Η ειδική έκδοση του 5θυρου Mini Resolute Edition διαχειρίζεται τις προκλήσεις της αστικής κινητικότητας, καθώς συνδυάζει κομψότητα, διασκεδαστική οδήγηση και στυλ, με δύο πρόσθετες πόρτες και περισσότερους χώρους στο πίσω τμήμα.

Το 5θυρο Mini σε έκδοση Resolute Edition, προσφέρει δυνατότητες διασκεδαστικής οδήγησης στο μέγιστο. Συνδυάζει τα σχεδιαστικά χαρακτηριστικά της ειδικής έκδοσης, με την καθαρή και μινιμαλιστική σχεδίαση της εμπρός και πίσω ποδιάς, που τονίζει το μοντέρνο και μινιμαλιστικό χαρακτήρα του οχήματος. Ένας 3κύλινδρος κινητήρας 1,5 λίτρων με τεχνολογία TwinPower Turbo και μέγιστη ισχύ 136 ίππων, υπόσχεται δυνατές οδηγικές συγκινήσεις. Τόσο με το στάνταρ χειροκίνητο κιβώτιο 6 σχέσεων όσο και με το προαιρετικό 7τάχυτο Steptronic με διπλό συμπλέκτη, η επιτάχυνση από στάση στα 100 χλμ/ώρα ολοκληρώνεται σε 8,3 δευτερόλεπτα, ενώ η τελική ταχύτητα του αυτοκινήτου φτάνει τα 207 χλμ/ώρα.

Η επιγραφή «Resolute» βρίσκεται στις λωρίδες του καπό και στα διακοσμητικά των μαρσπιέ, ενώ οι ζάντες ελαφρού κράματος 18 ιντσών ολοκληρώνουν τη σπορ εμφάνιση του 5θυρου Mini Cooper Resolute Edition. Ζάντες αλουμινίου 17 ιντσών διατίθενται επίσης προαιρετικά στην έκδοση Tentacle Spoke Black.

Στο εσωτερικό, το 5θυρο Mini προσφέρει πέντε καθίσματα και χάρη σε ένα μεταξόνιο που είναι κατά 72 χλστ μεγαλύτερο από του 3θυρου, υπάρχει αισθητά περισσότερος χώρος για τα πόδια πίσω. Η ανθρακί επένδυση οροφής και τα σπορ καθίσματα σε Black Pearl/Light Chequered από ύφασμα/δερματίνη, μαζί με τα μαύρα υποβραχιόνια και τα προστατευτικά γονάτων, προσδίδουν μία σπορ αίσθηση. Η έκδοση Mini Yours Leather Lounge, διατίθεται επίσης κατόπιν παραγγελίας σε Carbon Black με ιδιαίτερα εντυπωσιακή ραφή και αυλακώσεις, καθώς και ένα διάτρητο μοτίβο Union Jack στα προσκέφαλα. Με δερμάτινη επένδυση Nappa, το σπορ τιμόνι με το έμβλημα της ειδικής έκδοσης στην κάτω ακτίνα είναι ιδιαίτερα άνετο στο κράτημα.

Παράλληλες και ομοιόμορφες καμπύλες γραμμές σε ανοιχτή χρυσαφί απόχρωση, σχηματίζουν ένα ριγέ μοτίβο στο μαύρο φόντο των επιφανειών του εσωτερικού της ειδικής έκδοσης, παραπέμποντας την ίδια στιγμή στις ρίγες του καπό. Τα αποκλειστικά σχεδιαστικά στοιχεία αναδεικνύονται με τη βοήθεια του πακέτου φωτισμού, του οποίου οι μονάδες LED παρέχουν στοχευμένο φωτισμό εσωτερικού. Η λειτουργία κρυφού φωτισμού Ambient Light (περιλαμβάνεται στον εξοπλισμό της ειδικής έκδοσης) προάγει την κομψότητα με χαρακτηριστικά όπως ένα πλαίσιο χαραγμένο με λέιζερ για το κεντρικό όργανο, φωτεινές λωρίδες στις πόρτες και στην περιοχή του cockpit, καθώς και στις χειρολαβές των θυρών και στις περιοχές εισόδου. Επιπλέον, το 5θυρο Cooper σε Resolute Edition, περιλαμβάνει τα Mini Driving Modes, με τα οποία ο οδηγός ενεργοποιεί τα σπορ χαρακτηριστικά των συστημάτων μετάδοσης κίνησης και ανάρτησης μέσω ενός διθέσιου διακόπτη (toggle switch).