Το urbn-theatr, από τις 22 Νοεμβρίου 2012 ως τις 17 Δεκεμβρίου 2012 (για 20 παραστάσεις), θα παρουσιάσει για πρώτη φορά στην Ελλάδα τον Tam Cy Albert και το έργο του Wordwhore στoν χώρο πολιτισμού About

To Wordwhore βραβεύτηκε και πρωτοπαρουσιάστηκε στην Νορβηγία το 2008. Για την ελληνική παράσταση, το Wordwhore, επεκτάθηκε και ανασυγκροτήθηκε από τον συγγραφέα του, Tam Cy Albert, μετά από πρόταση-πρόκληση του urbn-theatr.

Συχνά οι άνθρωποι σκοντάφτουν και πέφτουν. Παίρνει, πόσο…; Τη μια στιγμή είσαι όρθιος και όλα είναι υπό έλεγχο, την άλλη η ισορροπία χάνεται. Ακροβατείς. Στο μεσοδιάστημα, τόσο η σιωπή που προηγείται όσο και εκείνη που μοιραία θα επέλθει, μάχονται, θα’ λεγε κανείς, να γίνουν λέξεις. Ψάχνουν επίμονα τα αυτιά του όποιου, τυχόν, ‘«παρόντα» είναι διατεθειμένος να ακούσει. Το μέλλον άλλωστε μιας πτώσης είναι εξ ορισμού αβέβαιο. Αρκεί μια αντίδραση, ένα απλωμένο χέρι, ένα σώμα ίσως, και η πορεία μπορεί πάντα να αλλάξει.

Μες σ’ ένα χώρο πολιτισμού εκτίθενται έργα τέχνης για τον άνθρωπο, για την πόλη. Και μαζί μ’ αυτά μια κοπέλα που έζησε την πόλη, που αναζητά τον άνθρωπο. Το σημαντικό, σύγχρονο, έργο του Tam Cy Albert παρουσιάζεται μες σ’ ένα πλαίσιο πολιτισμού που αναζητά τη βάση του, την ανθρώπινη επαφή.

Τα εικαστικά έργα που εκτίθενται στην αίθουσα είναι των: Γιάννη Κονταράτου, Χρίστου Μιχαηλίδη, Νίνας Παππά.
Η δράση του έργου εξελίσσεται σε πραγματικό χρόνο, μες σ’ ένα χώρο πολιτισμού, στην καρδιά της πόλης.

Λίγα λόγια για το έργο

Το Wordwhore ήταν νικητής του διαγωνισμού παραστατικών κειμένων που διοργάνωσε το 2008 το Νορβηγικό Φόρουμ Σύγχρονου Δράματος σε συνεργασία με το λογοτεχνικό περιοδικό Utflukt και το θέατρο Podium Scene. Στη συνέχεια, το Wordwhore, δημοσιεύτηκε στο Utflukt και παρουσιάστηκε στο θέατρο Podium Scene σε τρεις διαφορετικές εκδοχές: από τη χορογράφο/ερμηνεύτρια Inger Reidum Olsen, απο τον ηθοποιό Hakon Mathias Vassvik και από την video artist Hjordis Kuras. Για την ελληνική παράσταση το Wordwhore επεκτάθηκε και ανασυγκροτήθηκε από τον συγγραφέα του, Tam Cy Albert, μετά από πρόταση-πρόκληση του urbn-theatr.

Στον χώρο πολιτισμού About: Μιαούλη 18, Ψυρρή, Αθήνα. Παραστάσεις: 22 Νοεμβρίου έως 17 Δεκεμβρίου 2012 (για 20 παραστάσεις). Ημέρες και ώρες Παραστάσεων: Πέμπτη, Παρασκευή, Σάββατο, Κυριακή και Δευτέρα. Η είσοδος στο χώρο πραγματοποιείται στις 21:00.

Μετάφραση: Λίνα Παππά
Σκηνοθεσία: Ηλίας Παναγιωτακόπουλος
Εικαστική επιμέλεια: Λαμπαδάριος Παππάς
Ενδυματολόγος: Φωτεινή Λάζου
Επιμέλεια κίνησης: Βαγγέλης Τελώνης
Theatre supervisor: Κωσταντίνος Γρίκος
Ερμηνεύει η Λίνα Φούντογλου και ο μουσικός Γιάννης Πλαγιανάκος (κοντραμπάσο).