Εδώ και λίγες ημέρες ξεκίνησε η πώληση του νέου DS3 στην ελληνική αγορά. Το νεότερο μοντέλο της DS Automobiles έκανε την πρώτη του επίσημη εμφάνιση στον πιο προβεβλημένο θεσμό υψηλής ραπτικής, την Εβδομάδα Μόδας του Παρισιού, λαμβάνοντας διθυραμβικές κριτικές από το κοινό και τους δημοσιογράφους.

Το DS 3 Crossback παρουσιάστηκε για πρώτη φορά στο ελληνικό κοινό το 2018 με πρωτοποριακή σχεδίασή του, πολυτελή υλικά με εξειδικευμένες τεχνικές κατεργασίας τους και τεχνολογικές καινοτομίες, ενώ δύο χρόνια αργότερα ακολούθησε η αμιγώς ηλεκτρική έκδοσή του.

Πρόσφατα, το νέο DS 3, ανανεώνει την εξωτερική του σχεδίαση, ενσωματώνει νέες τεχνολογίες, εξελίσσει την αποδοτικότητα των κινητήρων του και υπόσχεται να παρέχει στους επιβάτες του αναβαθμισμένα επίπεδα ποιότητας και πολυτέλειας.

Το νέο DS 3 βασίζεται στην πλατφόρμα τελευταίας γενιάς CMP, προκειμένου να παρέχει βέλτιστη ασφάλεια, οδηγική απόλαυση και άνεση. Παράλληλα η συγκεκριμένη «πολυενεργειακή» πλατφόρμα μπορεί να δεχθεί πλήρως ηλεκτρικό σύστημα κίνησης, χωρίς καμία απώλεια επιδόσεων ή συμβιβασμό στο χώρο της καμπίνας ή τον χώρο αποσκευών.

Σχεδίαση

Το Γαλλικό SUV3 διατηρεί τη τολμηρή σχεδιαστική του ταυτότητα, ενώ υιοθετεί καθαρές γραμμές που τονίζουν την εξωτερική του εμφάνιση και αναδεικνύουν περαιτέρω την εκλεπτυσμένη του σιλουέτα που παραπέμπει σε γλυπτό. Το εμπρός τμήμα ακολουθεί τη νέα σχεδιαστική ταυτότητα της DS Automobiles. Οι λεπτοί προβολείς LED, μέρος του βασικού εξοπλισμού του οχήματος, καθώς και τα φώτα ημέρας, τα οποία αποτελούνται από δύο κάθετες λωρίδες LED, αναδεικνύονται από τη νέα μάσκα και τα επανασχεδιασμένα DS Wings. Παράλληλα δόθηκε έμφαση στην βελτιστοποίηση της αεροδυναμικής, καθώς στο κάτω τμήμα της μάσκας οι αεραγωγοί πλαισιώνονται από δύο αεροτομές, που βελτιώνουν αισθητά τον αεροδυναμικό συντελεστή του οχήματος.

Το εσωτερικό παραμένει σημείο αναφοράς για την ποιότητα και την έμφαση στη λεπτομέρεια, με στοιχεία που συναντώνται σε πολύ μεγαλύτερες κατηγορίες αυτοκινήτων. Τα καθίσματα (κατ’ επιλογή θερμαινόμενα με λειτουργία μασάζ) «αγκαλιάζουν» τους επιβάτες παρέχοντας τους υψηλό επίπεδο άνεσης. Οι εσωτερικοί διάκοσμοι κάνουν γενναιόδωρη χρήση υλικών υψηλής ποιότητας για να δημιουργήσουν μια μοναδική, άνετη και χαλαρωτική ατμόσφαιρα. Υφάσματα υψηλής ποιότητας, δέρμα Claudia και δέρμα Nappa αναδεικνύονται και ξεχωρίζουν μέσα από εξιδεικευμένες τεχνικές κατεργασίας όπως η ραφή pearl,  η τεχνοτροπία φινιρίσματος “Clous de Paris” που την συναντάμε στην υψηλή ωρολογοποιία και η επεξεργασία δέρματος σε μοτίβο “bracelet”.

