Η Εύα Γρυπάρη γεννήθηκε και έζησε τα πρώτα χρόνια της ζωής της στη Μύκονο. Ζωγραφίζει από τότε που θυμάται τον εαυτό της. Σπούδασε νηπιαγωγός και, αφού ολοκλήρωσε το μεταπτυχιακό της στην «Τέχνη στην Εκπαίδευση», πέρασε ένα διάστημα που αφιερώθηκε αποκλειστικά στη ζωγραφική.

Γράφει ο Μίλτος Μιχαλάς
Φωτογραφίες: Έλενα Ανδρέου

Σε αυτό το διάστημα ακριβώς προέκυψαν τα έργα της έκθεσης «Θραύσματα Σκέψης» που παρουσιάζεται σε λίγες μέρες στην Αίθουσα Στέφανου Συριώτη στη Μύκονο.

Κόρη του Διαμιανού Γρυπάρη, ιδιοκτήτη του θρυλικού bar Galleraki στη Μικρή Βενετία, η 24χρονη Εύα σίγουρα έχει ακούσει και έχει δει να εκτυλίσσονται μπροστά της πολλές και ενδιαφέρουσες ιστορίες στο νησί των Ανέμων. Η ίδια, πλέον, προτιμά την «άγρια» και πιο αγνή Μύκονο του χειμώνα. Αν και μένει στην Αθήνα το χειμώνα, φροντίζει πάντα να επιστρέφει στο νησί, όποτε της δίνεται η ευκαιρία.

Όλα τα έργα της έκθεσης εμπνέονται από διάφορες σκέψεις που έχει κατά καιρούς και αφορούν τον εαυτό της και την προσωπικότητά της. Σκέψεις βαθιές, δυνατές, σπασμωδικές, για τη ζωή, τη φιλία, τον έρωτα. Αγαπημένο της έργο από την έκθεση είναι ένας πίνακας τον οποίο έχει δουλέψει με το χέρι. Έχει πολλά γραμμικά στοιχεία που θυμίζουν Μπασκιά και είναι εμπνευσμένος από τη σχέση με την καλύτερή της φίλη.

Από 1 έως 11 Σεπτεμβρίου το φιλότεχνο κοινό του νησιού θα έχει την ευκαιρία να απολαύσει, αλλά και να αγοράσει τα έργα μιας πολλά υποσχόμενης ζωγράφου, που αποπνέουν αυθεντικότητα και πηγαίο ταλέντο. Τα «Θραύσματα Σκέψης» είναι μια έκθεση που αξίζει σίγουρα να δεις, αν σε ενδιαφέρουν οι νέοι καλλιτέχνες με φρέσκια, διαπεραστική ματιά.

Πληροφορίες

  • Η έκθεση «Θραύσματα Σκέψης» παρουσιάζεται από 1 έως 11 Σεπτεμβρίου στην Αίθουσα Στέφανου Συριώτη (Οδός Μελετοπούλου) στη Χώρα της Μυκόνου.
  • Είσοδος δωρεάν
  • Ώρες λειτουργίας της έκθεσης: 11.00-13.00 & 18.00-01.00