Αν δηλώνετε λάτρεις των καλτ εμπειριών, τότε οι γευστικές στάσεις που ακολουθούν σίγουρα θα σας συναρπάσουν.

Μυστικά ταβερνάκια, άγνωστα στο ευρύ κοινό μαγειρεία και «κρυμμένα» καφενεία συνθέτουν τις πιο αυθεντικές γευστικές στάσεις στην πόλη με νόστιμους μεζέδες, μαμαδίσιο φαγητό και τραγανό ψαράκι όπως παλιά.

Το τριαντάφυλλο της νοστιμιάς

Μπορεί να μην είναι τόσο «μυστικό» σε όσους μένουν ή εργάζονται γύρω από το Σύνταγμα, για όλους του άλλους όμως το Τριαντάφυλλο της νοστιμιάς είναι ένα κρυφό ταβερνείο που προκαλεί μόνο ευχάριστες εκπλήξεις όταν το ανακαλύψεις. Βρίσκεται μέσα σε στοά στην οδό Λέκκα (νο 22), και σου δίνει τη δυνατότητα να κάτσεις στα εξωτερικά -εντός της στοάς- τραπέζια, είτε στα εσωτερικού χώρου. Τί τρώμε εδώ; Ψαράκι και μεζέδες σκέτες γκουρμεδιές, ιδανικές για συνοδεία ούζου ή κρασιού.

Ο Μόσχος

Λίγα βήματα από τις γραμμές του τρένου στο σταθμό Ταύρος (Λ. Ειρήνης και Ελένης), η ταβέρνα ο Μόσχος φημίζεται σε όσους την γνωρίζουν για το ολόφρεσκο ψαράκι της και χαρακτηρίζεται ως ένα από τα καλύτερα «τηγάνια» της Αθήνας. Γαύρος, σαρδελίτσα, μαριδάκι, καλαμάρι και όστρακα είναι μερικά από τα όσα φιγουράρουν στο κατάλογό του. Μικρά ψαράκια δηλαδή και θαλασσινά, συνοδευμένα με τις άπαιχτες τηγανιτές πατάτες και τις σαλάτες του καταλόγου.

Το Λαΐνι

Αυθεντικό κρητικό καφενείο σε μια ήσυχη γωνιά του Κεραμεικού (Αρτεμισίου 40). Σας καλημερίζει από νωρίς το πρωί με καφέ, ενώ όσο περνάει η ώρα σερβίρει νόστιμους κρητικούς μεζέδες με διαλεχτά καλούδια από την Κρήτη. Αυγά με στάκα, παραδοσιακή σφακιανόπιτα, σπιτικά ντολμαδάκια και χοχλιοί μπουμπουριστοί στα κρητικά πιάτα που σίγουρα θα δοκιμάσετε. Συνδυάστε με παγωμένη κρητική ρακή ή ρακόμελο.

Αναψυκτήριο (του Γιώργου και της Ρίτσας)

Η ταμπέλα γράφει «Αναψυκτήριο» και με το που μπαίνεις βρίσκεσαι σε ένα μικρό συνοικιακό ψιλικατζίδικο. Προχωρώντας στο διάδρομο, φτάνεις σε ένα μικρό μαγειρείο με λίγα τραπεζάκια και σπιτική ατμόσφαιρα. Σε αυτό το μυστικό φαγάδικο της οδού Σαρρή στου Ψυρρή (Σαρρή 22), μαγειρεύουν καθημερινά και κάτι διαφορετικό, σαν στο σπίτι τους. Απλά και νόστιμα πιάτα, όπως μακαρόνια με κιμά, κοτόπουλο στο φούρνο, μπιφτέκια με πατάτες, καλαμαράκια τηγανητά ή ψάρι εποχής, σερβίρονται μέχρι τις 18. 30 περίπου το απόγευμα, σε χορταστικές μερίδες και πολύ καλές τιμές.