Ένα εργαστήριο που ξεκινά από το κάθε παιδί ξεχωριστά, για να καταλήξει σε μια ομαδική εργασία υλοποιείται της Κυριακές 1 και 8 Απριλίου στη Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών.

Αρχικά, τα παιδιά καλούνται να δημιουργήσουν εικόνες με θέμα τη γειτονιά τους, τους φίλους και τα αγαπημένα τους αντικείμενα, να πειραματιστούν με την εικόνα της γειτονιάς τους και να αντιληφθούν με ποιον τρόπο αυτή αποτελεί κομμάτι ενός σύγχρονου αστικού τοπίου ή πώς το κάθε μικρό προσωπικό/οικείο αντικείμενο μπορεί να πρωταγωνιστήσει στη δημιουργία ενός μεγάλου συλλογικού έργου.

Εργαλεία τους τα μπλοκ ζωγραφικής και η φωτογραφία. Στη συνέχεια, αφού μεγεθυνθούν οι δημιουργίες των παιδιών σε κλίμακα 4:1 και φωτοτυπηθούν, θα αναλάβει δράση όλη η ομάδα, ώστε να τις επιχρωματίσει με ακρυλικά χρώματα ή/και παστέλ και να δημιουργήσει μια τεράστια σύνθεση που θα τοποθετηθεί σε μορφή αφισοκόλλησης στο δημόσιο χώρο γύρω από τη Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών. Πρόκειται για μια τεχνική που χρησιμοποιεί την αφισοκόλληση ως εικονογράφηση της πόλης και η οποία συναντάται πολύ συχνά στο σύγχρονο γκραφίτι.

Το εργαστήριο αναφέρεται στο οικείο για να προσεγγίσει το ανοίκειο και εμπνέεται από τους μικρούς για να συνομιλήσει με τους μεγάλους μέσα στην πόλη!

Το εργαστήριο θα πραγματοποιηθεί από τον εικαστικό Ανδρέα Κασάπη και απευθύνεται σε: παιδιά 9-12 ετών

Προϋποθέσεις: Υποχρεωτική συμμετοχή και στις δύο συναντήσεις

Κόστος συμμετοχής: 30 € και για τις δύο συναντήσεις

Τις Κυριακές, 1 & 8 Απριλίου 2012 | 11:00-13:00