Η 2η σεζόν του The Mandalorian έκανε πρεμιέρα στις 30 Οκτωβρίου στο Disney+ και είχε συνολικά οχτώ επεισόδια. Και σ’ αυτήν τη σεζόν ‘όπως μας ενημερώνει το Lordoftheseries.gr ακολουθήθηκε το μοντέλο των 35λεπτων επεισοδίων (κατά βάση), όπως συνέβη και στην 1η σεζόν.

Εκτός από τα γνωστά πρόσωπα, Pedro Pascal (Mando), Giancarlo Esposito (Moff Gideon) και Gina Carano (Cara Dune), υπήρξαν αρκετές νέες προσθήκες. Μεταξύ αυτών, η Rosario Dawson, η Katee Sackhoff και ο Temuera Morrison, σε ρόλους που φυσικά δεν θα αποκαλύψουμε, διότι μπαίνουμε σε spoiler χωράφια.

Στα της πλοκής τώρα. Η 2η σεζόν συνεχίζει από εκεί που μας άφησε η 1η, με τον Mando και το Παιδί/Baby Yoda να συνεχίζουν τις διαστημικές περιπέτειες τους. Εκτός από τις περιπέτειες αυτές, ο Mando θα πρέπει να φέρει εις πέρας και την αποστολή του να μεταφέρει το Παιδί στο είδος του.

Στην αποστολή αυτή φυσικά θα έχει τους συμμάχους που θα τον βοηθήσουν, δίνοντας του τις κατάλληλες κατευθυντήριες γραμμές. Από την άλλη, ο Moff Gideon, συνεχίζει να βρίσκεται στο κατόπι του διδύμου αυτού, θέλοντας να κάνει δικό του τον Baby Yoda, για τους δικούς του λόγους.


Η νέα σεζόν μας μεταφέρει σε πολλούς νέους πλανήτες, μας συστήνει αρκετούς καινούργιους χαρακτήρες, παρουσιάζοντας μας μπόλικα εξωγήινα είδη και droids. Οι αφίξεις και αποκαλύψεις θα είναι πολύ μεγάλες, αλλά όλοι οι χαρακτήρες θα πρέπει να ζήσουν με αυτές και να προχωρήσουν τις ζωές τους…

Η 2η σεζόν μας επιβραβεύει σε κάθε σχεδόν επεισόδιο και ουσιαστικά μας “υπηρετεί”, δίνοντας μας αυτό που θέλουμε. Από όποιον τομέα και να το πιάσεις, θα δεις βελτίωση συγκριτικά με την 1η σεζόν. Σεναριακά, η ιστορία πάει ένα επίπεδο παραπάνω, γίνεται σοβαρότερη και ακόμη πιο ενδιαφέρουσα.

Στη σκηνοθεσία ακολουθείται το ίδιο μοντέλο, με ανθολογικού τύπου επεισόδια και μικρά σε διάρκεια. Η ποιότητα και εδώ παραμένει σε υψηλά στάνταρ. Από άποψη ερμηνειών, δεν θα πούμε πως ξετρελαθήκαμε με κάποια, όχι γιατί δεν είχε καλές τέτοιες, αλλά διότι η σειρά δεν στηρίζεται τόσο σε αυτές.

Ακόμα και έτσι όμως, το υψηλό υποκριτικό επίπεδο του Giancarlo Esposito εντυπωσιάζει. Παράλληλα, ο Ludwig Göransson δίνει πραγματικά ρεσιτάλ στο μουσικό κομμάτι και δεν είναι τυχαίο πως κέρδισε Emmy για την 1η σεζόν. Τέλος, στο κομμάτι των ειδικών εφέ, που χρησιμοποιούνται αρκετά, γίνεται εξαιρετική δουλειά.

Συνοψίζοντας, η 2η σεζόν του The Mandalorian σηκώνει ψηλά το πήχη και αυξάνει τις προσδοκίες μας για το μέλλον της σειράς. Μπόλικες περιπέτειες, εκπληκτική μουσική και εφέ (αλλά και κάποιες μικροεκπλήξεις σεναριακά) συνθέτουν μια αρκετά ενδιαφέρουσα σεζόν. Αν είστε fans του ευρύτερου Star Wars Universe αξίζει να τη δείτε!