Η πέμπτη σκηνοθετική δουλειά του Κωνσταντίνου Μαρκουλάκη, ο «Πουπουλένιος», παρουσιάζεται στο θέατρο Αθηνών. Στο ίδιο θέατρο ο ίδιος με το Γιώργο Κιμούλη παρουσίασαν από το 2010 ως το 2012, για τρεις σεζόν, την επίσης αστυνομική μαύρη κωμωδία Σλουθ, με μεγάλη επιτυχία.

Μεγάλο είναι το ενδιαφέρον για τη νέα παράσταση που κάνει πρεμιέρα το Σάββατο, 12 Οκτωβρίου, καθώς ο Κ. Μαρκουλάκης καταπιάνεται με το έργο, έχοντας στο βιογραφικό του πλήθος σπουδαίων συνεργασιών.

Ο Κωνσταντίνος Μαρκουλάκης γεννήθηκε στην Αθήνα το 1970. Αριστούχος απόφοιτος της Δραματικής Σχολής του Εθνικού Θεάτρου, από το 1991 εργάζεται στο θέατρο, τον κινηματογράφο και την τηλεόραση.

Στο Εθνικό Θέατρο, το 2004 πρωταγωνίστησε στον Άμλετ του Σαίξπηρ, σε σκηνοθεσία του Μ. Κακογιάννη, και το ίδιο καλοκαίρι, στην επέτειο των 50 χρόνων των Επιδαυρείων, στον Ιππόλυτο του Ευριπίδη, σε σκηνοθεσία του Β. Νικολαίδη. Στην Επίδαυρο πρωταγωνίστησε, επίσης, το 2010 στον Οιδίποδα Τύραννο του Σοφοκλή σε σκηνοθεσία Σπ. Ευαγγελλάτου και το 2012, στο ίδιο έργο, σε σκηνοθεσία Τσ. Γκραουζίνις, καθώς και στις παραστάσεις Φοίνισσες του Ευριπίδη (Κ.Θ.Β.Ε. 1999, Πολυνείκης, σκην. Ν. Χουρμουζιάδης) και Βατρα-Χ, διασκευή πάνω στο έργο του Αριστοφάνη (Εθνικό Θέατρο, 2008), σε σκηνοθεσία Δ. Λιγνάδη. Με τον ίδιο σκηνοθέτη συνεργάστηκαν στις παραστάσεις Ο Συλλέκτης του Τζ. Φάουλς και Πέτρες στις τσέπες του της Μ. Τζόουνς (Ιλίσια-Βολανάκης, 2001-2003).

Με το Θέατρο Νέου Κόσμου συνεργάστηκε στις παραστάσεις Φιλονικία του Μαριβό, Βρομιά του Ρ. Σνάιντερ, Εδουάρδος ο 2ος του Κρ. Μάρλοου και Παίζοντας με τη φωτιά του Α. Στριντμπεργκ, όλες σε σκηνοθεσία Β. Θεοδωρόπουλου. Το 1999, ίδρυσε με τον Θανάση Σαράντο την εταιρία θεάτρου Ηθικόν Ακμαιότατον και πρωταγωνίστησε στην παράσταση Καλιγούλας του Α. Καμύ, σε σκηνοθεσία του δεύτερου.

Το 2006, συνεργάστηκε με τον παραγωγό Γ. Λυκιαρδόπουλο στην παράσταση Festen του Ντ. Έλριντζ, σε σκηνοθεσία Α. Δανέζη. Το 2007, ίδρυσε με τον ίδιο παραγωγό την εταιρία θεάτρου Coyot, η οποία ενοικίασε και ανακαίνισε το θέατρο Χώρα και το χρησιμοποίησε ως στέγη για πληθώρα δραστηριοτήτων σε σχέση με το θέατρο, όπως παραγωγές και συμπαραγωγές παραστάσεων, φεστιβάλ devised theater, διαγωνισμό θεατρικού έργου, παραστάσεις εφηβικού θεάτρου κ.ά. Στο ίδιο θέατρο σκηνοθέτησε και πρωταγωνίστησε στην παράσταση Ο Δον Ζουάν στο Σόχο του Π. Μάρμπερ.

Με το Γιώργο Κιμούλη, το 2009 συσκηνοθέτησαν και πρωταγωνίστησαν στο Σλουθ του Ά. Σέιφερ και το καλοκαίρι του 2011 στον Οθέλλο του Σαίξπηρ. Το 2012 σκηνοθέτησε την παράσταση Μια πορνογραφική σχέση στο Θέατρο Αθηνών, ενώ παράλληλα πρωταγωνίστησε στο θεατρικό μιούζικαλ Chicago σε σκηνοθεσία Στ. Φασουλή στο Θέατρο Παλλάς.

Το 2013 πρωταγωνιστεί στον Επιθεωρητή του Ν. Γκόγκολ σε σκηνοθεσία Σπ. Ευαγγελάτου, όπως επίσης στην επανάληψη του Chicago. Έχει συνεργαστεί επίσης με τους σκηνοθέτες: Γ. Μιχαηλίδη (Το γαλάζιο πουλί), Γ. Χουβαρδά (Τερέζ Ρακέν, Η δούκισσα του Μάλφι), Δ. Μαυρίκιο (Σαλώμη), Μ. Λυμπεροπούλου (Οι Τελευταίοι), Θ. Μοσχόπουλο (Βενετσιάνα), Σ. Ντουφεξή (Σελεστίνα), Π. Ζούλια (Η Θηλειά) κ.ά.

Στον κινηματογράφο συμμετείχε σε ταινίες, μεταξύ των οποίων: Επικίνδυνες Μαγειρικές του Β. Τσελεμέγκου, Το όνειρο του Σκύλου του Ά. Φραντζή, Ριζότο της Ό. Μαλέα. Συμμετείχε, επίσης, στις τηλεοπτικές σειρές Γιούγκερμαν, Τρίτο Στεφάνι, Λόγω Τιμής, Η ζωή που δεν έζησα, Έτσι, ξαφνικά, Να με προσέχεις κ.ά.