Τις περισσότερες φορές ένα ποτό δεν είναι ποτέ αρκετό. Και στην καλύτερη των περιπτώσεων πρέπει να συνοδεύεται, ιδανικά, και από τα αντίστοιχα γευστικά πιάτα για να θεωρηθεί η έξοδος ολοκληρωμένη και, φυσικά, απολαυστική.

Δείτε τα μπαρ στο κέντρο της Αθήνας, που εκτός από το ποτό θα σας σερβίρουν και προσεγμένα πιάτα, για να συμπληρώσετε με τον ιδανικότερο τρόπο την επιλογή σας.

42 Barstronomy Athens

Στον πεζόδρομο πίσω από το μικρό δρόμο της Βουλής, μια ανάσα από το Σύνταγμα, το ατμοσφαιρικό 42 Barstronomy Athens κερδίζει το κοινό τόσο με τον εντυπωσιακό του χώρο, όσο και με τις προτάσεις του μενού του. Διαθέτει τραπεζάκια έξω και προτιμάται για τα εξαιρετικά cocktails, τα premium αποστάγματα και το αρμονικό «πάντρεμα» ποτού και φαγητού που χαρακτηρίζει άλλωστε και τον όρο «barstronomy».

Beauty Killed the Beast

Στον πεζόδρομο της Παραμυθιάς στο Μεταξουργείο το Beauty Killed the Beast είναι από εκείνα τα μπαρ που σίγουρα θα λατρέψεις. Καταρχήν στεγάζεται σε ένα υπέροχο νεοκλασικό του 1933, το οποίο αδιαμφισβήτητα τραβά το βλέμμα. Ωστόσο, από τα βασικά χαρακτηριστικά του που το κάνουν να ξεχωρίζει στις επιλογές του κοινού η ανεπιτήδευτη ατμόσφαιρα, η απέριττη αλλά πολύ προσεγμένη αισθητική και το πολύ φιλικό περιβάλλον. Σερβίρει προσεγμένα cocktails και νόστιμα finger food για να συνοδεύσεις, αν θέλεις, το ποτό σου.

Odori

Το καθιερωμένο spot στην Πλατεία Αγίων Θεοδώρων στο κέντρο της Αθήνας είναι ένα «πολυπρόσωπο» μαγαζί που είναι πάντοτε έτοιμο να σας ξαφνιάσει ευχάριστα, είτε με την εξαιρετικά εμπνευσμένη cocktail list είτε με τις προσεγμένες γευστικές προτάσεις της κουζίνας του.

Η πίτσα του κατατάσσεται σίγουρα ανάμεσα στις κορυφαίες της πόλης, ψήνεται σε ειδικό πέτρινο φούρνο που έχει έρθει κατευθείαν από τη Νάπολη και υμνεί την pizza napoletana. Δεν χρειάζεται να σας πούμε κάτι άλλο, πέραν του ότι πρέπει να τη δοκιμάσετε!

Raraou

Στη συμβολή της Βαλτετσίου με την Εμμανουήλ Μπενάκη, το Raraou είναι ένα υπέροχο μπιστρό, που σίγουρα θα αποτελέσει αγαπημένη επιλογή της παρέας στα Εξάρχεια. Από το πρωί για χαλαρό καφέ και διάβασμα, το μεσημέρι συνεχίζει με τσιπουροκαταστάσεις και πιο μοντέρνα ελληνικά πιάτα, όπως ο μουσακάς με μπεσαμέλ καρότου. Οι γευστικές του προτάσεις συνδυάζονται τέλεια με τα επιλεγμένα ελληνικά αποστάγματα, καθώς και με τα πολλά υποσχόμενα cocktails του.

Diego Athens

Το Diego ήρθε για να δώσει λατινοαμερικάνικη αύρα σε έναν από τους πιο δημοφιλείς δρόμους στο ιστορικό κέντρο της Αθήνας. Στον αριθμό 1 της Αδριανού, λοιπόν, έχει κάνει την διαφορά με τα εξαιρετικά κοκτέιλ αλλά και τις ενδιαφέρουσες γευστικές προτάσεις με τις οποίες συνδυάζονται ιδανικά. Τόσο η cocktail list, όσο και το μενού –street food από τη Λατινική Αμερική και την Ασία- ταξιδεύουν σε εξωτικούς προορισμούς, με τα πιάτα να είναι εμπνευσμένα από το Βιετνάμ και το Περού, την Ταϊλάνδη και την Κούβα.