Το καλοκαίρι σημαίνει γευστικές εξόδους με την παρέα για απολαυστικές στιγμές σε υπέροχους εξωτερικούς χώρους. Από ταράτσες μέχρι αυλές και κήπους, δείτε σε ποια σημεία στην πόλη εκτός από καλομαγειρεμένο φαγητό θα χαρείτε και ένα ευχάριστο περιβάλλον.

Γευστικές διευθύνσεις που καταφέρνουν να κερδίσουν τις εντυπώσεις και να μετατραπούν στο στέκι της παρέας.

Τα Καραμανλίδικα του Φάνη

Με το που θα μπείτε στο χώρο του μεζεδοπωλείου Τα Καραμανλίδικα του Φάνη (Σωκράτους 1 & Ευριπίδου 52), αυθόρμητα θα αισθανθείτε οικεία. Το μενού περιλαμβάνει αυθεντικές καραμανλίδικες συνταγές μαγειρικής και στοχεύει σε πιάτα που θα σας μυήσουν στη συγκεκριμένη κουζίνα.

Οι συνταγές με αυγά Χίου από κότες ελεύθερης βοσκής και σουτζούκι ή παστουρμά είναι νοστιμότατες, ενώ τα ντολμαδάκια, τα λουκάνικα και η ρώσικη σαλάτα είναι must. Η λίστα με ελληνικές μπύρες, κρασί και αποστάγματα είναι ικανοποιητική και απευθύνεται σε όλα τα γούστα.

Lollo’s Atene

Το πιο διάσημο ιταλικό εστιατόριο της Αντιπάρου (και των Κυκλάδων γενικότερα) δίνει το παρών και στην Αθήνα, με το εστιατόριο Lollo’s Atene (Εθνικής Αντιστάσεως 3α, Χαλάνδρι) να έχει προστεθεί στο δυναμικό του Χαλανδρίου. Στεγάζεται σε μια υπέροχη μονοκατοικία με κήπο της δεκαετίας του ’50 και σερβίρει την πιο απολαυστική, ιταλική πίτσα στην πόλη. Εκτός από τις περίφημες πίτσες του, pinse» όπως τις αποκαλούν (το ρήμα pinsere στα ιταλικά σημαίνει πιέζω), διαθέτει και νόστιμες επιλογές σε ζυμαρικά, απλά και φρέσκα δικής τους παραγωγής, καθώς και προτάσεις για τους λιλιπούτειους επισκέπτες του.

Κούβελος

Μία από τις πιο ιστορικές ταβέρνες όχι μόνο για το Κουκάκι, όπου και εντοπίζεται (Γεν. Κολοκοτρώνη 66), αλλά και για την Αθήνα γενικότερα. Ο Κούβελος αποτελεί θρύλο για τους μυημένους του καλού φαγητού, με την πίστη και το σεβασμό στην παράδοση να αποτελεί και το βασικό στοιχείο της διαχρονικότητάς του. Ο χώρος του είναι πολύ όμορφος και φιλικός, με ιδιαίτερη οικογενειακή ατμόσφαιρα, -διαθέτει και μια υπέροχη εξωτερική αυλή- ενώ η κουζίνα τιμά τις ελληνικές γεύσεις.

Αυλή

Η Αυλή μεζεδοπωλείο στο Ψυρρή

Μυστική αυλή στο κέντρο της πόλης, στην καλλιτεχνική γειτονιά του Ψυρρή (Αγίου Δημητρίου 12). Μία μικρή πόρτα μεταξύ μιας βιομηχανίας ρούχων και μιας αποθήκης οδηγεί σε αυτήν την κρυφή αυλή, που λειτουργεί ως καφενείο από την εποχή της Κατοχής. Το περιβάλλον φέρνει στο νου εικόνες από τη δεκαετία του ’50 με τη μακρόστενη αυλή, τις ασβεστωμένες σκάλες, τα μπλε πορτοπαράθυρα και τα καρό τραπεζομάντιλα. Τα τελευταία χρόνια στο μενού έχουν προστεθεί μερακλίδικα μεζεδάκια στο τηγάνι (τηγανητό συκώτι, χωριάτικο λουκάνικο, σαγανάκι με παστουρμά) για να συνοδεύσετε την παγωμένη μπύρα. Οι παραγγελίες προετοιμάζονται στην ανοιχτή κουζίνα μπροστά σας και οι τιμές θυμίζουν… περασμένες εποχές.