Εσύ που δεν δηλώνεις λάτρης του κέντρου είναι σίγουρο ότι στα μεζεδοπωλεία που ακολουθούν θα βρεις το αγαπημένο σου στέκι.

Εσύ, πάλι, που δηλώνεις «παιδί» του κέντρου της Αθήνας στα γευστικά στέκια παρακάτω θα βρεις πέντε λόγους για να το αρνηθείς για λίγο. Και μάλιστα για καλό και άκρως απολαυστικό λόγο!

Λεμονόκηπος

Σε ένα αρχοντικό της δεκαετίας του ’30 σας υποδέχεται ο Λεμονόκηπος (Αγίας Τριάδας 11), το πιο φημισμένο και καθιερωμένο γευστικό στέκι στην Νέα Φιλαδέλφεια. Ένας υπέροχος χώρος με μια ελαφρά country style αισθητική και μια σπιτίσια ζεστασιά που κερδίζει αμέσως τις εντυπώσεις γίνεται το «σκηνικό» για μια αξέχαστη γαστρονομική εμπειρία. Μεζεδάκια όλων των ειδών, δροσιστικά ορεκτικά, φρέσκες σαλάτες και κυρίως με βάση τους το κρέας γίνονται ανάρπαστα. Το καλοκαίρι στρώνει τραπέζια στον πανέμορφο… λεμονόκηπό του!

Αυθαίρετο

Το αυθαίρετο

Όσοι δεν έχετε επισκεφτεί το Αυθαίρετο στο Μαρούσι (Πευκών 10), να το κάνετε άμεσα. Το μυστικό μεζεδοπωλείο- ταβερνάκι του Αμαρουσίου είναι σχεδόν κρυμμένο σε ένα αδιέξοδο και διαθέτει έναν υπέροχο εξωτερικό χώρο περιβαλλόμενο από πράσινο, που δημιουργεί την εντύπωση ότι έχετε έρθει βόλτα στην εξοχή. Στην αυλή με τα χαλικάκια τα τραπέζια γεμίζουν με τους εκλεκτούς και γευστικούς μεζέδες του, με πιο δημοφιλή όλων τα διάσημα γαρδουμπάκια του. Διαθέτει και σάλα με τζάκι.

Γάκιας

Καφενείο και Μεζετζίδικο, όπως δηλώνει και από την ονομασία του, ο Γάκιας στη Νέα Ερυθραία (Ευαγγελιστρίας & Κρήνης 8) μοιάζει να έχει ξεπηδήσει από σκηνικό, παλιάς, καλής ελληνικής ταινίας. Τυροπιτάρι από την Αμοργό, κολοκυθοκεφτέδες με φρέσκα βότανα, φάβα Σαντορίνης, λαδένια Κιμώλου στις αγαπημένες επιλογές του κοινού. Στα μεγάλα ατού του η μεγάλη ποικιλία σε ούζα και τσίπουρα και η value for money φιλοσοφία.

Παλιό Ταχυδρομείο

Παλιό Ταχυδρομείο

Ένα όμορφο νεοκλασικό του Χαλανδρίου (Σοφοκλή Βενιζέλου 9) που στέγαζε κάποτε το ταχυδρομείο της περιοχής μετατράπηκε με πολύ μεράκι σε μεζεδοπωλείο-τσιπουράδικο-ουζερί που έχει κατακτήσει τις καρδιές των Χαλανδριωτών και όχι μόνο. Στο Παλιό Ταχυδρομείο μπορείτε να απολαύσετε το κρασάκι, το ρακόμελο ή το τσίπουρο σας συνοδεία άφθονων καλοφτιαγμένων μεζέδων. Οι επιλογές είναι κυρίως για κρεατοφάγους, χωρίς να λείπουν όμως τα υπέροχα αλίπαστα και κάποια πιάτα ψαρικών.

Τσιπουρομανία

Με μανία του το… τσίπουρο, το ουζερί- μεζεδοπωλείο Τσιπουρομανία (Ταοΐου 129) αποτελεί καλή αφορμή για να βρεθείτε στη Μεταμόρφωση. Μια μεγάλη γκάμα από εκλεκτούς μεζέδες –η ποικιλία θαλασσινών σίγουρα θα συμπεριληφθεί στις αγαπημένες σας– και μια ενημερωμένη λίστα σε ούζα και τσίπουρα το έχουν καθιερώσει στο στέκι της γειτονιάς. Ζωντανή μουσική ανά διαστήματα.