Καλοκαίρι χωρίς τρόμο δεν είναι καλοκαίρι, αυτό το ξέρουν καλά όλοι οι πιστοί φαν του μακάβριου και του σπλάτερ.

Κι έτσι στις 3 Ιουλίου κάτι μαγικό συνέβη: το Netflix ανέβασε στην πλατφόρμα την τηλεοπτική εκδοχή ενός από τα τρομακτικότερα franchise τρόμου των τελευταίων δύο δεκαετιών!

Μια καλοδεχούμενη προσθήκη στον καταραμένο τρόμο του «Ju-On» δηλαδή, που φέρνει γερές δόσεις κακού στην ήδη φρικιαστική μυθολογία.

Η σειρά εξερευνά τις πραγματικές πηγές του κλασικού ιαπωνικού franchise και τα 6 μισάωρα επεισόδια τελειώνουν πριν καν αρχίσουν.

«Ένας ερευνητής παραφυσικών φαινομένων ψάχνει μανιωδώς για ένα καταραμένο σπίτι όπου συνέβη κάτι τρομερό σε μια μητέρα και το παιδί της πριν από καιρό», μας λέει το Netflix για την υπόθεση και οι λάτρεις του μυθικών σήμερα προδιαγραφών saga δεν κρύβουν τα χαμόγελα.

Η γιαπωνέζικη «Κατάρα» βασιζόταν σε πραγματικά γεγονότα που εκτυλίχθηκαν πριν από 4 δεκαετίες. Και η σειρά φέρνει ένα επίμονο ερώτημα στο προσκήνιο: αν η αλήθεια είναι τρομακτικότερη από τη μυθοπλασία. Μπορούν όσοι στοιχειώθηκαν από εκείνο το σπίτι να γλιτώσουν από την κατάρα;

Το θρυλικό franchise του Takashi Shimizu αποβιβάστηκε στις ζωές μας το 1998, με δύο φιλμ που βγήκαν κατευθείαν σε βίντεο. Τέσσερα χρόνια μετά ήρθε και η ταινία που αποθεώθηκε παντού στον κόσμο και πυροδότησε sequels, αμερικανικά remakes (2004) και μια φρενίτιδα επικών προδιαγραφών.

Σήμερα κάτω από την ομπρέλα του «Ju-On» θα βρει κανείς 13 ταινίες (9 γιαπωνέζικες και 4 αμερικάνικες). Και οι πρώτες περιστρέφονται γύρω από ένα στοιχειωμένο σπίτι, η κατάρα του οποίου απλώνεται στους οργισμένους ενοίκους, οι οποίοι πεθαίνουν και γίνονται πνεύματα και διαιωνίζουν το μεταφυσικό κακό.

Σε αυτή τη βαριά κληρονομιά πατά η νέα σειρά, που έχει γερές δόσεις βίας και αίματος. Ακόμα και ένα νεογέννητο που κανείς δεν θα ήθελε στο σπίτι του! Η ανατριχίλα ρέει εδώ ποτάμι και οι φαν δεν θα απογοητευτούν καθόλου από τη νέα προσθήκη…