Από το Σάββατο είχε φανεί ότι ο Λιούις Χάμιλτον ήταν το φαβορί για τη νίκη στο παρθενικό Γκραν Πρι του Κατάρ, αφού είχε πάρει την pole position στις κατατακτήριες δοκιμές. Η επιβεβαίωση ήρθε μία μέρα μετά, με τον Βρετανό να τερματίζει άνετα στην 1η θέση, αφήνοντας στη 2η τον Μαξ Φερστάπεν που ξεκίνησε από την 7η, μειώνοντας τη διαφορά στους 8 βαθμούς. Πράγμα που σημαίνει ότι το φινάλε του φετινού πρωταθλήματος θα είναι συναρπαστικό αφού απομένουν μόλις δύο αγώνες.

Οι δύο διεκδικητές του τίτλου θα ήταν κανονικά στις πρώτες δύο θέσεις στην εκκίνηση, αλλά στον Ολλανδό επιβλήθηκε ποινή 5 θέσεων επειδή αγνόησε τις κίτρινες σημαίες στις δοκιμές του Σαββάτου και ξεκίνησε από την 7η. Γεγονός, πάντως, που δεν τον προβλημάτισε ιδιαίτερα σε ό,τι αφορά το να επανέλθει στη 2η, αφού το πέτυχε αμέσως μετά την εκκίνηση.

Αυτό, όμως, δεν προβλημάτισε τον Χάμιλτον, ο οποίος είχε τον δικό του ρυθμό και δεν μπορούσε να τον ακολουθήσει κανείς, με αποτέλεσμα να πάρει τελικά μια άνετη νίλη. Ο Βρετανός δεν ένιωσε ουσιαστικά ποτέ να απειλείται από τον Φερστάπεν και πήρε μια πολύ σημαντική νίκη που του επιτρέπει να πλησιάσει στο -8, δύο Γκραν Πρι πριν το τέλος του πρωταθλήματος.

Στο βάθρο μετά από μια 7ετία ο Αλόνσο

Από εκεί και πέρα, με τον Μπότας να εγκαταλείπει λόγω προβλήματος στα ελαστικά, το γεγονός του Γκραν Πρι του Κατάρ ήταν η 3η θέση του Φερνάντο Αλόνσο, ο οποίος ανέβηκε στο βάθρο για πρώτη φορά μετά το 2014! Μια ιδιαίτερη στιγμή για τον Ισπανό, τον οποίο ακολούθησαν, κατά σειρά, οι Πέρεζ, Οκόν, Στρολ, Σάινθ, Λεκλέρ, Νόρις και Φέτελ.