Την αγάπη του για την Ελλάδα αποδεικνύει μία ακόμη φορά το κορυφαίο γερμανικό thrash συγκρότημα, Kreator, με το βίντεο του νέου του single, «Civilization Collapse».

Το βίντεο κλιπ που σχεδιάζουν οι Γερμανοί για το τραγούδι «Civilization Collapse» αναμένεται να «αφορά κυρίως στις διαδηλώσεις που συνέβησαν στην Ελλάδα πρόσφατα», σύμφωνα με το συγκρότημα.

Στο πλαίσιο της έρευνας, που κάνουν όσοι επιμελούνται το βίντεο, ενημερώθηκαν και για τον Μάριο Λώλο, πρόεδρο των Ελλήνων φωτορεπόρτερ, ο οποίος τραυματίστηκε σοβαρά κατά τη διάρκεια των επεισοδίων. Μάλιστα, ο πρόεδρος των Ελλήνων φωτορεπόρτερ προσφέρθηκε να παραχωρήσει στο συγκρότημα πλούσιο φωτογραφικό υλικό από τα επεισόδια στο κέντρο της Αθήνας.

Οι Kreator μαζί με τους Morbid Angel, τους Nile και τους Fueled By Fire από τις ΗΠΑ, θα βρεθούν αύριο στο Fuzz Club. Τρία από τα σημαντικότερα συγκροτήματα του metal, οι Kreator, Morbid Angel και Nile περνούν από την Ελλάδα κάνοντας δυο στάσεις. Μία στην Αθήνα στην 16 Νοεμβρίου και μία στη Θεσσαλονίκη στις 17 Νοεμβρίου στο Principal Club Theater.

Οι Γερμανοί thrashers, από το Essen, οι KREATOR, είναι ίσως το συγκρότημα που διαχρονικά έχει την πιο αξιοζήλευτη και αμφίδρομη σχέση λατρείας με το ελληνικό κοινό, που χρονολογείται από τη δεκαετία του ’80. Κανείς δεν ξεχνάει ότι επέλεξαν την Αθήνα και το Ρόδον Club, για να γυρίσουν το video clip του ίσως πιο αναγνωρίσιμου τραγουδιού τους, του «Betrayer» και κάθε φορά που μας επισκέπτονται, ζούμε αξέχαστες στιγμές.

Η καριέρα των Kreator ξεκίνησε το 1985 με το «Endless Pain» και από το «Pleasure To Kill» της επόμενης χρονιάς, βρίσκονται στην ελίτ του Ευρωπαϊκού thrash metal. Οι δίσκοι που ακολούθησαν, πολύ απλά τους κατέστησαν το κορυφαίο Ευρωπαϊκό thrash metal σχήμα και μιλάμε για τα αριστουργήματα «Terrible Certainty», «Extreme Aggression» και «Coma Of Souls», απ’ όπου ακόμα και τώρα τα τραγούδια τους αποτελούν μεγάλο κομμάτι του set list των συναυλιών τους. Το thrash metal, από τις αρχές της δεκαετίας του ’90, περνούσε δύσκολες στιγμές.

Οι Kreator, παρόλα αυτά, δεν το έβαλαν κάτω, δεν διαλύθηκαν όπως η συντριπτική πλειοψηφεία των συγκροτημάτων του είδους, αλλά πειραματίστηκαν με το industrial και το hardcore στο «Renewal», με το ύφος των Pantera και MACHINE HEAD σε σημεία στο «Cause For Conflict» και αργότερα με το gothic, στο «Outcast» (λιγότερο) και στο «Endorama» (περισσότερο). Αξίζει όμως να σημειωθεί, ότι εκτός του ότι το «Outcast» περιέχει το «Phobia», ένα από τα πιο αναγνωρίσιμα τραγούδια τους, η βάση των οπαδών τους παρέμενε πιστή στο σχήμα και το ακολουθούσε σε όλες τις κινήσεις τους.

Κομβικό σημείο για τους Γερμανούς thrashers, υπήρξε η κυκλοφορία του «Violent Revolution» το 2001. Ο δίσκος αυτός σήμανε, ουσιαστικά, μία επιστροφή στον ήχο που τους καθιέρωσε, παρά τα μοντέρνα στοιχεία που υπήρχαν και πάλι και το «Enemy Of God», ήρθε το 2005 να δείξει ότι ο παλιός είναι αλλιώς και να βάλει στη θέση του όποια σχήματα προσπάθησαν να τους πάρουν τα πρωτεία στο ευρωπαϊκό thrash metal.