Μετά από ένα συναρπαστικό ντεμπούτο με την M-Sport Ford World Rally Team στο Ράλι Μόντε Κάρλο τον Ιανουάριο, η ομάδα του Malcolm Wilson επιβεβαιώνει ότι, ο Sébastien Loeb και η συνοδηγός Isabelle Galmiche θα επανέλθουν στο Ράλι Πορτογαλίας στο οποίο θα συμμετάσχουν συνολικά πέντε Puma Hybrid Rally1.

Ο Loeb επέστρεψε στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ράλι τον Ιανουάριο, κερδίζοντας συνολικά έξι ειδικές διαδρομές στο Ράλι Μόντε Κάρλο καθώς πάλεψε με τον οκτώ φορές Παγκόσμιο Πρωταθλητή Sébastien Ogier πριν κατακτήσει τη νίκη στον εναρκτήριο αγώνα της σεζόν για το 2022.

Μετά από ένα έντονο και συναρπαστικό ξεκίνημα της χρονιάς, δίνοντας το «παρών» σε πολλές μορφές αγώνων σε όλο τον κόσμο, ο Γάλλος 9άκις Πρωταθλητής WRC θα αγωνιστεί στις περίφημες χωμάτινες ειδικές διαδρομές της Πορτογαλίας με τη βοήθεια της Galmiche, της πρώτης γυναίκας που κατάφερε να κατακτήσει μία νίκη στο WRC από το 1997, στην πρώτη της συμμετοχή στο πλευρό του Loeb.

Στο Ράλι Πορτογαλίας η M-Sport Ford World Rally Team θα γίνει ο πρώτος κατασκευαστής που θα συμμετάσχει με πέντε αυτοκίνητα της κατηγορίας Rally1 στον ίδιο αγώνα.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η επιστροφή του Loeb συμπίπτει με τους εορτασμούς της επετείου των 50 ετών του Παγκόσμιου Πρωταθλήματος Ράλι. Διάφορες δραστηριότητες προγραμματίζονται καθ’ όλη τη διάρκεια του Σαββατοκύριακου του αγώνα, με τον θεσμό να γιορτάζει μισό αιώνα παρουσίας και δράσης στις πιο απαιτητικές ειδικές διαδρομές και επιφάνειες ανά τον κόσμο.

Η ιστορία του εμβληματικού Γάλλου οδηγού στη συγκεκριμένη διοργάνωση είχε ως αφετηρία το 2007, με τον Loeb να κερδίζει στο ντεμπούτο του στην Πορτογαλία σημειώνοντας παράλληλα τον καλύτερο χρόνο στις 11 από τις 18 ειδικές διαδρομές του αγώνα.

Ο Loeb στέφθηκε νικητής ξανά στην Πορτογαλία το 2009, ενώ σημείωσε δύο ακόμα τερματισμούς στο βάθρο και συνολικά 32 νίκες σε ειδικές διαδρομές του αγώνα.

TAGS
Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του Newsbeast. Ακολουθήστε το Newsbeast σε Instagram, Facebook και Twitter.