Το BBC μας επιφύλασσε για το ξεκίνημα του καλοκαιριού μία νέα mini σειρά, το Time, με δύο σπουδαία ονόματα της Βρετανικής υποκριτικής σκηνής, τον Sean Bean και τον Stephen Graham. Μέσα στα τρία επεισόδια της σειράς, ξεδιπλώνονται δύο ξεχωριστές αλλά και παράλληλες ιστορίες με κεντρικό άξονα μία φυλακή στην Αγγλία.

Ακολουθεί η κριτική για τη σειρά από το Lordoftheseries.gr

Από τη μία, ο Mark Cobden (Sean Bean), ένας-χαμηλών τόνων αλλά με προβλήματα αλκοολισμού-καθηγητής, φυλακίζεται για την πρόκληση ενός θανατηφόρου τροχαίου. Από την άλλη, ο Eric McNaily (Stephen Graham) ένας επί χρόνια αξιόλογος αστυνομικός της φυλακής στην οποία εκτίει την ποινή του ο Mark.

Οι δυο τους συναντιούνται εκεί, δίχως να υπάρχει κάποια ιδιαίτερη αλληλεπίδραση μεταξύ τους. Το βασικό που εξετάζεται εδώ είναι το πόσο “σάπιο” και σκληρό μπορεί να γίνει ένα σωφρονιστικό σύστημα και το πόσο το έγκλημα και οι “εκπρόσωποι” του μπορούν να συνεχίσουν να δρουν μέσα από τις φυλακές.

Την ίδια ώρα, το μήνυμα είναι πολύ ισχυρό και δεν είναι άλλο από τη δεύτερη ευκαιρία και τη θέληση από την πλευρά του φυλακισμένου να κάνει μία νέα αρχή, πλέον λυτρωμένος!

Έχουμε να κάνουμε για μία πολύ δυνατή mini σειρά, που είναι ό’ τι περιμένει κανείς από το BBC. Διαθέτει μία μεστή, απλή και συνάμα “ωμή” ιστορία ενώ οι ερμηνείες των δύο πρωταγωνιστών είναι εκείνες που “κλέβουν”, ξεκάθαρα, την παράσταση.

Ο Sean Bean και ο Stephen Graham αποδεικνύουν για άλλη μία φορά πόσο μεγάλη είναι η γκάμα του υποκριτικού τους ταλέντου, προσφέροντας μας δύο ερμηνείες, που έστω και σε αυτές τις τρεις (παρά κάτι) ώρες, μένουν χαραγμένες στη μνήμη.