Ο αγαπημένος θεσμός διαδικτυακών εκδηλώσεων PublicEventsGoSocial με την υπογραφή του μεγαλύτερου βιβλιοπωλείου στη χώρα κλείνει έναν χρόνο ζωής και το γιορτάζει με ακόμη περισσότερες προσωπικότητες, μέσα από τη σελίδα του Public στο Facebook και το κανάλι του Public στο YouTube. Διαχρονικά, το βιβλιοφιλικό κοινό μπορεί να μοιράζεται τα σχόλιά του για τα βιβλία που διάβασε, ή να αναζητήσει κριτικές για νέους τίτλους βιβλίων στο bookfriends.gr, το μεγαλύτερο site με βιβλιοκριτικές αναγνωστών στην Ελλάδα, που πλέον συγκεντρώνει περισσότερες από 50.000 κριτικές. 

Ακολουθούν οι εκδηλώσεις για το ερχόμενο διάστημα:

«Πίσω από τα μάτια της», Σάρα Πίνσμπορο (Εκδόσεις Ψυχογιός)
Τετάρτη 10/3 και ώρα 19:00
| @Public FB

Ο Θοδωρής Κουτσογιαννόπουλος συνομιλεί με τη Σάρα Πίνμπορο, σεναριογράφο και συγγραφέα του ψυχολογικού θρίλερ «Πίσω από τα μάτια της», που μεταφέρθηκε με μεγάλη επιτυχία στη μικρή οθόνη μέσα από το Netflix. Η κ. Πίνμπορο έχει εκδώσει πάνω από 20 μυθιστορήματα θρίλερ/τρόμου για ενηλίκους και έφηβους, ενώ συνεργάζεται με το BBC και άλλες εταιρείες από τον χώρο της τηλεόρασης. Το «Πίσω από τα μάτια της» έχει μεταφραστεί σε 28 γλώσσες και προκάλεσε έκπληξη στους αναγνώστες με τις ανατροπές του. Περισσότερες πληροφορίες στο Public blog.

«Με κάθε τίμημα: H μάχη για το μέλλον της Ευρώπης», Γιώργος Παπακωνσταντίνου (Εκδόσεις Παπαδόπουλος)
Πέμπτη 11/3 και ώρα 19:00
| @Public FB

Με αφορμή το νέο του βιβλίο «Με κάθε τίμημα: Η μάχη για το μέλλον της Ευρώπης», ο Γιώργος Παπακωνσταντίνου,  Καθηγητής Διεθνούς Πολιτικής Οικονομίας στο European University Institute και πρώην Υπουργός συζητά για τις προκλήσεις του ταχύτητα μεταβαλλόμενου 21ου αιώνα και την ευρωπαϊκή προοπτική με τους: Μαργαρίτης Σχοινάς, Αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για την Προώθηση του Ευρωπαϊκού Τρόπου Ζωής, Άννα Διαμαντοπούλου, Πρόεδρος του ΔΙΚΤΥΟΥ, πρώην Υπουργός και Επίτροπος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Λουκάς Τσούκαλης, Πρόεδρος ΔΣ ΕΛΙΑΜΕΠ, Καθηγητής στο Sciences Po του Παρισιού, Ομότιμος Καθηγητής Πανεπιστημίου Αθηνών. Συντονίζει η Ξένια Κουναλάκη, δημοσιογράφος στην εφημερίδα «Καθημερινή». Περισσότερες πληροφορίες στο Public blog.

«Το κορίτσι με το σαλιγκάρι», Πηνελόπη Κουρτζή (Εκδόσεις Ψυχογιός)
Τρίτη 16/3 και ώρα 19:00
| @Public FB

Με αφορμή το βιβλίο «Το κορίτσι με το σαλιγκάρι» της Πηνελόπης Κουρτζή, μια ιστορία που διαδραματίζεται στην πιο ξέγνοιαστη παραλία του κόσμου, τα φημισμένα Μάταλα, θα ταξιδέψουμε στην ξέγνοιαστη εποχή των χίπηδων, σε μια διαδικτυακή εκδήλωση που θα πλαισιώσουν οι: Μαρία Βασιλάκη, σκηνοθέτης & συντονίστρια ταινίας «η Παραλία», Ραφαέλα Περγιανάκη, μουσικός, Luigi Siriani, μουσικός και Γιάννης Κουκουράκης, ηθοποιός & θεατρικός συγγραφέας. Τη συζήτηση θα συντονίσει η δημοσιογράφος Μυρτώ Κάζη. Περισσότερες πληροφορίες στο Public blog.

«Συναγωνιστές: Το ΕΑΜ και οι εβραίοι της Ελλάδας», Ιάσονας Χανδρινός (Εκδόσεις Ψηφίδες)
Τετάρτη  17/3 και ώρα 19:00
| @Public FB

To Public και οι εκδόσεις Ψηφίδες σας προσκαλούν σε μια συζήτηση με αφορμή το βιβλίο του Ιάσονα Χανδρινού, «Συναγωνιστές: Το ΕΑΜ και οι εβραίοι της Ελλάδας», που διερευνά την πολυσχιδή συνάντηση εβραίων και εαμικής Αντίστασης από την αρχή της Κατοχής μέχρι και τα χρόνια του Εμφυλίου, μέσα από αρχειακά ίχνη, βιβλιογραφικές πηγές και μαρτυρίες. Για το βιβλίο θα μιλήσει η Οντέτ Βαρών-Βασάρ, ιστορικός, Εβραϊκό Μουσείο Ελλάδος, ο Βαγγέλης Τζούκας, Δρ. Κοινωνιολογίας, Διδάσκων στο ΕΑΠ. Τον συντονισμό θα κάνει η Ζανέτ Μπαττίνου, Αρχαιολόγος, Διευθύντρια Εβραϊκού Μουσείου Ελλάδος. Περισσότερες πληροφορίες στο Public blog.