Μια από τις πιο ιδιαίτερες ταινίες του Netflix μάς βρήκε να μιλάμε γι’ αυτή όλο το 2019 και πλέον είναι ώρα να την ξαναθυμηθούμε.

Τώρα έχουμε άφθονο χρόνο να σκοτώσουμε λόγω κορονοϊού και είναι μια πρώτης τάξεως ευκαιρία να πατήσουμε ξανά το play.

Για το «Black Mirror: Bandersnatch» ο λόγος, τον «Μαύρο Καθρέφτη: Bandersnatch» αν προτιμάτε, που μπορεί το Netflix να του δίνει χρόνο προβολής στη 1:30 ώρα, αυτό συμβαίνει όμως μόνο αν επιλέξεις τη βέλτιστη κάθε φορά συνέχεια.

Γιατί η διαδραστική ταινία διαρκεί κατά μέσο όρο πολύ περισσότερο. Αν μπεις μάλιστα στη διαδικασία να διαβείς απ’ όλες τις επιλογές που προσφέρει το φιλμ και να δοκιμάσεις όλες τις εναλλακτικές περιπέτειες, τότε η ταινία σκαρφαλώνει ως τις 5 ώρες. Τις 5 ώρες και 2 λεπτά, για να είμαστε ακριβείς!

Αν πρέπει να το πούμε, αξίζει βέβαια κάθε λεπτό που δαπανάς για να δεις εκείνο το εναλλακτικό σενάριο.

Αυτή η εκκεντρική και διασκεδαστική διαδραστική περιπλάνηση διεκδίκησε δύο Emmy, καθώς ο νεαρός προγραμματιστής που αρχίζει το 1984 να αμφιβάλει για την πραγματικότητα έκλεψε τις καρδιές όλων.

Το «Bandersnatch» είναι ό,τι πιο φιλόδοξο έχει παρουσιάσει ποτέ το «Black Mirror», βάζοντας για πρώτη φορά τον θεατή τόσο ενεργά στην εξέλιξη της δράσης.

Εσύ αποφασίζεις για λογαριασμό του ήρωα, από τι πρωινό θα φάει και τι μουσική θα ακούσει μέχρι και… πιο μακάβριες επιλογές.

Το «Bandersnatch» είναι μια ταινία (ή επεισόδιο ή κινηματογραφικό γεγονός καλύτερα) που αψηφά τον χρόνο τον ίδιο, καθώς η διαδρομή μέχρι το φινάλε είναι αποκλειστικά υπόθεση του θεατή.

Αν επιλέξεις να περιπλανηθείς πολλαπλώς στους δαιδαλώδεις βρόχους της αφήγησης, ξημέρωσε και δεν το κατάλαβες…