηκε για την τελευταία τοποθεσία μέσα στο Great Hall of Schleissheim. Το μεγαλοπρεπές λευκό δωμάτιο χρησιμοποιήθηκε ως το γραφείο του Καρδινάλιου Ρισελιέ – ο τέλειος αντικατοπτρισμός της κρύας καρδιάς του χαρακτήρα.

Την 33η μέρα, μετά από έξι εβδομάδες γυρισμάτων σε διάφορες τοποθεσίες, το συνεργείο μάζεψε τα πράγματά του και μετακόμισε στο Βερολίνο, όπου ολοκληρώθηκαν τα γυρίσματα στα Bablesberg Studios, στο Potsdam.

Το trailer της ταινίας