Μουσική και τραγούδια του Μάνου Χατζιδάκι, η προσωπικότητα του οποίου έχει αφήσει ανεξίτηλα ίχνη στη μουσική δημιουργία των μετέπειτα γενεών συνθετών και τραγουδοποιών, αλλά και στις ψυχές πολλών ανθρώπων, περιλαμβάνει το αφιέρωμα που θα πραγματοποιηθεί στο Μουσείο Βυζαντινού Πολιτισμού, στις 31 Αυγούστου.

Η συναυλία επιχειρεί μία μουσική επαναπροσέγγιση των τραγουδιών του Μάνου Χατζιδάκι ειδωμένα μέσα από το ενορχηστρωτικό πρίσμα του Plaza Ensemble και την ερμηνευτική άποψη του Ανδρέα Καρακότα.

Το πρόγραμμα περιλαμβάνει οργανικές διασκευές και τραγούδια από τους κύκλους: «Μεγάλος ερωτικός», «Ματωμένος γάμος» και «Τα τραγούδια της αμαρτίας».

Η συναυλία, που πραγματοποιείται στο πλαίσιο των εκδηλώσεων «Αυγουστιάτικη Πανσέληνος» και «Μουσικές στα Μνημεία και τα Μουσεία της Πόλης» του Μουσείου Βυζαντινού Πολιτισμού σε συνεργασία με τη Διεύθυνση Πολιτισμού του Δήμου Θεσσαλονίκης, θα δοθεί στο αίθριο του Μουσείου, από τις 21:00.

Από το μουσείο ανακοινώθηκε, επίσης, ότι η περιοδική έκθεση «Περιήγηση στην Ανατολική Μεσόγειο μέσα από τα έργα της Συλλογής Τρίκογλου», θα παραμείνει ανοιχτή σε όλη τη διάρκεια της συναυλίας.

Η είσοδος για το κοινό είναι ελεύθερη.