Ποια μορφή μπορεί να έχει ένα σύγχρονο κινηματογραφικό φεστιβάλ; Ποιες στρατηγικές μπορεί να ακολουθήσει και με βάση ποιους στόχους;

«Νέες προοπτικές στη διοργάνωση κινηματογραφικών φεστιβάλ» είναι ο τίτλος και το θέμα της ημερίδας που διοργανώνει απόψε – δέκα μόλις μέρες πριν την έναρξη της 55ης διοργάνωσης του Φεστιβάλ κινηματογράφου της πόλης- το φεστιβάλ της Μονής Λαζαριστών στη Θεσσαλονίκη.

«Αναζητώντας τις κοινές εμπειρίες και παρουσιάζοντας τα νέα δεδομένα τόσο στην κινηματογραφική παραγωγή, όσο και στη διαδρομή και διανομή της στα φεστιβάλ, αλλά και αναλύοντας τις τάσεις που επικρατούν διεθνώς στη διοργάνωση ανάλογων projects, οι εισηγητές της ημερίδας θα ανοίξουν μια συζήτηση για τη φύση, τους στόχους και τη στρατηγική ενός κινηματογραφικού φεστιβάλ σήμερα», υπογραμμίζουν οι διοργανωτές.

Στην ημερίδα συμμετέχουν με εισηγήσεις τους οι: Χρήστος Προσύλης, σκηνοθέτης, παραγωγός και διευθυντής του London Greek Film Festival, Νίκος Κουτσογιάννης, δήμαρχος Νάουσας και διευθυντής του Διεθνούς Φεστιβάλ Κινηματογράφου Νάουσας, Κωνσταντίνος Κουλουζάκης, υπεύθυνος του In Edit Greece και της Parenthesis και Λάζαρος Κωνσταντινίδης, καλλιτεχνικός διευθυντής του Φεστιβάλ της Μονής Λαζαριστών.

Την εκδήλωση συντονίζει ο κριτικός κινηματογράφου, γενικός γραμματέας του Μορφωτικού Ιδρύματος της ΕΣΗΕΜ-Θ, Τάσος Ρέτζιος ενώ θα προβληθούν χαρακτηριστικά στιγμιότυπα και αποσπάσματα από ταινίες που συμμετείχαν στα φεστιβάλ των εισηγητών και θα ακολουθήσει συζήτηση.

TAGS
Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του Newsbeast. Ακολουθήστε το Newsbeast σε Instagram, Facebook και Twitter.