Τεχνολογία

Το νέο DS 3, ενσωματώνει το νέο DS Iris System, ένα διαισθητικό σύστημα Infotainment πλήρως προσαρμόσιμο με widgets, που προσφέρει 3D πλοήγηση και περιλαμβάνει έναν προσωπικό βοηθό, την IRIS, που αναγνωρίζει φυσική ομιλία. Επιπλέον με το νέο σύστημα infotainment παρέχεται η λειτουργία wireless Mirror Screen (Android Auto, Apple CarPlay).

Εκτός από το infotainment νέας γενιάς, στο νέο DS 3 συναντάμε τεχνολογικές καινοτομίες, τόσο στο βασικό, όσο και στον προαιρετικό εξοπλισμό του μοντέλου, όπως : Matrix Led Vision, Drive Assist, σύστημα εισόδου & εκκίνησης χωρίς κλειδί, Ενεργό σύστημα υποβοήθησης/διατήρησης λωρίδας νέας γενιάς & σύστημα επόπτευσης νεκράς γωνίας.

Κινητήρες

Το Νέο DS 3 E-Tense έχει μια νέα ισχυρή μπαταρία, χωρητικότητας 54kWh (ωφέλιμη χωρητικότητα 50,8kWh), Η νέα μπαταρία μπορεί να επαναφορτίσει από 0 έως 80% σε 25 λεπτά σε ταχυφορτιστή DC 100 kW, ενώ σε τριφασικό wallbox 11 kW AC μπορεί να φορτιστεί πλήρως σε περίπου 5 ώρες.

Επιπλέον, η τοποθέτηση της νέας compact μπαταρίας μεταξύ των εμπρός και των πίσω καθισμάτων, κάτω από το κεντρικό τούνελ και η ειδική κατασκευή του πίσω άξονα, επιτρέπουν στο Νέο DS 3 E-Tense να διατηρήσει όλα τα πλεονεκτήματα των οχημάτων με κινητήρες εσωτερικής καύσης (άνετος χώρος για τους πίσω επιβάτες, μεγάλος χώρος αποσκευών, θέση οδήγησης πανομοιότυπη με τα οχήματα εσωτερικής καύσης κ.α).

Παράλληλα, ο νέος ηλεκτροκινητήρας HSM (Hybrid Synchronous Motor), κατασκευασμένος στο Trémery της Γαλλίας, προσφέρει ισχύ 156 ίππων ροπή 260 Nm, άμεσα διαθέσιμη στον οδηγό και εξασφαλίζει την απόλυτη οδηγική απόλαυση με μηδενικές εκπομπές. Η νέα μπαταρία σε συνδυασμό με την βελτιστοποίηση της αεροδυναμικής αυξάνει την αυτονομία του οχήματος σε 404 χιλιόμετρα στον συνδυασμένο κύκλο WLTP, ενώ ο οδηγός του νέου DS 3 E-Tense έχει στην διάθεσή του έως 575 χιλιόμετρα αυτονομίας σε αστικό περιβάλλον (WLTP).

Την γκάμα του νέου DS 3, ολοκληρώνουν ο κινητήρας Blue HDi 130 με αυτόματο κιβώτιο 8 ταχυτήτων EAT8 και δύο κινητήρες βενζίνης PureTech 100 με μηχανικό κιβώτιο ταχυτήτων 6 σχέσεων και PureTech 130 με αυτόματο κιβώτιο 8 ταχυτήτων EAT8.

Επίπεδα Εξοπλισμού-Τιμές

Το νέο DS 3 προσφέρεται σε 5 επίπεδα εξοπλισμού ανάλογα με τον κινητήρα. Πιο συγκεκριμένα οι εκδόσεις Bastille, Rivoli, Opera, Performance Line και Performance Line +.

Τέλος, οι τιμές ξεκινούν από 29.900 € για τη βενζίνη, από 38.500 € για το diesel και από 47.800 € για το ηλεκτρικό, ενώ οι πελάτες του νέου DS 3 θα μπορούν να απολαμβάνουν το πρόγραμμα DS Assistance που τους παρέχει 5 χρόνια δωρεάν οδική βοήθεια (μαζί με 5 χρόνια εργοστασιακής εγγύησης).