Η πόλη έχει φορέσει τα γιορτινά της και το κέντρο της Αθήνας είναι πιο χριστουγεννιάτικο από ποτέ. Γύρω από το Σύνταγμα, με τη μαγική εορταστική ατμόσφαιρα, θα βρείτε μπαρ που πραγματικά αξίζει να μετατρέψετε σε στέκι. 

Ξεκινήστε από τώρα να γιορτάζετε τα Χριστούγεννα, δίνοντας ραντεβού με την παρέα στην πιο δημοφιλή και πολυσύχναστη πλατεία της πόλης.

7 Jokers

Η ανεπιτήδευτη ατμόσφαιρά του και η χαλαρή του διάθεση, αποτελούν και το μυστικό της επιτυχίας του 7 Jokers επί της Βουλής. Ένα από τα πιο καθιερωμένα στέκια για ποτό κοντά στο Σύνταγμα, αποτελεί σημείο αναφοράς των λάτρεων του κέντρου της Αθήνας τόσο για το παρεΐστικο κλίμα του, όσο και για τις μουσικές του.

Τhe Dude Bar

Το The Dude Bar Καλαμιώτου (νο 14) αν και λειτουργεί από το μεσημέρι σερβίροντας καφέ, δείχνει ιδιαίτερη «αδυναμία» στα βράδια τα οποία αποτελούν και το δυνατό χαρτί του. Είναι από εκείνα τα μπαράκια που έχουν χαρακτήρα και ένταση, ξενυχτάνε πολύ (και αυτό είναι που μας αρέσει περισσότερο) και καθιερώνονται ως στέκια από την πρώτη κιόλας στιγμή. Στις μουσικές επιλογές κυριαρχούν τα funk και ροκ, κυρίως, κομμάτια.

Galaxy

Galaxy

Το μπαρ που έχει γράψει τη δική του ιστορία στη νυχτερινή σκηνή της πόλης, βρίσκεται κρυμμένο στη στοά της Σταδίου και αποτελεί σημείο αναφοράς για τους λάτρεις των αυθεντικών ποτάδικων. Λειτουργεί από τη δεκαετία του ‘70 και ξεχωρίζει για τη ρετρό αισθητική και την κλασική του ατμόσφαιρα. Στην ξύλινη μπάρα του -σημείο αναφοράς του Galaxy- θα δώσετε ραντεβού με την παρέα και στην κυριολεξία θα ξεχειμωνιάσετε.

Barreldier

Τόσο μικρό και cozy, όσο να χωράνε ιδανικά οι θαμώνες του γύρω από την μπάρα του. Με ευρωπαϊκό αέρα, το Barreldier επί της Βουλής (νο 7) στη Στοά Μπολάνη φημίζεται για τα ιδιαιτέρως προσεγμένα παλαιωμένα cocktails του Mario, που συναντάται πίσω από την μπάρα του. Χειροποίητα bitters και σιρόπια, ενισχύουν τις εμπνευσμένες δημιουργίες του. Jazz και funk μουσικές συμπληρώνουν την υπέροχη ατμόσφαιρα.

Baba au Rum

Για ακόμη μία χρονιά, το Baba Au Rum κατάφερε να συμπεριληφθεί στη λίστα με τα καλύτερα μπαρ στον κόσμο. Με εξειδίκευση στο ρούμι -διαθέτει μία από τις μεγαλύτερες κάβες στην Ευρώπη- η μπάρα του Baba Au Rum στον πεζόδρομο της Κλειτίου, αδιαμφισβήτητα αποτελεί σημείο αναφοράς για τους λάτρεις των απολαυστικών cocktails. Από τα πιο ποιοτικά και προσεγμένα cocktail bar στον κέντρο της πόλης, που σίγουρα ξεχωρίζει στην καρδιά μας.

42 Barstronomy

Ατμοσφαιρικό μπαρ στον πεζόδρομο επί της Κολοκοτρώνη, στο κέντρο της Αθήνας, με φιλόξενη αισθητική και κλασάτο feeling. Ζεστός χώρος με κυρίαρχο στοιχείο το ξύλο, που ξεχωρίζει στις προτάσεις του κέντρου για τα εξαιρετικά cocktails, τα premium αποστάγματα και το αρμονικό «πάντρεμα» ποτού και φαγητού που χαρακτηρίζει άλλωστε και τον όρο «barstronomy».

Barro Negro

To Barro Negro δημιουργήθηκε από το Στέλιο Παπαδόπουλο και την επιτυχημένη ομάδα του Spoiled στη Δάφνη με σκοπό να συστήσει στο αθηναϊκό κοινό τα μυστικά της αγαύης. Φρέσκο, νεανικό και με πολύ fun πρόκειται για ένα αυθεντικό agave bar, ένα μέρος όπου δεν θα βαρεθείτε ούτε στιγμή. Μοναδικό στο είδος του στο κέντρο της Αθήνας, κάτω ακριβώς από την Πλατεία Καρύτση, σερβίρει απολαυστικές μαργαρίτες και σίγουρα θα σας μετατρέψει σε αμετανόητους λάτρεις του.