Σύνολο με μεγάλη παράδοση, το μουσικό πρόσωπο της Γαλλίας σε όλο τον κόσμο, η Εθνική Ορχήστρα της Γαλλίας δίνει δυο συναυλίες στο Μέγαρο Μουσικής (25-26/2, ώρα 8:30 μ.μ), με τον διάσημο Ρώσο μαέστρο, Βασίλι Σινάισκι και με δύο έξοχους σολίστ, τον βιολονίστα Γιούλιαν Ράχλιν και τον πιανίστα Δημήτρη Σγούρο.

Στις 25 Φεβρουαρίου, το πρόγραμμα της συναυλίας περιλαμβάνει έργα Ντβόρζακ, Σιμπέλιους και Μέντελσον με σολίστ τον Γιούλιαν Ράχλιν. Για την επόμενη μέρα, 26 Φεβρουαρίου, η Ορχήστρα έχει επιλέξει έργα του Μπερλιόζ, του Ντβόρζακ και του Μότσαρτ με τον Δημήτρη Σγούρο στο πιάνο.

Η Εθνική Ορχήστρα της Γαλλίας (Orchestre National de France – ONF)δημιουργήθηκε το 1934, η πρώτη επίσημη συμφωνική ορχήστρα που απέκτησε η Γαλλία, και λίγο πριν τελειώσει ο Β΄ Παγκόσμιος Πόλεμος, το 1944, απέκτησε τη μόνιμη στέγη της, το Θέατρο των Ηλυσίων Πεδίων. Στα 80 σχεδόν χρόνια της ύπαρξής της, συνέδεσε τη φήμη της με τους κορυφαίους μαέστρους και σολίστες του μουσικού σύμπαντος και μια από τις δάφνες της είναι η τόλμη της να παρουσιάζει σε πρεμιέρες πρωτοποριακά έργα του 20ου αιώνα και να καθιερώνει τους συνθέτες τους στον μουσικό κανόνα: Πιέρ Μπουλέζ, Ολιβιέ Μεσιάν, Εντγκάρ Βαρέζε, Ιάννης Ξενάκης, Ανρί Ντυτιγέ.

Η σπουδαία αυτή ορχήστρα έρχεται στην Αθήνα, με μια από τις επιβλητικότερες παρουσίες στο πόντιουμ, τον Ρώσο, Βασίλι Σινάισκι (γ.1947) έναν μαέστρο που έχει κατακτήσει παγκόσμια φήμη και αποδοχή, αγαπητός στο κοινό, τους κριτικούς και τους μουσικούς. «Σπάνια συναντάς έναν μαέστρο που διευθύνει την μουσική με τόση διαύγεια και σιγουριά», έγραψε η εφημερίδα Γκάρντιαν, μετά από συναυλία του στο Λονδίνο.

Οι συναυλίες της Εθνικής Ορχήστρας ανήκουν στη δημοφιλή Σειρά Μεγάλες Ορχήστρες – Μεγάλοι Μαέστροι.