Σε μια πρωτοφανή για τα Ελληνικά δεδομένα κίνηση η Ομοσπονδία Μηχανοκίνητου Αθλητισμού Ελλάδος (ΟΜΑΕ) παρουσία του κ. Υφυπουργού Μεταφορών Μιχάλη Παπαδόπουλου, τίμησε όσους συμμετείχαν παντοιοτρόπως στο Ιστορικό Ράλλυ Ακρόπολις του 2022 και ανακοίνωσε την ένταξη του Ιστορικού Ράλλυ Ακρόπολις 2023 στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Ιστορικών Αυτοκινήτων.

Ο αγώνας του 2023 που θα είναι ο τελευταίος αγώνας του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος (και ένας εκ των δυο σε αποκλειστικά χωμάτινες ειδικές διαδρομές), θα ξεκινήσει την Παρασκευή 3 Νοεμβρίου κάτω από τον Ιερό βράχο της Ακρόπολης και θα τερματίσει την Κυριακή 5 Νοεμβρίου στην Ελευσίνα (Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης 2023).

Στο διάστημα αυτό οι συμμετέχοντες θα διαγωνιστούν σε 13 ειδικές διαδρομές μήκους όχι μεγαλύτερου από τα 13 χιλιόμετρα η κάθε μία (σύνολο ειδικών περίπου 160 χλμ.) και πάνω σε ήπιο χωμάτινο τερέν. Οι ειδικές είναι κατανεμημένες ως εξής: 3 την Παρασκευή, 6 το Σάββατο και 4 την Κυριακή, ενώ κάποιες από αυτές θα διεξαχθούν νύχτα.

Τέλος, στον τερματισμό του αγώνα στην Ελευσίνα θα γίνει η απόνομή των επάθλων στους νικητές του αγώνα, αλλά και η απονομή της FIA για το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Ιστορικών Αυτοκινήτων sporting 2023.

Κάπως έτσι, μέσα σε τρία χρόνια, η απαξιωμένη πλήρως στον τομέα των διεθνών αγώνων αυτοκινήτου Ελλάδα, αποκτά δυο αγώνες (μαζί με το ράλλυ Ακρόπολις WRC στις 7-10 Σεπτεμβρίου 2023) αυτοκινήτου διεθνούς εμβέλειας.