Το Ελληνικό Μουσείο Αυτοκινήτου ξεκίνησε τη συνεργασία του με τον καλλιτέχνη Κυριάκο Μαζιτζόγλου, συστήνοντας στο κοινό τη δημιουργία δέκα πρωτότυπων έργων (σχέδια μολυβιού σε χαρτί), εμπνευσμένα από σπάνια κομμάτια της Παγκόσμιας Αυτοκινητοβιομηχανίας.

Ο Κυριάκος Μαζιτζόγλου είναι Αμερικανός καλλιτέχνης με έδρα την Ελλάδα. Ειδικεύεται στο cartooning (κινούμενα σχέδια), στο σχέδιο χαρακτήρων και στο ελεύθερο σχέδιο. Γεννημένος στην Καλιφόρνια και μεγαλωμένος στην Αθήνα, ο καλλιτέχνης είχε πάντα αγάπη για τις εικαστικές τέχνες. Πραγματοποίησε σπουδές στα κινούμενα σχέδια στη Σχολή Εικαστικών Τεχνών (School of Visual Arts, SVA) της Νέας Υόρκης και αποφοίτησε τον Μάιο του 2021. Έχει, επίσης, παρακολουθήσει μαθήματα στο California College of Arts το 2015.

Η πανδημία COVID-19 βρήκε τον Κυριάκο Μαζιτζόγλου να ολοκληρώνει τις σπουδές του στο SVA (School of Visual Arts, NY) εξ αποστάσεως στην Αθήνα, όπου και του ανατέθηκε το πρώτο του καλλιτεχνικό πρότζεκτ από το Ελληνικό Μουσείο Αυτοκινήτου για τη δημιουργία χαρακτήρων προωθητικού υλικού και των εκπαιδευτικών προγραμμάτων. Βρέθηκε στην ευχάριστη θέση να αναλάβει το συγκεκριμένο έργο, βασιζόμενος πρώτα στην ιστορία κάθε vintage αυτοκινήτου και έπειτα συνδυάζοντάς το με την αγαπημένη εικαστική τέχνη δημιούργησε ξεχωριστούς και μοναδικούς χαρακτήρες.

Οι επισκέπτες του Ελληνικού Μουσείου Αυτοκινήτου εξερευνώντας την μόνιμη συλλογή του κυρίου Θεόδωρου Ν. Χαραγκιώνη μπορούν στη συνέχεια να θαυμάσουν τα πρωτότυπα έργα του καλλιτέχνη στην υποδοχή αλλά και να ανακαλύψουν την εφαρμογή τους σε πρωτότυπα προϊόντα και αναμνηστικά δώρα στο Πωλητήριο του Μουσείου.