Ο αμερικανός σκηνοθέτης Όλιβερ Στόουν πρόκειται να επισκεφθεί το Ιράν όπου θα γυρίσει ντοκιμαντέρ, μετέδωσε σήμερα το πρακτορείο ειδήσεων Fars.

Ο Στόουν αναμένεται να φθάσει στην Τεχεράνη εντός των επόμενων δύο ή τριών εβδομάδων, κατά την ίδια πηγή, που δεν δίνει περισσότερες πληροφορίες.

Τα κρατικά μέσα ενημέρωσης μετέδωσαν επίσης ότι ο γιος του σκηνοθέτη, Σον Στόουν, βρίσκεται ήδη στο Ιράν αναζητώντας τις κατάλληλες τοποθεσίες για τα γυρίσματα.

Το 2007 ο βραβευμένος τρεις φορές με Όσκαρ σκηνοθέτης σχεδίαζε να γυρίσει ταινία για τη ζωή του ιρανού προέδρου Μαχμούντ Αχμαντινετζάντ, αλλά ανέβαλε τα σχέδιά του.

Ο εκπρόσωπός του, Στίβεν Ρούμπενσταϊν, είχε δηλώσει τότε ότι το σχέδιο του Στόουν θα πραγματοποιηθεί κάποια στιγμή στο μέλλον.

Ο ίδιος ο Αχμαντινετζάντ είχε συμφωνήσει να γυριστεί το ντοκιμαντέρ, αλλά είχε θέσει συγκεκριμένους όρους όπως το να διαβάσει το σενάριο και να πληροφορηθεί τους πραγματικούς σκοπούς του εγχειρήματος, το οποίο, όπως είπε, θα πρέπει να είναι αυστηρά ντοκιμαντέρ.

Οι ιρανικές αρχές συμφώνησαν αφού ο Στόουν τις διαβεβαίωσε επανειλημμένως ότι το ντοκιμαντέρ στοχεύει στο να βελτιώσει την παγκόσμια εικόνα του Ισλάμ γενικώς και ειδικώς του Ιράν και του Αχμαντινετζάντ.