Το αχώριστο δίδυμο Γιάννης Ζουγανέλης – Σάκης Μπουλάς μετράει χρόνια φιλίας και συνεργασίας. Μετά το θρυλικό «Αχ Μαρία» και πολλές ενδιάμεσες στάσεις, έχει βρει τη σταθερή του στέγη τα τελευταία πέντε χρόνια στην «Ακτή Πειραιώς».

Εκεί, μαζί με τον Λαυρέντη Μαχαιρίτσα, τον Δημήτρη Σταρόβα, τον Γιάννη Κούτρα και τον Μίλτο Πασχαλίδη παρουσιάζουν φέτος το «Ταμείο Αλλ€ργίας», μια εναλλακτική μουσική επιθεώρηση γεμάτη σάτιρα, χιουμοριστικά ιντερμέδια και πιπεράτα υπονοούμενα που τρυπώνουν ανάμεσα στα κομμάτια.

Ο καθένας δίνει το δικό του στίγμα. Θα ακούσουμε το Γιάννη Ζουγανέλη να μελοποιεί κλασικές ερωτήσεις «τι κάνετε, πώς είστε»;, να τζαμάρει, να αποδομεί κομμάτια και φυσικά να σχολιάζει τα πάντα. Ο Σάκης Μπουλάς τραγουδάει από τον «Αριστοφάνη που γύρισε από τα θυμαράκια» του Σαββόπουλου και τον «Μεγάλο Ερωτικό» του Χατζιδάκι μέχρι τα μεγάλα του hits των ’80s: «Μπανάκι Μανάκι» και «Αλλάξανε τα γούστα σου».

Ο Λαυρέντης Μαχαιρίτσας πρωταγωνιστεί με τραγουδοποιητική περιουσία από τη σόλο καριέρα του και τους Τερμίτες. Από αυτόν ξεκίνησε, εξάλλου, το reunion το 2006 στον ιστορικό «Ζυγό» της Πλάκας, αφού πάντα του άρεσε -όπως έχει δηλώσει- να μοιράζεται πράγματα και να νιώθει τη μουσική σαν ομαδικό βίωμα.

Ο κλασικός Γιάννης Κούτρας θα κάνει στάση στην πιο σημαντική στιγμή της καριέρας του, τον «Σταυρό του Νότου», και όχι μόνο. Ο Δημήτρης Σταρόβας είναι πια μυημένος στη χιουμοριστική ακρότητα των Άγαμων Θυτών, ενώ ο καινούργιος της παρέας Μίλτος Πασχαλίδης θα έχει στις αποσκευές του, εκτός από την κουλτούρα της Κρήτης στην οποία έχει μυηθεί, αυτό το υπόγειο χιούμορ που λίγοι έχουν καταφέρει να διακρίνουν.

Πηγή:athinorama