Μια φωνή μύθος στο θέατρο Badminton

Μεγάλο αφιέρωμα στη Στέλλα Γκρέκα πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα


ΔΙΑΣΚΕΔΑΣΗ
8:58
20/12/2013
Μια φωνή μύθος στο θέατρο Badminton
loading

Ένα μεγάλο αφιέρωμα στη Στέλλα Γκρέκα πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα, 16 Δεκεμβρίου στο θέατρο Badminton

Η μεγάλη κυρία του ελληνικού τραγουδιού, λίγο πριν τα 92 της χρόνια, απέδειξε σε περίπου 2.000 θεατές που την καταχειροκρότησαν, πως η φωνή της περιμένει αλώβητη, μεστή, γεμάτη, συγκινητική

Η μουσική παράσταση που έγινε προς τιμή της, είχε όλα εκείνα τα στοιχεία που χρειάζονταν το κοινό για να καταλάβει το τραγουδιστικό της μέγεθος και να μάθει πολλά για τη ζωή της.

Τα κείμενα, το πρόγραμμα, τη σκηνοθεσία, τη σκηνογραφία και τα βίντεο της παράστασης, επιμελήθηκε ο Μιχάλης Κουμπιός. Τις χορογραφίες η Μαρία Θωμοπούλου και τις ενορχηστρώσεις οι Παναγής Μπαρμπάτης, Γιάννης Τσέρτος, Βασίλης Βασιλειάδης.

Την εξαιρετική Ορχήστρα Ποικίλης Μουσικής της Ένωσης Επτανησίων Ελλάδας, που πραγματοποίησε την παρθενική της εμφάνιση, διεύθυνε με το γνωστό του πάθος, ο μαέστρος Παναγής Μπαρμπάτης.

Τραγούδησαν και στάθηκαν αντάξια δίπλα στη Στέλλα Γκρέκα, η Καλλιόπη Βέττα, ο Μπάμπης Βελισσάριος κι η Ελένη Βουδουράκη. Εξαιρετικός ως κομπέρ – ραδιοφωνικός παραγωγός ο Άγγελος Παπαδημητρίου ο οποίος απέσπασε πολλά χειροκροτήματα κι ως τραγουδιστής.

Το σκηνοθέτη, ποιητή και στιχουργό Ορέστη Λάσκο ζωντάνεψε με τη φωνή του ο Μιχάλης Κουμπιός. Να σημειωθεί πως παρουσιάστηκε κι ένα καινούργιο τραγούδι με τον τίτλο «Έλα Στέλλα» σε στίχους που έγραψε το 1947 ο Ορέστης Λάσκος και μελοποίησε κατά επιθυμία της Στέλλας Γκρέκα πριν λίγες μέρες ο Μιχάλης Κουμπιός. Το τραγούδι έκλεισε το πρώτο μέρος κι ερμήνευσε ο Μπάμπης Βελισσάριος.

Όλοι οι συντελεστές έδωσαν τον καλύτερο εαυτό τους στην παράσταση αλλά η παρουσία της ίδιας της Στέλλας Γκρέκα επί σκηνής, επισκίασε τους πάντες και τα πάντα.

Στην κυρία Στέλλα Γκρέκα δόθηκαν τιμητικές πλακέτες κι αναμνηστικά για την προσφορά της στο ελληνικό τραγούδι από τον πρόεδρο του Θεάτρου Badminton κ. Μιχάλη Αδάμ και την πρόεδρο της Ένωσης Επτανησίων Ελλάδας κα Ελένη Κονοφάου.

Μια πολύ ωραία βραδιά που αποδόθηκαν αριστοτεχνικά τα ρομαντικά τραγούδια μεγάλων συνθετών που ταυτίστηκαν με τη μυθική φωνή της Στέλλας Γκρέκα. Μια βραδιά που θα μείνει αξέχαστη σε όλους όσοι παραβρέθηκαν.

ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει