Ο καιρός δειλά δειλά αρχίζει και μοιάζει φθινοπωρινός. Και ποια καλύτερη αφορμή για να απολαύσετε τα πρώτα καφεδάκια έξω, αλλά… μέσα!

Στην πόλη θα βρείτε πολλά στέκια που βγάζουν την αίσθηση της ζεστασιάς για να μπαίνετε κι εσείς σιγά σιγά σε πιο χουχουλιάρικο mood.

Παλιάτσος

Paliatsos cafe

Αν και βρίσκεται στην Πεντέλη, αποτελεί αφορμή για να μπεις στο αυτοκίνητο και να έρθεις μέχρι εδώ. Στην πλατεία Αγίας Τριάδος ο Παλιάτσος αποτελεί σημείο αναφοράς για την περιοχή για την χουχουλιάρικη ατμόσφαιρα που σε προδιαθέτει να έρθεις και να μείνεις εδώ μέχρι το βράδυ. Ο χώρος, τόσο προσεγμένος και ζεστός, που ξεχωρίζει για το ιδιαίτερο ύφος και την διακόσμησή του, είναι και ο απόλυτος πρωταγωνιστής, ο οποίος θα σε κερδίσει από την πρώτη κιόλας στιγμή που θα βρεθείς εδώ.

Espressaki

Παρόλο που είναι μικροσκοπικό -η κατάληξη στο όνομά του δεν είναι τυχαία- είναι τόσο cozy και γουστόζικο που σε προδιαθέτει να το καθιερώσεις για στέκι σου στο κέντρο της Αθήνας. Βρίσκεται πίσω ακριβώς από το Ιπποκράτειο (Άγγελου Πυρρή 3) και αποτελεί χωρίς δεύτερη σκέψη τον ορισμό του χουχουλιάρικου στεκιού. Τόσο για καφέ και κους κους, όσο και για ποτό.

Πορτατίφ

Θυμίζει πολύ ρομαντικό, παριζιάνικο bistro και μας μεταφέρει σε κάποια από τις γραφικές γωνιές της γαλλικής πρωτεύουσας κάπου στο Marais. Ο λόγος για το Πορτατίφ (Σίνα 21), στο Κολωνάκι, το οποίο κατάφερε να καθιερωθεί στη συνείδηση του κοινού ως το απόλυτο στέκι για γλυκό και καφέ. Με χαρακτηριστικό ατού του τα ολόφρεσκα, χειροποίητα γλυκά που παρασκευάζονται σε καθημερινή βάση στο εργαστήριό του, το Πορτατίφ έχει γίνει αγαπημένο στέκι στην περιοχή για γλυκές απολαύσεις χωρίς ενοχές!

Μέντα

Μέντα

Σε ένα από τα πιο όμορφα κτήρια στην Κηφισιά, η Μέντα (Αγίων Θεοδώρων 5) αποτελεί κλασικό στέκι. Εκεί όπου κάποτε ο Έλληνας ποιητής Άγγελος Σικελιανός περνούσε τα καλοκαίρια του, εσείς μπορείτε να απολαύσετε τον υπέροχο χώρο του καφέ, με διακόσμηση και αισθητική που δημιουργεί μια γλυκιά μελαγχολία ταξιδεύοντας πίσω στο χρόνο, στην παλιά καλή Αθήνα. Ζεστά ροφήματα και τσάι ή ένα ποτήρι κρασί, αποτελούν την ιδανικότερη επιλογή για την εποχή.

Lotte

Με τη γουστόζικη αισθητική και την vintage ατμόσφαιρα που το χαρακτηρίζουν μεταφέρει αυτόματα στη γραφική γειτονιά του Marais, στο Παρίσι. Κουκλίστικο και μικροσκοπικό το Lotte, επί της Τσάμη Καρατάσου πολύ κοντά στο Μουσείο Ακρόπολης, σερβίρει σπιτικά γλυκά ημέρας, αλμυρές τάρτες και κάποιες κρύες επιλογές. Ρετρό μουσικές προτάσεις δένουν αρμονικά με το παλιακό σκηνικό του αγαπημένου μπιστρό.