Η καθημερινότητα μετά το lockdown αρχίζει και πάλι να αποκτά τους ρυθμούς της, με τα καθιερωμένα στέκια στην πόλη να δίνουν το παρών για όλους εκείνους που λησμόνησαν τις συνήθειές τους και θέλουν και πάλι να τις ζήσουν. Αυτήν τη φορά δίνουμε ραντεβού στο κέντρο της Αθήνας, στις αγαπημένες μας ταράτσες, για ποτό και cocktails κάτω από το έναστρο ουρανό της πόλης όπως παλιά.

Monk Grapes & Spirits

Κατηφορίζοντας την Καραγεώργη Σερβίας, στο ήσυχο δρομάκι της Καρόρη (νο 4) θα συναντήσετε το Monk. Η κάβα του αριθμεί 160 και πλέον επιλεγμένες ετικέτες κρασιού από όλο τον κόσμο (Ελλάδα, Ευρώπη, Αμερική) για όλους τους ουρανίσκους και κάθε στυλ, προσαρμοσμένη σε όλα τα budget.

Αυτό, ωστόσο, που το κάνει τόσο ιδιαίτερο είναι το roof garden του, το οποίο πιο ανανεωμένο από ποτέ σας υποδέχεται για τις καλοκαιρινές, βραδινές (και όχι μόνο) εξόδους σας για κρασάκι και cocktails με την παρέα.

Το Λοκάλι

Η ελληνική παμπ Το Λοκάλι (Σαρρή 44) στου Ψυρρή, έρχεται να καταρρίψει κάθε προηγούμενο. Με μότο το της το «local δεν είσαι μόνο στη γειτονιά σου, αλλά όπου νιώθεις σπίτι σου», στην δροσερή αυλή με τους χαρακτηριστικούς πλατάνους και τις μουριές σερβίρει οικείο φαγητό, απλό αλλά καλομαγειρεμένο.

Στο κομμάτι του ποτού επιλεγμένα ελληνικά κρασιά, εγχώρια και ξένα αποστάγματα, ποτά και μπίρες αποτελούν το δυναμικό της μπάρας του. Στα συν και ο specialty καφές που σερβίρεται από το πρωί. Σημείο αναφοράς του από το περσινό καλοκαίρι και η εκπληκτική ταράτσα του.

City Zen

Στα αδιαμφισβήτητα δυνατά «χαρτιά» του, που μας κάνουν να το επιλέγουμε ξανά και ξανά, η εκπληκτική open air ταράτσα του, απ’ όπου η θέα στην Ακρόπολη είναι απρόσκοπτη και μαγευτική. Λειτουργεί όλο το χρόνο, πάντα καιρού επιτρέποντος, ενώ στα συν του συγκαταλέγεται το μπαλκόνι περιμετρικά του εσωτερικού του χώρου. Το all day bar-restaurant, επί της Μητροπόλεως (νο 80), με την οικεία ατμόσφαιρα και τη ρετρό αισθητική αποτελεί ιδανική επιλογή για καφέ, φαγητό και ποτό οποιαδήποτε ώρα της ημέρας.

Retire

Το Ergon House μας έχει συνηθίσει μόνο σε πρωτότυπες ιδέες, όπως και αυτή που συναντάται στην ταράτσα του (Μητροπόλεως 26- 28). Φωτάκια που δημιουργούν μια ρομαντική ατμόσφαιρα, η Ακρόπολη σε gros plan και ένα μπαρ- καντίνα με ελάχιστες αλλά νόστιμες γευστικές προτάσεις και σούπερ cocktails για τα καλοκαιρινά βράδια κάτω από τον έναστρο ουρανό της Αθήνας.