Η πλέον αναγνωρίσιμη φιγούρα της Ντίσνεϋ, ο διάσημος Μίκυ Μάους επιστρέφει καθώς η εταιρεία αποφάσισε να «αναστήσει» το χαρακτήρα για μια νέα σειρά κινουμένων σχεδίων.

Όπως ανακοινώθηκε θα προβληθούν 19 επεισόδια τόσο στο κανάλι της Ντίσνεϋ (Disney Channel), όσο και μέσω του ιστότοπου και της εφαρμογής για κινητά της εταιρείας.

Το ενδιαφέρον στοιχείο είναι ότι τα επεισόδια θα είναι ρετρό, μιας και ο ήρωας θα απεικονίζεται δισδιάστατος, όπως ήταν και στις πρώτες εμφανίσεις του, πίσω στις δεκαετίες του ’20 και ’30.

Σε κάθε ένα επεισόδιο, θα βλέπουμε το Μίκυ σε διάφορες τοποθεσίες όλου του κόσμου. Έτσι, ο ποντικόμορφος ήρωας θα καλείται να αντιμετωπίσει διάφορες καταστάσεις σε Παρίσι, Νέα Υόρκη, Άλπεις αλλά και Πεκίνο

Φυσικά, δεν πρόκειται να λείψει και η υπόλοιπη παρέα που συνοδεύει το Μίκυ: η Μίνι, ο Ντόναλντ, η Ντέιζι, ο Γκούφυ και ο Πλούτο θα βρεθούν δίπλα στον πρωταγωνιστή.

«Με τον καιρό πιστέψαμε ότι ίσως ο Μίκυ έχασε κάποια από τα αθώα ή διαβολικά χαρακτηριστικά του, αυτή τη ζωντάνια που οι άνθρωποι είχαν συνηθίσει να βλέπουν. Έτσι αποφασίσαμε να τον φέρουμε πίσω», δήλωσε ο Bob Iger, διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας .