Το νέο Ford Fiesta είναι ήδη διαθέσιμο στην Ελλάδα, ανανεωμένο, με αναβαθμισμένο τεχνολογικό πακέτο ασφάλειας – άνεσης και ήπια υβριδικές μονάδες κίνησης. Ο νέος σχεδιασμός περιλαμβάνει αλλαγές στην εξωτερική εμφάνιση και το εσωτερικό, με στόχους την αισθητική και λειτουργική βελτίωση.

Εφοδιασμένο με τεχνολογίες ασφάλειας & υποστήριξης οδηγού τελευταίας γενιάς, το νέο Fiesta είναι προετοιμασμένο για ευχάριστες οδηγικές εμπειρίες, με τα συστήματα Wrong-Way Alert και Local Hazard Information να κάνουν το ντεμπούτο τους στο νέο μοντέλο.

Η λειτουργία Wrong Way Alert βασίζεται στην αναγνώριση κυκλοφοριακών σημάτων (Traffic Sign Recognition), η οποία χρησιμοποιεί μια κάμερα υπερύθρων τοποθετημένη εμπρός στο παρμπρίζ που σαρώνει το περιβάλλον για απαγορευτικές πινακίδες (καθώς αντλεί βοήθεια και από το σύστημα πλοήγησης) ώστε να ειδοποιήσει εγκαίρως τον οδηγό για την παρουσία τους και ότι εισέρχεται σε αυτοκινητόδρομο ενάντια στην επιτρεπόμενη κατεύθυνση οδήγησης. Η τεχνολογία Local Hazard Information θα προσφέρεται ως βασικός εξοπλισμός σε όλες τις εκδόσεις με λειτουργία πλοήγησης.

Επιπλέον, τα νέα Fiesta που εφοδιάζονται με SYNC 3 διαθέτουν πλέον το σύστημα Rear Occupant Alert, το οποίο υπενθυμίζει στους οδηγούς εάν οι πίσω πόρτες είναι ανοιχτές κατά την εκκίνηση του οχήματος καθώς επίσης και την υπενθύμιση ελέγχου των πίσω καθισμάτων για τυχόν κατοικίδια ή επιβαίνοντες μέσα στο αυτοκίνητο κατά την απομάκρυνσή τους από το όχημα

Αποκλειστικά υβριδικό, πλην του ST

Εναρμονισμένο με τα αυστηρά πανευρωπαϊκά πρότυπα εκπομπών ρύπων, το νέο Fiesta διατίθεται πλέον σε όλες τις παραλλαγές του, πλην των εκδόσεων ST, αποκλειστικά με την ήπια υβριδική τεχνολογία mHEV 48-volt με τον κινητήρα 1.0L Ecoboost σε εκδόσεις με απόδοση 125 ίππων και αυτόματο Powershift κιβώτιο 7 σχέσεων ή μηχανικό 6 σχέσεων, ή 155 ίππων με μηχανικό κιβώτιο 6 σχέσεων, συμβάλλοντας στη μείωση της κατανάλωσης καυσίμου.

Στην κορυφή της προϊοντικής πυραμίδας βρίσκεται η έκδοση ST, στην οποία ο 3κύλινδρος κινητήρας 1.5L EcoBoost αποδίδει πλέον ροπή 320 Nm από τις 1.600 έως και τις 4.000 σ.α.λ., (+10% από το προηγούμενο μοντέλο), και μέγιστη ισχύ 200 ίππων που σε συνδυασμό εξασφαλίζουν τελική ταχύτητα 230 χλμ/ώρα και επιτάχυνση 0-100 σε 6,5 δλ.

Αναβαθμισμένος εξοπλισμός

Η γκάμα του νέου Fiesta ξεκινά πλέον με την πλούσια έκδοση Titanium, ενώ όλοι όσοι επιθυμούν χαρακτηριστικά για σπορ οδήγηση και εμφάνιση, μπορούν να επιλέξουν την έκδοση ST-Line ή την έκδοση υψηλών επιδόσεων ST.

Εκτός από τις παραπάνω, η οικογένεια του νέου μοντέλου επεκτείνεται με τις νέες εκδόσεις «Χ» που ενισχύουν την προσωπικότητα των Titanium, Active και ST-Line με ακόμη πιο πλούσιο εξοπλισμό τεχνολογίας, άνεσης και ασφάλειας υψηλών προδιαγραφών.

Η απόκτηση του νέου Fiesta γίνεται ευκολότερη χάρη στα χρηματοδοτικά προγράμματα της Ford Finance που το συνοδεύουν κατά την περίοδο του λανσαρίσματός του στην ελληνική αγορά και παρέχουν επιτόκιο 1,99% και έως 60 μηνιαίες δόσεις. Παράλληλα, το μοντέλο συνοδεύεται από 8ετή εργοστασιακή εγγύηση Ford Protect.

Οι τιμές ξεκινούν από € 18.496 για το 5θυρο Titanium 1.0L βενζίνη 125PS mHEV με χειροκίνητο κιβώτιο 6 σχέσεων και φτάνουν τα € 28.011 για την 5θυρη έκδοση ST3 1.5L βενζίνη 200PS με χειροκίνητο κιβώτιο 6 σχέσεων.

Νίκος Τσάδαρης